Pelastaako ripsien kestotaivutus suoraripsisen?

 

Jos ripsesi ovat yhtä suorat kuin minulla, tiedät, että meikki kaipaa ripsien taivutusta ja sen kanssa yhteensopivaa ripsiväriä. Ilman niitä omat ripseni taipuvat alaspäin eikä katsettani voi todellakaan kutsua avaraksi. Kuitenkin silmämeikiltä kaipaan sitä, että se avartaa katseeni ja viimeistelee ilmeeni.

Ripsien taivutus ja ripsiväri on minulle jokapäiväinen juttu nyt sen jälkeen kun luovuin ripsienpidennyksistä. Kuitenkin ennen kuin lähdimme kesäkuussa lomalle Kreikkaan, päätin kokeilla ripsien kestotaivutusta toistamiseen. Joskus teininä olen kerran kokeillut ja halusin kaiken varalta koittaa vielä uusiksi.

Kestotaivutuksessa ripset kiinnitetään silikonityynyihin, jonka jälkeen ripsiin lisätään taivutusaine. Taivutusaineen jälkeen lisätään kiinnitysaine ja lopuksi ripset värjätään. Paljon kemikaaleja ja allergisoivia aineita, mutta ehkä ripsienpidennyksiä hellävaraisempaa kuitenkin?

Kuten alla olevista kuvista näkee, taivutti kestotaivutus piikkisuorat ripseni upeasti:

 

 

 

Kokemuksia elämästä ripsien kestotaivutuksen kanssa

Lähtökohtana todellakin oli se, että omat ripseni taipuivat alaspäin ja sojottivat ihan minne haluavat. Ripsissä oli koloja varsinkin oikean silmän räpsyttimissä eikä värikään ei ollut aivan pikimusta.

Kestotaivutuksen ja -värjäyksen jälkeen ripset varsinkin vasemmassa silmässä olivat ihan täydelliset. Oikean silmän ripset olivat edelleenkin ihan oma lajinsa ja sojottivat ihan minne halusivat. Niihin ei kestotaivutuskaan tehonnut. Tai kyllähän ripset taipuivat, mutta koloineen päivineen taipuivat ihan omiin suuntiinsa.

Kreikassa pystyin ihan helposti olemaan ilman silmämeikkiä ja se oli juuri se, johon pyrin. Tavoitteeni oli siis se, että katse on avara ja kehystetty ilman, että silmissä on meikkiä. Muutaman viikon lopputulos oli toivotunlainen, mutta sitten kun ripset tulivat elinkaarensa päähän, alkoi alamäki.

Osa ripsistä oli edelleen taipunut ja uudet, kasvaneet, ripset sojottivat alaspäin. Lisäksi ne ripset, jotka kestotaivutuksen hetkellä olivat lyhyitä, kasvoivat tyvestä alaspäin ja olivat ripsien päästä taivutettuja. Näihin ongelmiin ei tehonnut edes ripsien taivutus taivuttajalla vaan ripset olivat kamalat.

 

 

Kestotaivutuksen ongelmat

Kestotaivutusta ei saisi tehdä uudestaan ennen kuin kahdeksan viikon päästä ja minun ripsilleni tämä on ihan liian pitkä väli. Siinä ajassa ripseni alkavat näyttää todella paljon huonommilta kuin ilman kestotaivutusta. Mielummin siis otan piikkisuorat, alaspäin taipuvat ripset kuin ripset, jotka ovat osittain taivutetut ja osittain kasvavat alaspäin.

Piikkisuorille ripsilleni kuitenkin tehoaa taivutus ripsien taivuttimella, mutta kun osa ripsistä on kestotaivutettu ja osa suuntaa alaspäin, ei tätä saa korjattua millään! Jos kestotaivutus loivenisi itsestään pois, olisi tilanne varmasti toinen. Kestotaivutus ei siis lähde pois muuten kuin kasvamalla, joten omille ripsilleni se ei sovi.

Jos ripset ovat luonnostaan taipuisat ja kauniisti ylöspäin kaartuvat, on homman nimi varmasti aivan toinen. Uskoisin, että silloin kestotaivutuksen poiskasvaminen ei ole niin suuri ongelma kuin minun alaspäin taipuvissa ripsissäni. Taipuisissa ripsissä ne omat ripset kuitenkin taipuvat ylöspäin kasvaessaan, joten ero kestotaivutettuihin ripsiin ei ole niin suuri.

Alla oleva kuva on otettu heti kestotaivutuksen ja -värjäyksen jälkeen ja onhan se nyt myönnettävä, että lopputulos oli yllättävän hyvä! Kasvoilla ei ole meikkiä, mutta silti ilme on mielestäni huoliteltu. Hiukset toki ovat vähän pörröllään ja sekaisin, mutta jos nyt keskitytään vain meikittömiin kasvoihin niin katse on mukavan avara ja kehystetty.

 

 

Uusisinko toimenpiteen?

En. En uusisi, sillä kasvuvaihe oli niin järkky. Kestotaivutuksen hyöty jäi hyvin vähäiseksi kun verrataan sitä kamalaan kasvuvaiheeseen. Ripseni olivat niin monessa kerroksessa ja taipuvat niin moneen suuntaan, että odotin kuin kuuta nousevaa, että saan omat piikkusuorat ripseni takaisin. Vika ei siis ole kestotaivutuksessa vaan ripsissäni!

Kestotaivutus on nyt menneen talven lumia ja olen saanut omat piikkini takaisin. Niitä nyt taivuttelen ja värin saan ripsiväristä. Tässä alla on muuten suosikkiripsivärini, jotka sopivat minun ripsityypilleni. Ne eivät suorista taivutettuja ripsiä vaan pitävät ne kaarevina.

 

 

Ihanaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä