Pehmeät hiukset pellavansiemenvedellä

 

Minun piti jo eilen kirjoitella pellavansiemenvedestä hiustenhoidossa, mutta sitten minulle iskikin kunnon migreeni eli ilta kului lähinnä sahalaitoja tuijotellessa. Migreeni on kyllä tosi ärsyttävä vaiva eikä siihen sitten oikein enää auta mikään kun ”kohtaus” iskee päälle.

Onneksi se meni ohi ja yön sain kuitenkin nukuttua sitten ihan hyvin. Tai no, niinkuin pienten lasten kanssa nyt nukutaan! Etsitään kadonneita unikavereita ja heräillään milloin mistäkin syystä. Tänään olo on ollut vielä vähän höntti, mutta sekin kuuluu migreenin jälkeisiin fiiliksiin kuten migreenistä kärsivät varmasti tietävät hyvin.

Mutta tosiaan, olen aiemmin kokeillut Curly Girl Methodin mukaista pellavansiemengeeliä hiusten muotoilussa ja todennut sen varsin toimivaksi. Siitä rohkaistuneena päätin kokeilla vihdosta viimein pellavansiemenvettä, jonka on kerrottu olevan omiaan esimerkiksi hiuksiin jätettävän hoitoaineen korvaajana. Se sopii myös ihan suorahiuksisille, ei pelkästään kiharille!

Itse ajattelin, että pellavansiemenvesi voisi sopia mainiosti hiusten fiksailuun aamulla tai vaikkapa iltapäivällä. Niinä aamuina kun haluan pitää hiuksia auki, kostutan hiukset joka tapauksessa vedellä ja puristelen niihin geeliä. Ajattelin, että koska pellavansiemengeeli on niin tehokasta niin ehkäpä pellavansiemenvesi voisi hoitaa hiusten fiksailun ihan yksinään.

 

 

Pellavansiemenvesi hiuksille

5 dl vettä
0,5 rkl kokonaisia pellavansiemeniä
sailöntäainetta (esim. Geogard ® 221)
(eteerisiä öljyjä)

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pellavansiemenet. Anna kiehua muutama minuutti ja anna seoksen jäähtyä. Siivilöi vesi ja lisää jäähtyneeseen veteen sailöntäaine sen ohjeiden mukaan.

Voit lisätä pellavansiemenveteen myös eteerisiä öljyjä, jos haluat. Kannattaa tosin muistaa, että öljyt eivät sekoitu veteen ilman emulgaattoria, joten vettä täytyy muistaa ravistella kunnolla ennen suihkuttamista.

Kiharalle hiukselle sopivia eteerisiä öljyjä ovat esimerkiksi laventeli, geranium, ylang ylang, palmarosa ja rosmariini. Jos haluat käyttää emulgaattoria, esimerkiksi Limepopilta löytyy Polysorbaatti 20, jota olen käyttänyt huonetuoksuihin ja pyykkietikkaan. Sen sopivuudesta Curly GIrl Methodiin en osaa sanoa, joten se ehkä kannattaa varmistaa ennen käyttöä.

 

Suosittelen käyttämään pellavansiemenveden valmistuksessa säilöntäainetta, sillä vesi rupeaa pilaantumaan todella nopeasti eikä se ole käyttökelpoista kuin ehkä pari päivää jääkaapissa säilytettynä. Säilöntäaine kannattaa valita oman veden pH:n mukaan ja lisätä sitä sitten aineen mukana tulevien käyttöohjeiden mukaisesti.

 

 

Olen pellavansiemenvettä testannut nyt muutamana aamuna hiusten fksailuun ja omaan hiukseeni se tuntuu toimivan hyvin. Suihkutan pellavansiemenvettä hiuksiin kunnolla ja puristelen hiukset laineille. Annan hiusten kuivua itsekseen tai kuivaan ne föönillä ja diffuuserilla aikataulusta riippuen.

Hiukset eivät jää kuivuttuaan ihan yhtä koppuroiksi kuin geelin kanssa, joten mielestäni lopputulos on luonnollisempi ja hiukset jäävät pehmeämmiksi sekä kiiltävämmiksi kuin geelien kanssa. Hiukset eivät vaadi pellavansiemenvedellä fiksailun jälkeen enää niin paljoa rutistelua ja kovan geelikuoren rikkomista kuin tosiaan geelin kanssa.

Minun hiuksilleni tämä on ollut parempi vaihtoehto ja laineet ovat pysyneet hiuksissa ihan yhtä hyvin kuin geelienkin kanssa. Toki reissussa geelipurkki ehkä on helpompi kuin oma pellavansiemenvesipullo varsinkin, jos matkustaa esimerkiksi lentämällä ja mukana on vain käsimatkatavarat.

 

 

Alapuolella on vielä muutama kuva hiuksista illalla päivän touhujen ja ulkoilujen jälkeen. Sattui vielä oikein tuulinen päivä, joten sain hyvin testattua laineideni pysyvyyden pellavansiemenveden kanssa.

Varsin hyvin laineet pysyivät eivätkä ihan kamalasti edes lähteneet pörrööntymään. Omalla kohdallani siis pellavansiemenvesi tuntuu hiusten fiksailussa toimivan varsin hyvin! Hiuksiin jätettävänä hoitoaineena en sitä vielä ole testannut, mutta taidanpa niinkin vielä tehdä, sillä pellavansiemenet ovat varsin hoitavia hiuksille.

 

 

Kokosin alle vielä syitä käyttää pellavansiemeniä hiusten hoidossa ja muotoilussa. Samat kohdat pätevät tietenkin myös itsetehtyyn pellavansiemengeeliin, josta olen kirjoitellut aiemminkin. Linkki pellavansiemengeelin valmistusohjeisiin löytyy postauksen lopusta.

5 SYYTÄ KÄYTTÄÄ PELLAVANSIEMENIÄ HIUKSILLE

  1. Pellavansiemenet sisältävät hiuksille tärkeitä öljyjä ja ravintoaineita (omega-3 -rasvahappoja, E- ja B-vitamiineja), joten ne ravitsevat hiuksia tehokkaasti.
  2. Pellavansiemenvesi pehmentää ja siloittaa hiuksia.
  3. Pellavansiemenvesi kosteuttaa hiuksia sulkemalla hiussuomut. Se siloittaa hiuksen pinnan ja sulkiessaan hiussuomut, se lukitsee kosteuden hiuksen sisään.
  4. Pellavansiemenet ennalta ehkäisevät kuuleman mukaan hiustenlähtöä ja niiden kerrotaan myös nopeuttavan hiusten kasvua.
  5. Itsetehty pellavansiemenvesi ei sisällä mitään ylimääräistä ja on todellinen luonnontuote. Pellavansiemenvesi tuottaa todella vähän muovijätetta, sillä ainoa pakkausjäte on sitten joskus pellavansiementen pakkaus.

Ihanaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

 

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ole hyvä vaan! 😊 Kiva, että oli hyödyllinen vinkki!

Avatar

Wau, tuo säilöntäaine (ja vielä luonnonmukainen) oli mulle ihan uusi juttu, kiitos vinkistä – oon törmännyt just tuohon dilemmaan useasti, ettei itse tehdyt hoitotuotteet meinaa säilyä 🙂

-P

https://pieniakauniitaasioita.wordpress.com/

Avatar

Heti alkuun sympatiat puolellesi migreenistä ja valoaurasta, itsellenikin ne on tuttuja juttuja! Eksyin blogiisi FB:n kautta ja sattui heti alkuun mielenkiintoinen kirjoitus hiuksista ja pellavansiemenistä niiden hoidosta, täytyypä kokeilla tuota pellavansiemenvettä jos joskus löydän aikaa ja pitkäjänteisyyttä sen tekoon =). Kokeilen paljon erilaisia hiustuotteita mielelläni, joihinkin jään koukkuun, toisiin en, mutta hoitavuutta tarvitsen paljon koska hiukseni ovat pitkät, paksut, luonnonkiharat = tosi kuivat! 

Anna / Mustikkapasta-blogi

Avatar

Kiitos migreenisympatioista! Sinne niitä myös. On kyllä inhottava vaiva, vaikka ei kovin usein onneksi minulla nykyään vierailekaan!

Ja tosi kiva kun päädyit blogiini ja kirjoittelit kommenttia! Pellavansiemenvesi oli aika nopea tehdä, mutta ymmärrän kyllä, että aina ei vain aika riitä vaikka kuinka haluaisi kokeilla. 🙂

Ihanaa syyskuun jatkoa! Toivotaan aurinkoisia päivä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä