Omena-kaurapaistos cashewpähkinöillä on syksyn ykkösherkku

 

Omenapiirakan lisäksi syksyyn kuuluu ihan ehdottomasti omena-kaurapaistos oman puun omenoista. Se on minun ehdoton lempparini näin syksyisin ja voisin varmasti syödä koko vuoallisen yhdeltä istumalta!

Parasta omena-kaurapaistos on minusta vaniljajätskin tai -kastikkeen kanssa, mutta maistuupa se hyvälle vaniljajugurtinkin kanssa! Ja tietenkin ihan sellaisenaankin. Tänä syksynä meidän omena-kaurapaistos on saanut makua cashewpähkinöistä ja ne ovat sopineet tosi hyvin paistoksen sekaan. Toki pähkinät voi jättää poiskin!

 

 

Omena-kaurapaistos cashewpähkinöillä

n. 10 pikkuomppua
1 tl kanelia
100 g Oivariiniä
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl vehnäjauhoja

Jos haluat kuoria omenat, tee niin. Pilko omenat haluamasi kokoisiksi ja lado ne voideltuun uuninkestävään paistovuokaan.

Sulata Oivariini kattilassa. Sekoita jauhot, kaneli, fariinisokeri, pähkinät sekä kaurahiutaleet omassa kulhossaan ja lisää ne kattilaan. Sekoita hyvin ja levitä seos omenalohkojen päälle.

Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia.

 

 

Laitan tähän alle vielä omppupiirakkareseptin viime viikolta. Se on myös yksi syksyn ehdottomista herkuista ja maistui todella hyvälle yhtenä aurinkoisena lauantaina.

 

Ihanaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä