Mineraalimeikkipohja – toimiiko se vai ei?

 

Olen kuullut hurjan paljon hyvää amerikkalaisesta Hynt -luonnonkosmetiikkamerkistä ja varsinkin sen Duet Perfecting Concealer -peitevoiteesta. Päädyinpä sitten testaamaan sen lisäksi myös Hyntin Velluto Pure Powder Foundation -meikkipohjaa, Lumiere Radiance Boosting Powder -korostuspuuteria sekä Finale Finishing Powder -viimeistelypuuteria.

Tilasin siis Hyntin Discovery Kit -tutustumispakkauksen, joka on mahtava tapa tutustua Hyntin tuotteisiin. Matkakokoisia Velluto Pure Powder Foundation -meikkipohjia oli pakkauksessa kahden sävyisenä ja Lumiere Radiance Boosting Powder -korostuspuuteri sekä Finale Finishing Powder -viimeistelypuuteri olivat näytekokoisina, mutta kuitenkin hyvin riittävinä!

Discovery Kit -pakkauksessa oli myös normaalin kokoinen Duet Perfecting Concealer -peitevoide, joka oli se minun pääsyyni tutustua Hyntiin. Pakkaus sisälsi myös kabukisiveltimen meikkipohjan levitystä varten, mutta minä en siitä oikein tykännyt, joten kuvissa esiintyvä sivellin ei ole pakkaukseen kuuluva.

Tutustumispakkausta on saatavilla useissa eri sävyissä, joten jokaiselle ihonsävylle löytyy varmasti omansa. Omani tilasin täältä, Bellevillen nettikaupasta.

 

 

Velluto Pure Powder Foundation -meikkipohja

Velluto Pure Powder Foundation -meikkipohjaa kopautetaan kannen sisäpuolelle ja levitetään siitä iholle kabukisiveltimellä. Sen luvataan kosteuttavan ihoa sekä vähentää sen punoitusta. Sen kerrotaan myös tasoittavan ihonväriä pitäen ihon ravittuna koko päivän. Sen ei myöskään pitäisi tukkia ihohuokosia.

Minun valitsemassani pakkauksessa oli meikkipohjan sävyt Light Beige ja Medium Beige. Medium Beige on talvi-iholleni liian tumma, mutta Light Beige on juuri sopiva. Meikkipohja on helppo levittää iholle kabukisiveltimellä, mutta itse on tykännyt kabukisiveltimestä, joka pakkauksen mukana tuli. Otinkin käyttööni minulla entuudestaan olleen siveltimen ja se toimii hyvin.

Velluto Pure Powder Foundation -meikkipohja sisältää sekoituksen ihoa uudistuvia ja parantavia orgaanisia uutteita sekä -öljyjä. Meikkipohja ei sisällä titaanidioksidia, vismuttia (Bismuth Oxychloride) tai muita kiisteltyjä ainesosia, kuten talkkia tai nanopartikkeleita. Meikkipohja on kehitetty vaihtamaan sävyä täydellisen sopivuuden takaamiseksi ja sävyt ovat moniulotteisia.

Meikkipohja jättää oman kokemukseni mukaan ihon samettisen mattapintaiseksi ja se pysyy uskomattoman hyvin paikoillaan koko päivän. Kokemukseni mukaan se ei kaipaa viimeistelypuuteria eikä se kuivata ihoa laisinkaan. Meikkipohja ei tunnu iholla ollenkaan ja tykkään siitä, että voin levittää sitä usean kerroksen, jos tarvitsen enemmän peittävyyttä.

Meikkipohja jättää ihon todella luonnollisen näköiseksi vaikka se peittääkin ihon punaisuutta ja tasoittaa ihon sävyä erinomaisesti. Iho pysyy mattapintaisena todella pitkään ja varmasti, jos ei ole taipuvaisuutta ihon rasvoittuvuuteen, se pysyy mattapintaisena koko päivän. Olen ollut tyytyväinen myös siihen, että meikkipohja ei tuki ihohuokosiani eikä se ole iholla pakkelimainen.

 

 

Lumiere Radiance Boosting Powder -korostuspuuteri

Korostuspuuterin luvataan tuovan kasvoille imartelevaa hehkua. Se sisältää runsaasti orgaanisia antioksidantteja ja kasviöljyjä, joten se hoitaa sekä kaunistaa ihoa. Korostuspuuterin luvataan olevan erittäin monikäyttöinen, sillä sitä voi sekoittaa esimerkiksi meikkipohjan sekä kosteusvoiteen joukkoon tai käyttää sellaisenaan.

Minun tulee korostuspuuteria käytettyä lähinnä juhlissa tai muissa erityistilaisuuksissa, mutta arkena se ei kuulu meikkiini. Se antaa kyllä mukavasti heleyttä ja korostaa kasvojen korkeimpia kohtia. Olen sitä käyttänyt myös luomivärinä ja se on toiminut siinäkin moitteettomasti kun sen on muistanut pohjustaa ja kiinnittää huolellisesti. Varsin monikäyttöinen tuote siis on kyseessä.

 

 

Finale Finishing Powder -viimeistelypuuteri

Puuterin kerrotaan viimeistelevän meikin ja pitävän sen paikoillaan ilman paakkuuntumista tai kuivumista. Translucent Pearl -sävy, joka minun pakkaukseeni kuului, vähentää ihon punaisuutta lisäämättä iholle väriä. Läpikuultava lopputulos toimii parhaiten vaaleammilla ihonsävyillä, kuten juuri minun ihollani.

Minä käytän viimeistelypuuteria Duet Perfecting Concealer -peitevoiteen päällä silmänalusilla, mutta Velluto Pure Powder Foundation -meikkipohjan päälle sitä en tarvitse. Silmänalusilla peitevoide kyllä pysyy paikoillaan, mutta ripsivärini tuppaa leviämään, jos en käytä viimeistelypuuteria.

Viimeistelypuuteria tuli tutusmispakkauksen mukana vain pikkuinen näytekoko, mutta se on riittänyt minulla todella pirtkään. Sitä kun ei tule käytettyä silmänalusille kovinkaan paljoa kerrallaan. Kopsuttelen puuteria hieman kanteen ja levitän siveltimellä varovasti silmänalusille.

Tykkään kun puuteri ei muuta peitevoiteen väriä vaan pitää sen ennallaan ja luo silmänalusille mattapinnan. Vaikka viimeistelypuuteri luokin ihanan mattapinnan, ei se silti kuivu tai kuivata silmänalusia. Silmänaluset eivät jää kuivan tai kiristelevän näköisiksi vaan hieman kuultaviksi, vaikkakin tosiaan mattapintaisiksi. Ripsiväri myös pysyy ripsissä eikä leviä.

 

 

Tykkään pitää arkimeikkini luonnollisena ja hyvän meikkipohjan lisäksi se kaipaa huolellisen ripsien taivuttamisen, ripsivärin sekä poskipunan. Kulmien microblading sekä ripsilinjan täyttö ovat olleet minun aamujeni pelastus, joten arkimeikkini ei tosiaan vaadi mitään muuta kuin meikkipohjan, ripsivärin ja poskipunan. Unohtamatta sitä ripsein taivutusta!

Kirjoittelen vielä oman postauksensa Hyntin Duet Perfecting Concealer -peitevoiteesta, jotta tämä postaus ei veny ihan maratonimittoihin. Nyt toivottelen kaikille kuitenkin mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä