Syksyn tullen kohti tuhkan sävyistä hiusväriä

Syksyn tullen minun alkaa tehdä mieli tummempaa hiusväriä.

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
tuotteet saatu: Waku Organics

 

Aikalailla joka syksy minulle tulee halu värjätä hiukset tummemmiksi. Sitten taas kevään tullen minua harmittaa tummat hiukseni ja haluaisin, että ne olisivat taas hieman vaaleammat ja kevyemmät. Se on vähän sama juttu aina hiustenleikkuun kanssa. Tekee mieli leikata hiukset, mutta sitten taas kun ne ovat lyhyet, haluan, että ne kasvaisivat nopeasti pitkiksi.

Nyt syksyn tullen taas tuli se samainen halu tummentaa hiusväriä, mutta ajattelin, että en nyt kuitenkaan lähde niitä radikaalisti tummentamaan. Kuitenkin hetken päästä taas katuisin sitä. Ajattelin, että kokeilen vain muuttaa niiden sävyä hieman. Jospa se riittäisi?

Hiusvärini oli siis jo jonkin aikaa ollut ihanan kuparinen ja tykkäsin siitä kyllä paljon. Välillä se oli myös mahongin punertava, mutta kupari oli kuitenkin enemmän se minun juttuni. Kuitenkin, mieleni vaihtuu aika tiuhaan, ja syksyn tullen kupari hiusväri alkoi tökkiä.

 

 

Sain valita Waku Organicsin valikoimasta itselleni Radicon kasvivärin juuri sopivasti silloin, kun olin hiusteni värjäämistä suunnitellut! Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin sävyyn nimeltä Dark Ash Blonde. Sävyssä on vivahdus tuhkan harmautta ja ihanaa täyteläisyyttä. En ottanut yhtään tummenmaa sävyä, vaan halusin vain kuparin sävyn vaihtuvan neutraalimpaan ja viileämpään.

Sain myös testattavakseni Radicon Hair Wash and Treatment hiusten syväpuhdistuskäsittelyn, jota suositeltiin käytettäväksi ennen hiusten värjäämistä. Se on juuri oikeanlainen sekoitus luomulaatuisia amla-, reetha- ja shikakaijauheita. Hair Wash and Treatment kuoriin kevyesti päänahkaa, edistää hiusten kasvua ja estää hiustenlähtöä.

Tein käsittelyn hiuksilleni värjäystä edeltävänä iltana, sillä käsittelyn tekeminen vie melkeinpä yhtä paljon aikaa kuin hiusten värjääminenkin. Jauhe sekoitetaan kämpimän veden kanssa, levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hupun alla tunnin verran. Sitten hiukset huuhdellaan huolellisesti.

 

 

Radicon Hair Wash and Treatment oli erittäin miellyttävä levittää hiuksiin ja se tuoksui mielestäni ihanan mausteiselta. Sen sai myös helposti huuhdeltua hiuksista pois ja hiukset tulivat ihanan puhtaiksi sekä pehmeiksi käsittelyn jäljiltä. Omat hiukseni vaativat syväpuhdistuksen jalkeen hieman hoitoainetta, sillä ne jäivät melko takkuisiksi ilman.

Sitten seuraavana aamuna oli Radico Colour Me Organic -kasvivärin levityksen vuoro. Radico Colour Me Organic on kasveista sekä yrteistä valmistettu Ecocert -sertifioitu ja turvallinen hiusvärisarja kotikäyttöön sekä ammattilaisille. Radico -kestoväri on kehitetty viimeisimmän teknologian ja jatkuvan tuotekehityksen tuloksena vuosituhansien perinteitä noudattaen. 

Radicon kasviväreissä käytetyt kasvit viljellään luonnonmukaisesti ketävän kehityksen periaatteella luontoa sekä ympäristöä kunnioittaen. Viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoiteita tai kemiallisia torjunta-aineita eikä mitään muitakaan elimistölle tai ympäristölle vahingollisia aineita. 

 

 

Radico Colour Me Organic -kasvivärin käyttö on todella helppoa. Väri sekoitetaan lämpimän veden kanssa ja levitetään hiuksiin. Väritahna on ihanan helppo levittää hiuksiin ja se pysyy niissä todella hyvin koko vaikutusajan. Väri ei juurikaan sotke tai valu edes levitysvaiheessa. Tietenkin pienet roiskeet kuuluvat asiaan, mutta minä en ainakaan saanut minkäälaisia tuhoja aikaiseksi!

Väri on helppo pyyhkiä pois otsalta tai korvista eikä siitä jää värjäymiä niin nopeasti kuin esimerkiksi synteettisistä väreistä jää. Myös lattialle tai lavuaariin pudonneet väriläntit sai helposti ja siististi siivottua pois ilman, että pinnat olisivat värjäytyneet. Värjääminen Radicon kasvivärillä on siis oikeasti tosi helppoa!

Kun väri on levitetty hiuksiin, laitetaan värin päälle pakkauksen mukana tuleva suihkumyssy ja annetaan värin vaikuttaa. Itse annoin värin vaikuttaa melkein pari tuntia ja aina välillä föönillä lämmittelin väriä. Föönaaminen ei ole pakollista, mutta lämmön sanotaan tehostavan värin vaikutusta.

Kun väri on vaikuttanut aikansa, huuhdellaan se pois huolellisesti. Itse en käyttänyt huuhtelussa shampoota, mutta hiusnaamion levitin värjäyksen jälkeen. Suositeltavaa kaiketi olisi, että huuhtelun jälkeen ei hiuksiin laitettaisi edes hoitoainetta tai naamiota, mutta omat hiukseni jäivät sen verran takkuun, että minä laitoin naamion.

 

 

Kasvivärit syvenevät värjäyksen jälkeen vielä pari päivää eikä sinä aikana yleensä suositella pesemään hiuksia. Minä olen kyllä kastellut hiukset ja käyttänyt hoitoainetta, mutta shampoolla en ole hiuksia värjäyksen jälkeen pariin päivään pessyt. Kuten muistakin kasviväreistä, jäi tästäkin väristä hiuksiin todella vahva tuoksu. Tuoksu onneksi kuitenkin haihtuu pois hiuksista!

Olen ollut todella tyytyväinen hiusväriini vaikka kupari aika nopeasti alkoikin tuhkan sävyn alta taas kuultaa läpi. Ihan kupariseksi eivät hiukseni koskaan palanneet onneksi, mutta olisivat ehkä kaivanneet uusintavärjäyksen tuhkan sävyllä melko pian ensimmäisen värjäyksen jälkeen, jotta tuhkan sävy olisi hiuksissa pysynyt paremmin.

Kasviväreissähän on se hyvä puoli, että ne oikeasti hoitavat hiuksia, toisin kuin synteettiset värit. Sen vuoksi olisin ihan hyvin voinut värjätä hiukseni heti pian uudestaan ilman huolia siitä, että kärsivätkö hiukseni. Ja tosiaan, kasvivärit sopivat ihan loistavasti myös Curly Girl Methodia noudattaville!

 

-R

 

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Mä kesällä vielä aattelin vaalentavani latvaa, mutta nyt onkin sellanen olo, että mennään tällä vaan ja katotaan sitä vaalennusta sitten keväällä. 😀 Mä koitan olla värjäämättä nyt hiuksia kokonaan. Oon värjänny hiukset viimeksi maaliskuussa ja siitä lähtien kasvattanut omaa sävyä. Latvassa on vielä vanhaa väriä, joka on vähän ehkä tummempi ja punertavampi kuin mun omani, mutta se saa nyt mennä. Ja sit jos ens vuonna menisin ja vaalentaisin ton latavssa olevan värin niin, että saisin liukuvärjäyksen omasta sävystäni lähtien. Sit ei tarttis värjäillä tyveä olleskaan! 🙂 

Hyvän sävyn sait kyllä hiuksiin ja sopii sulle tosi hyvin! 

https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/10/17/sina-olet-minun-siskoni/

Avatar

Kiitos! Joo, tämä vaikuttaa kyllä kivalta ja luonnolliselta sävyltä. 🙂 Mä kans haaveilin jossain vaiheessa, että kasvattaisin oman värin, mutta sitten taas tartuin väripurkkiin! Mä muuten innolla seurailen sun kasvatusprojektia. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä