6 syytä, miksi marraskuun vihaaja meni naimisiin marraskuussa

 

Marraskuu on minusta se vuoden kaikkein kamalin kuukausi. Kesä ja kaunis syksy ovat vain kaukainen muisto eikä talvikaan ole vielä alkanut. Jos lunta on satanut, on se yleensä myös sulanutkin. Samoin pakkanen. Jos sitä jossain vaiheessa on ollut, nyt on takuuvarmat kurakelit. Pimeät kurakelit.

Luontokin tuntuu olevan kaikista rumimmillaan. Puissa ei ole lehtiä eikä lunta ja kasvit sekä pensaat törröttävät maassa kuolleen näköisinä. Nurmikko on ruskea kuralillu eikä aurinkoakaan ole näkynyt viikkoihin. Välillä tuntuu, että päivän aikana ei tule valoisaa laisinkaan. Koko päivän on harmaata ja hämärää.

Meidän marraskuuhun mahtuu kuitenkin yksi juhlapäivä, joka on ylitse muiden. Meidän hääpäivämme. Menimme naimisiin 28.11.2009, joten tänä vuonna juhlimme 10. hääpäiväämme. Mutta miksi ihmeessä marraskuun vihaaja halusi mennä naimisiin marraskuussa? Miksei kesän lapsena kesällä?

 

 

6 syytä, miksi marraskuiset häät olivat ihanat

  1. Ei tarvinnut stressata ilmasta. Marraskuussa on aina huono keli! Ei tarvinnut miettiä, että pystytäänkö järjestämään vihminen ulkona tai tarvitaanko ulos sadesuojia tai lämmittimiä. Oli sanomattakin selvää, että häät juhlitaan sisätiloissa, koska ulkona on kurja keli joka tapauksessa.
  2. Intiimi tunnelma. Juuri siitä johtuen, että häitä juhlittiin sisätiloissa, oli tunnelma intiimi. Koko porukka pysyi yhdessä eikä osa vaellellut pitkin pihoja. Tosin meillä oli limusiini, joka kuljetti lapsivieraita ajeluilla pitkin kaupunkia, mutta aikuiset pysyivät hyvin yhdessä.
  3. Kynttilät ja valot. Kun ulkona oli pimeää ja synkkää, oli ihanaa tehdä lämmin tunnelma ulkotulilla, jätkänkynttilöillä ja valoilla. Sisällä ei kynttilöitä poltettu, mutta tunnelma luotiin led-kynttilöillä ja koristevaloilla.
  4. Juhlapaikkoja oli hyvin vapaana. Ainakin silloin 10 vuotta sitten oli hyvin juhlapaikkoja vapaana eikä tarvinnut jonotella kirkkovihkimistäkään. Toki osa paikoista varmasti on toiminnnassa vain kesäisin, mutta meidän haluamamme paikka oli käytössä ympäri vuoden ja se saatiin helposti varattua toivomallemme päivälle.
  5. Häämatka marraskuussa. Oli ihana lähteä häämatkalle marraskuussa. Meidän häämatka tehtiin ihan vain Budapestiin, josta olimme varanneet upean hotellihuoneen. Budapestissä oli jo marraskuun loppupuolella aivan ihana joulutunnelma ja joulumarkkinat olivat täydessä vauhdissa. Toki myös matka johonkiin lämpimään kuulostaisi aika mahtavalta keskellä marraskuuta!
  6. Melkein jo joulu. Häämatkalta palattiin joulukuussa ja tuntui jo, että joululoma on ihan käsillä. Joulu lomineen ja tunnelmineen ikään kuin jatkui heti häähuuman perään. Vaikka vihaankin marraskuuta, joulukuuta ja joulua kyllä rakastan! Joulu kuitenkin on minulle eräänlainen rakkauden juhla, joten häät ennen joulua olivat ihanat.

 

 

Marraskuiset häät olivat minusta ihanat. Itse en koskaan ole ollut tyyppiä, joka suunnitteli häitänsä jo lapsena, joten ehkä senkin takia perinteisten kesähäiden sijaan minulle sopi loistavasti epätavallisemmat, marraskuiset, häät. En ollut suunnitellut ikinä sen tarkemmin, että missä hääni juhlittaisiin tai edes, että vihittäisiinkö minut kirkossa.

Häiden suunnittelu oli kyllä ihana projekti ja minusta oli kaikkein ihaninta järjestää häät yhdessä mieheni kanssa ja tehdä niistä meidän kahden näköiset. Ennen naimisiin menoa, olimme jo seurustelleet neljä vuotta, mutta emme olleet kuitenkaan häitä sen enempää koskaan suunnitelleet. Päätimme mennä naimisiin ja järjestimme meidän mielestä ihanat ja hauskat häät.

Omista häistä on jäänyt mieleen ehkä parhaimpina muistoina hyvä ruoka, musiikki sekä häiden rento ja hauska tunnelma. Meillä oli hyvät ja ikimuistoiset bileet! Hääpukuni oli äitini ompelema ja metsästimme siihen pitsikangasta aina Tallinnasta asti. Minulla oli päässäni selkeä kuva, että millaisen mekosta haluan, ja sellainen siitä juuri tuli!

Lisäksi mieleen on jäänyt morsiamen ryöstö, jossa miehen täytyi voittaa minut takaisin sumopainiottelussa. Pojat olivat vuokranneet miehelle sekä best manille sumopainipuvut ja he painivat keskenään juhlapaikan pihassa vieraiden kannustaessa. Best manin puhe oli myös todella hyvä ja hauska!

Häitä on ihana muistella näin pimeänä ja synkkänä marraskuuna. Tulee mieleen hyviä muistoja ja on ihanaa, että edelleen olemme yhtä onnellisia kuin tuolloin 10 vuotta sitten. Oikeastaan taidamme olla onnellisempia kuin silloin! Onni on kasvanut sekä laajentunut ja se on nykyään ihan erilaista kuin tuolloin.

Perhe on kasvanut kolmella lapsella, vaikka juuri ennen häitä sainkin kuulla, että lasten saaminen minun kropallani olisi melkeinpä mahdotonta. Onneksi ei kuitenkaan ollut! 

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Olen havainnut, että marraskuun vihaaminen on asenne-epidemia, jonka ohi harva pystyy näkemään. Itse sanoisin, että marraskuun on ihan okei 🙂 Päivät ovat toki harmaita, mutta onneksi pimeys tulee varhain, sillä pimeällä on kaunista. Kävele rantaan ja katso synkän kaunista taivasta. Moni ulkomaalainen on tätä ensin pelästynyt, mutta sitten he sanovat wau. Katso vastarannan valoja, jotka hohtavat upeasti pimeää taivasta vasten. Lähde kävelylle kaupungille, ja ihaile kaupungin valoja. Marraskuussa ilma on vielä leppeä. Laitan kaulaliinan, mutta jätän takin auki. Tunnustelen kosteaa ilmaa kasvoilla. On helppoa hengittää. Illan pimeys lähes vaatii kauniit vaatteet ja vähän enemmän meikkiä. Wau, yhtäkkiä pidänkin itseäni upean näköisenä sähkönsinisessä kashmirneuleessani. Istumme ystävien kanssa ravintolassa kynttilöiden loisteessa. Kaikki muutkin ovat meikanneet. Kesän salaatit ja painonvartiointi ovat unohtuneet. Nyt syödään taas hyvin, hitaasti haudutettua lihaa ja juureksia. Ja taas on aika sille kaikkein ronskimmalle punaviinille. Ihanaa marraskuuta kaikille <3

Avatar

Kauniisti sanottu ” Onni on kasvanut ja laajentunut”, ja niin kauniisti kirjoittaa myös kommentoija 1 marraskuun värisävyistä. Minullekin pimeyden tunne on vaihdellut marraskuussa aina elämäntilanteen mukaan. Nykyään koen juuri marraskuun seudun poikivan (ehkä siitä pimeydestä) uusia merkityksiä ja ituja ja oivalluksia elämään. Kesä on niiiiin aktiivista ja valoisaa aikaa kaikkiaan. Tarvitsen kai sitä marraskuutakin, luonto tarvitsee päästäkseen kierrostaan eteenpäin. Vaikutusta voi olla silläkin, että olemme ajoittaneet reissut valoon ja aurinkoon usein juuri tuohon marraskuun kynnykselle, kesä on näin pidempi ja pimeä aika tasapainoisempi.

Luovaa ja antoisaa loppumarraskuuta sinulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä