Vinkki vitonen: Näin poistat sähköisyyden vaatteista nopeasti

 

Voi hyvin olla, että tämä on jo kaikille muille ihan tuttu juttu, mutta minä opin sen vasta viime viikonloppuna. Olimme Lapland Hotelsilla ja lähdössä syömään kaupungille, mutta mekko tarttui sähköisenä inhottavasti sukkahousuihin ja ihoon. Pikaisen Pinterest -haun jälkeen päätin kokeilla ensimmäisenä vastaan tullutta vinkkiä. Kosteusvoidetta.

Hieroin hieman kosteusvoidetta ensin käsiini ja sitten kevyesti sukkahousujen päälle sekä iholleni. Puin mekon takaisin päälle ja kyllä! Sähköisyys oli poissa eikä mekko enää liimautunut vartalooni. Otin varalta hotellilta pikkutuubin voidetta mukaan kun ajattelin, että sitä ehkä täytyisi lisätä illan aikana, mutta en sitä sitten kuitenkaan tarvinnutkaan.

 

 

Sittemmin olen tässä viikon aikana kokeillut kikkaa eri rasvoilla ja voiteilla sekä materiaalista olevilla vaatteilla. Olen testannut sitä neuleilla ja muilla sähköisillä puseroilla sekä sukkahousujen lisäksi myös leggingsien kanssa. Kaikkien kanssa se on toiminut ihan täydellisesti.

Neuleen kanssa tietenkin kosteusvoidetta hierotaan ensin käsiin ja sitten iholle tai siihen, mihin neule ottaa kiinni. Itse olen varovasti vielä käyttänyt kädet neuleen sisäpuolenkin läpi. Voidetta ei siis läntätä suoraan vaatteille vaan lähinnä voiteisilla käsillä käydään sähköiset alueet läpi. 

Voiteistani olen sähköisyyden poistoon testannut Lapland Hotelsin voidetta, Atopikin Perusvoidetta sekä Weledan Skin Food Body Butteria. Eli ilmeisesti niin luonnonkosmetiikka kuin synteettinenkin kosmetiikka toimivat tähän – voiteella ei ole väliä. Lapland Hotelsin voide siis ei ollut luonnonkosmetiikkaa, mutta Atopik ja Weleda ovat. Atopikin ja Weledan voiteet olen aikanaan saanut pr-näytteinä. 

Tämä siis vinkiksi kaikille, jotka taistelevat sähköisten vaatteiden kanssa eivätkä tälläistä kikkaa vielä ole hoksanneet!

 

-R

 

Kommentit

23 kommenttia
Avatar

Mä en ole aluspaitojen kanssa kokeillut, mutta olen tosiaan hieronut rasvan hyvin käsiin ja sivellyt esim. rintaliivit, ihon ja housujen vyötärön sitten niillä käsillä. Olen myös sivellyt rasvatuilla käsillä villapaidan sisäpuolen. Näillä olen pärjännyt eikä ole tahrojakaan tullut. Idea ei siis ole rasvata vaatteita vaan kädet, ja sitten niillä poistaa sähköisyys vaatteista. Kannattaa toki muistaa, ettei rasvaa käsiä liian rasvaisiksi, ettei saa tahroja aikaiseksi!

Toinen idea voisi olla tuo hakaneula- ja klemmarivinkki, jota on myös suositeltu. Eli hakaneula tai klemmari villapaidan sisäsaumaan kiinni, eikä enää pitäisi olla ongelmaa sähköisyyden kanssa. Itse en ole kokeillut, mutta aikeissa on!

Avatar

Pari suihkausta mietoa, hiuksiin jätettävää nestemäistä hoitoainetta suoraan vaatteelle toimii myös.

Avatar

Vanha hoitajien kikka. Meillä oli ennen työasuna hameet, alla piti olla alushame ja sukkahousut. Sukkahousuihin kun siveli vähän rasvaa tai sen puuttuessa käsisaippuaa, sähköisyys katosi kun taikaiskusta.

Avatar

Siis eikö se voide tee rasvatahroja vaatteeseen??

Avatar

Ei tee, jos sitä ei levitä kamalaa määrää tai suoraan vaatteeseen. Ensin käsiin ja sitten ihan kevyesti esim. sukkahousuihin ja/tai iholle. Ihan varmasti kyllä tahraa, jos länttää voidetta suoraan mekolle esimerkiksi. 😊

Avatar

Myös huuhteluaine toimii samoin kuin kosteusvoidekin🙂

Avatar

Lisää myrkkyjä vesistöön vaan jokaisella pesukerralla 👍 Lisäksi huuhteluaineen limoneeni muuttuu hapen kanssa reagoidessaan formaldehydiksi, kyllä kelpaa sitä sitten kotona hengitellä. Kannattaa googlettaa ”limonene formaldehyde”.

Avatar

Mä käytän pyykinhuuhtelussa väkiviinaetikkaa ja jossain luki, että se toimii myös. Mulla ei ollut sitä hotellilla mukana ja jäin miettimään, että jääköhän siitä etikan tuoksu kovin voimakkaasti vaatteisiin, jos sitä suihkuttelee. 😊 Huuhteluaineena toimii kyllä hyvin!

Avatar

Itse otan tipan Fairya ja hieron sen käsiini ja sitten vaatteeseen. Toimii!

Avatar

Hiuslakka toinen oiva keino.

Avatar

Tämä vinkki tiedetty jo 20vuotta. Oma äiti opetti aikoinaan tämän ja vinkkivitonen jos haluat, että sukkahousut kestää juhlissa kauemmin ilman hajoamista, suihkuta hiuslakkaa. Toimii myös hyvänä hätävarana kun huomaa sukkapaon juhlissa eikö varahousuja tai kynsilakkaa mukana on suihkuttaa lakkaa rikki menneeseen kohtaan. Näitä kikkoja opittu jo 80-90-luvulla 🙂

Avatar

Siis vanhoja kikkojahan nämä ovatkin! Ns. vanhan kansan oppeja eli varmasti vielä vanhempia kuin 80-90 -luvulta. Musta on ihanaa oppia näitä ja jakaa toimivat vinkin taas eteenpäin. 😊

Avatar

Käsi- tai kosteusvoide sukkahousuille on vanha kunnon hoitajakikka ajalta, jolloin sairaaloissa vielä käytettiin epämukavia ja hyvin sähköistyviä työmekkoja. Työtä tehdessä saattoivat takertua juuri noin kuten kuvassa ja myös nousta ylöspäin paljastamaan takareidet! Oi niitä aikoja, joita en kaipaa…

Avatar

Hyvä vinkki myös esim. Klemmari vaatteen helmaan piilotettuna poistaa sähköisyyden. Ja hiuksiin ponnariin piilottena poistaa hiuksista sähkön.

Avatar

Tämä klemmari- tai hakaneulaniksi täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla! 😊

Avatar

Kannattaa suosia luonnonkuituisia vaatteita (villa, silkki, pellava jne), niin ei ole tätä ongelmaa alkuunkaan.

Avatar

Näin oon myös kuullut, mutta kyllä mulla ainkin villaa olevat paidat sähköistyy. Ehkä niissä on mukana jotain muutakin kuin villaa tai sitten housut sähköistävät villankin. Silkkiä tai pellavaa ei minulta löydy, joten niistä en osaa sanoa. 🙂

Avatar

Myös talkki tai puuteri toimii kuten tuo rasva..jos ei satu rasvaa olemaan mukana.

Avatar

Miten tämä toimii villapaidan kanssa, jonka alla on aluspaita ja joka sähköistyy ulkotakin vuoresta? Rasvaa pitäisi silloin hieroa suoraan vaatteeseen…

Avatar

Hiuslakka on myös ehdoton👍

Avatar

Tässähän jujuna on purkaa staattinen sähkövaraus ja estää sen uudelleen muodostuminen. Usein silikonia sisältävät tuotteet eivät toimi tässä kovin hyvin, riippuu toki muistakin ainesosista. Mutta hyvä vanha kikka joka tapauksessa!

Avatar

Onpas näppärä vinkki, pitää testata! Varsinkin töissä on nolon tuntuista seisoskella tuntitolkulla ihmisjoukon edessä kun vaatteet liimautuvat sähköisinä kroppaan 😅

Avatar

Tää on kyllä näppärä! Ja se on tosi ärsyttävää kun vaatteet on vartalossa kiinni! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä