Unohdettu vohvelirauta taikoo maukkaat vaniljavohvelit

 

Meidän keittiönkaapissa on varmasti vuosia lojunut vanha vohvelirauta. En muista milloin sitä on viimeksi oikein käytetty, mutta joka päivä olen sitä kaapissa kuitenkin katsellut. Nyt kuitenkin putsasin raudan ja muutamana viime viikkona olen nostanut vohveliraudan pöydälle ja paistanut sillä lapsille herkkuvälipalan.

Itse vohvelitaikinaan en lisännyt sokeria enkä käyttänyt taikinassa myöskään maitoa. Vaniljan maku vohveleihin tulee nestemäisestä vaniljauutteesta eli agavesiirapista sekä vaniljauutteesta ja nesteenä on meidän tapauksessamme kaurajuoma. Lehmänmaito ei meidän porukalle aina sovi, joten siitä syystä meillä käytetään pääasiassa kaurajuomaa. Sokeria taas taikina ei kaipaa vaan makeuden ja vaniljan maun saa hyvin vaniljauutteesta.

 

 

Vaniljaiset vohvelit

6 vohvelia

2 kananmunaa
4 dl kaurajuomaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl nestemäistä vaniljauutetta

Munien rakenne vatkataan rikki kulhossa, jossa on kaatonokka ja joukkoon lisätään kaurajuoma. Vehnäjauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja jauhoseos vatkataan muna-kaurajuoma -seoksen joukkoon. Lopuksi sekaan lisätään vielä vaniljauute, suola ja öljy. Taikinan annetaan turvota noin 15 minuuttia.

Vohvelit paistetaan kuumalla vohveliraudalla ja tarjoillaan esimerkiksi marjojen tai hillon kera. Herkkupäivänä kermavaahto tai vaniljajäätelö ovat vohveleiden hyviä kavereita, mutta esimerkiksi turkkilainen jugurtti ja hunaja tai marjat maistuvat vohveleiden kanssa myös! Meillä yksi lapsista haluaa syödä vohvelinsa ihan ilman mitään täytteitä tai päällisiä eli maistuvat ne ihan sellaisinaankin.

 

 

Vohveleiden kanssa sopii mainiosti myös suolaiset täytteet, mutta silloin täytyy muistaa jättää vaniljauute taikinasta pois! Tästä taikinämäärästä tuli meidän vohveliraudalla ja minun paistotaidoillani kuusi vohvelia, mutta alkuperäinen ohje lupailee kahdeksaa kappaletta. Tosin minun tulee näköjään aina laitettua taikinaa raudalle joko liian vähän tai liian paljon, joten siinä on vielä vähän hakemista.

Talvipäivinä vohvelit maistuivat lapsille mäenlaskun jälkeen ja lautanen oli tyhjä alta aikayksikön. Nyt meillä ei enää lunta ole, mutta vohvelit taitavat kyllä maistua siltikin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Vohvelit on kyllä niin hyviä, ja silti niitä tulee syötyä todella harvoin! Vähän hilloa ja kermavaahtoa. Ai että!

Avatar

Niin on! 🙂 Ja tosiaan, ihan liian harvoin tulee kaivettua vohvelirauta kaapista esiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä