Kaurapannari: Mikä herkullinen tapa hyödyntää ylijäänyt puuro!

 

Kirjoittelin aiemmin tehneeni aamupuuron jämistä pehmeitä puurorieskoja. Minun oli tarkoitus tehdä niitä nytkin välipalaksi, mutta puuroa oli jäänyt sen verran vähän yli, että rieskoja olisi tullut vain muutama ja sehän ei oikein tälle meidän porukalle olisi sopinut.

Kokeilin siis tehdä tätä ohjetta soveltaen pannukakkua, johon käyttäisin ylijääneen aamupuuron. En käyttänyt valkoista sokeria enkä lehmänmaitoa vaan korvasin ne muilla aineksilla. Melko pieni pannukakku siitä kyllä tuli ja minulle itselleni jäi ns. luu käteen enkä saanut kuin maistaa ihan pikkuruisen palan. Ensi kerralla täytyy kehitellä isompi taikina!

Pannukakku itsessään onnistui tosi hyvin. Lapset tosiaan söivät sen hetkessä ja päälle laitettiin turkkilaista jugurttia sekä mansikkahilloa. Minun pikkupalani söin turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa ja jäi kyllä vähän harmittamaan, että pannari oli niin pieni! Kolme herkkusuuta söivät kuitenkin pannaria välipalaksi ulkoilun jälkeen niin innoissaan, että siitä jäi onneksi hyvä mieli kaikille.

 

 

Kaupapannari puurosta

2 dl jäähtynyttä kaurapuuroa
2 dl kaurajuomaa
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl nestemäistä vaniljauutetta
1/4 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa pienehkö uunivuoka (omani oli 17 x 23 cm) leivinpaperilla. Sekoita kaurapuuro ja kaurajuoma keskenään. Sekoita joukkoon myös kananmunat, vehnäjauhot, öljy ja mausteet. 

Jos puuro on kovin jäykkää ja taikinaan jää kökköjä etkä niitä halua, hurauta taikina sileäksi blenderissä. Kaada sitten taikina vuorattuun uunivuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Tarkkaile pannarin väriä välillä ja ota se pois uunista kun alkaa näyttää valmiilta.

 

 

Kuten sanottu, ensi kerralla teen isomman pannarin! Tässä alla on vielä ohjeet puuroriskoihin, joihin saa hyvin myöskin käytettyä ylitse jääneen puuron, eikä tarvitse heittää sitä pois tai syöttää koiralle.

Mukavaa viikkoa ja joulunodotusta kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä