Viime tingan diy-joululahjat: Hurmaavat kuorinnat keittiön antimista

 

Jos vielä on joululahjoja tai -muistamisia hankkimatta, niin tässä olisi kaksi hurmaavaa kuorintaa, jotka voi tehdä itse. Nämä molemmat on helppo sekä nopea tehdä ja raaka-aineet löytyvät ihan vaikka lähikaupasta, jossei jo kotoa valmiina.

Kuorinnat tuoksuvat ihanalle ja jättävät ihon todella pehmeäksi. Toisessa kuorinnassa käytin pääraaka-aineena suolaa ja toisessa sokeria, joten kuorinnat poikkeavat hieman toisistaan. Se niitä kuitenkin yhdistää, että molemmat valmistuvat käden käänteessä ja ovat varmasti hurmaava joulumuistaminen yhdessä tai erikseen.

 

 

Sokerinen kaneli-kahvikuorinta

1 dl sokeria (ruokosokeri tai valkoinen sokeri)
2 tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta)
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kahvia
n. 90 ml öljyä (esim. rypsi-, oliivi-, manteli- tai makadamiapähkinäöljy)

 

Sokerit, kahvi ja kaneli sekoitetaan keskenään kannellisessa, steriloidussa, lasipurkissa. Joukkoon lisätään pikkuhiljaa kaadellen öljy, joka tosiaan voi hyvin olla ihan vaikka rypsiöljyä. Öljyä kannattaa lisäillä vähän kerrallaan, jotta kuorinnan koostumuksesta ei tule liian öljyinen.

Kuorintaan voi lisätä vielä muutaman tipan kanelin eteeristä öljyä, jos sellaista löytyy kotoa. Kahvi, jota kuorinnassa käytetään, ei saa olla käytettyä eli suodatinpussista ei kahvia tähän kuorintaan käytetä. Jos kahvi on jo kertaalleen keitettyä ja sitä käytetään kuorinnassa, alkaa siinä bakteerit kasvaa nopeasti.

Sokerikuorinta kahvilla ja kanelilla höystettynä tekee vartalon ihosta ihanan pehmeän ja kahvi sekä kaneli tehostavat ihon pintaverenkiertoa. Kahvin kerrotaan myös olevaan omiaan selluliitti-ihon hoidossa sekä poistamaan turvotusta. Itse en niinkään vanno näiden ominaisuuksien nimeen, mutta kuorinta kyllä poistaa tehokkaasti kuolleet ihosolut!

 

 

Sitruunainen suolakuorinta

1 dl suolaa (ruususuola tai ”tavallinen” hieno suola)
n. 90 ml öljyä (esim. rypsi-, oliivi-, manteli- tai makadamiapähkinäöljy)
1 tl sitruunan mehua
    tai
8 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

Mittaa suola kannelliseen, steriloituun, lasiastiaan ja lisää joukkoon öljyä hiljalleen. Lisää öljyä sen verran, että koostumus on kuorinnalle sopiva. Mittaa joukkoon sitruunamehu tai tiputtele sekaan sitruunan eteerinen öljy ja sekoita huolellisesti.

Suolakuorinta on ihan ehdoton suosikkini itsetehdyistä kuorinnoista. Se laittaa mukavasti pintaverenkierron, kuona-aineet ja nesteet liikkeelle ja jättää ihon todella pehmeäksi sekä sileäksi.

 

 

Kuorinnat on mukava antaa lahjaksi kauniissa lasipurkeissa ja pakettiin kannattaa kirjoittaa mukaan ainesosaluettelo. Silloin vastaanottaja tietää, mitä tuotteet sisältävät, sillä jollakin saattaa olla allergioita tai yliherkkyyksiä tietyille aineille.

Lasipurkkeja voi löytyä kotoa valmiina tai sellaisia voi ostaa ainakin marketeista tai sitten esimerkiksi Ikeasta. Minun tulee itse aina säilytettyä kauniita lasipurkkeja kansineen juuri näitä diy-juttuja varten, joten kotoa löytyy aina jonkinlainen purkki valmiina.

Lasiastia ja kansi kannattaa steriloida kiehuvassa vedessä viitisen minuuttia ja antaa jäähtyä sekä kuivua ennen kuorinnan tekoa. Jos kansi ei kestä kiehautusta, pese, kuivaa ja steriloi se esimerkiksi isopropyylialkoholiliuoksella. Kuorinnat säilyvät hyvinä ainakin kolmisen kuukautta, mutta toki niiden tuoksua ja koostumusta kannattaa tarkkailla.

Kuorintaa käytetään vartalon iholla suihkun jälkeen. Kuorinta hierotaan pyörivin liikkein jokapuolelle vartaloa ja huuhdellaan hyvin pois. Oma ihoni ei enää kuorinnan jälkeen kaipaa lisäkosteutusta, sillä kuorinnassa oleva öljy sulkee tehokkaasti kosteuden iholle. Suihkun lattia saattaa jäädä kuorinnan käytön jälkeen liukkaaksi, joten sekin tieto voi olla hyvä kirjoittaa ainesosaluettelon perään.

Myöskään kahvikuorinnan sisältämät kahvipurut ja kaneli eivät kuulu viemäriin, joten ne on hyvä pyyhkiä iholta pois ja laittaa biojätteeseen.

 

 

Lahjaksi voi antaa vaikka molemmat kuorinnat tai sitten toisen vain. Kauniissa lasipurkissa, kauniisti paketoituina, ne ovat varmasti mieluisa lahja tai joulumuistaminen esimerkiksi joulukukan sijaan.

Ihanaa aatonaattoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä