Vadelmainen semifreddo eli italialaistyylinen jäädyke juhlapöytään

 

Vadelmainen semifreddo eli italialaistyylinen, ihanan täyteläinen, jäädyke sopii loistavasti esimerkiksi uudenvuoden juhliin. Se muistuttaa koostumukseltaan hyvinkin paljon jäätelöä, mutta sen valmistukseen ei tarvita jäätekonetta.

Meillä vadelmasemifreddo kruunasi joulupöydän ja siitä riitti hyvin viidelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Alkuperäisen ohjeen mukaan semifreddosta riittää kuuteen annokseen, mutta onneksi emme tehneet isompaa kuitenkaan! Alkuperäinen ohje löytyy muuten täältä

 

 

Vadelmasemifreddo

3 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
0,5 tl vaniljauutetta
2,5 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
4 dl vadelmia
2 rkl vadelmahilloa

Kananmunat, keltuaiset, vaniljauute sekä sokeri sekoitetaan lämpöä kestävässä kulhossa ja erillisessä kattilassa kiehautetaan hieman vettä.

Lieden lämpö säädetään niin, että vesi höyryää, mutta ei kiehu. Vettä tulee olla kattilassa sen verran, että kun kulho laitetaan kattilan päälle, ei vesi ylety koskemaan kulhon pohjaa.

Kulho nostetaan höyryävän kattilan päälle ja kananmuna-sokeriseosta vatkataan sähkövatkaimella vesihauteen päällä kunnes se on paksua, vaaleaa, vaahtoa. Kulho nostetaan pois vesihauteen päältä ja jatketaan vatkaamista noin 10 minuuttia kunnes vaahto on jäähtynyt.

Eri kulhossa vatkataan kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja mukaan sekoitetaan munasokerivaahto varovasti käännellen. Vadelmia muussataan hieman haarukalla ja sekoitetaan vadelmahillon kanssa. Säästä vadelmia myös koristeeksi!

Pakastusta kestävä kulho tai vuoka vuorataan kelmulla ja semifreddomassaa kaadetaan hieman kulhoon. Päälle lisätään ohuelti vadelmasosetta ja taas kerros semifreddomassaa. Näin tehdään muutama kerros ja kaadetaan loppu semifreddomassa kerrosten päälle.

Kulho peitetään kelmulla ja nostetaan tasaiselle alustalle pakastimeen. Semifreddon annetaan jäätyä vähintään 5 tuntia ja kulho nostetaan pakastimesta huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Semifreddo kumotaan tarjoilulautaselle ja koristellaan vadelmilla.

 

 

Vadelmasemifreddo osoittautui varsin hyväksi jälkiruokavalinnaksi ja oli aivan ihanan täyteläistä sekä yllättävän jäätelömäistä. Semifreddo on vähän kuin jäädytettyä moussea, sillä se on todellakin juuri niin pehmeää!

Ihanaa vuoden loppua kaikille ja sitäkin ihanempaa sekä onnellisempaa uutta vuotta!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä