Uuden vuoden odotuksista, toiveista ja unelmista

 

Vuosi on vaihtunut ja se saa ehkä tietyllä tapaa jokaisen meistä miettimään, mitä kaikkea edellinen vuosi on pitänyt sisällään ja mitä tuleva tuo tullessaan. Osa meistä tekee uudenvuodenlupauksia ja osa asettaa alkavalle vuodelle tavoitteita tai toiveita. Jollain tapaa uusi vuosi tuntuu uudelta alulta, jolta voi odottaa mitä vain.

Itse en tee uudenvuodenlupauksia enkä oikein uskalla toivoakaan mitään. Tiedän, että vaikka kuinka toivoisin, lupaisin tai asettaisin vuodelle tavoitteita, elämä voi ja todennäköisesti päättääkin toisin. Koen, että on helpompi olla asettamatta tavoitteita tai odotuksia alkavalle vuodelle ja toisaalta taas en kovin paljoa haluaisi muistella mennyttäkään vuotta.

Jokainen vuosi kuitenkin pitää sisällään ne omat surut, ilot, vastoinkäymiset ja onnistumiset. Toiset vuodet ovat rankempia ja vaikeampia kuin toiset, mutta on selvää, että jokaiseen vuoteen mahtuu niin hyvää kuin huonoakin. Haluan yrittää muistaa vain ne hyvät ja unohtaa huonot. Vastoinkäymisistä olen yrittänyt ottaa opikseni sen minka voin, mutta niihin en halua liikoja palata.

Itsellenikään en halua asettaa liikoja odotuksia. Toivon, että pystyn olemaan itselleni ja läheisilleni armollinen, hyvä ihminen. Toivon, että osaan pitää huolta itsestäni ja läheisistäni, sillä tiedän, että tuleva vuosi on varmasti raskas, hektinen ja ruuhkainen. Kaiken sen keskellä toivon, että muistan olla kiitollinen ja onnellinen. Toivon myös, että en odota itseltäni tai läheisiltäni liikoja.

Tietenkin toivon, että vuosi pitää sisällään onnellisuutta, terveyttä ja rakkautta, mutta tiedän, että ne ovat asioita, joihin en paljoakaan pysty itse vaikuttamaan. Toivon kuitenkin, että pystyn tekemään parhaani niiden eteen ja asennoitumaan oikein. Toivon, että yhdessä perheenä selviämme vuoden mukanaan tuomista haasteita sekä vastoinkäymisistä. Siinä on jo niin paljon toivetta yhdelle vuodelle, että muuta en voi toivoakaan.

 

Unelmia minulla kyllä on. Minun mielestäni unelmat ovat eri asia kuin toiveet tai tavoitteet. Unelmat ovat sellaisia asioita, jotka eivät aina ole edes saavutettavissa. Voin unelmoida vaikkapa lottovoitosta, mutta silti se ei mitä todennäköisemmin koskaan tule toteutumaan. Minulle unelmat ovat ehkäpä toveiden esiaste. Jos unelma vaikuttaa siltä, että se voisi toteutua, muodostuu siitä toive. Toive kun on minusta enemmän sellainen toteutettavissa oleva asia.

Toki unelmatkin voivat toteutua ja monta unelmaani onkin toteutunut. Unelmat tosin ovat minulle jollain tavalla pyhä asia. Ne ovat niin henkilökohtaisia, että en halua puhua tai kertoa niistä oikeastaan kenellekään. Haluan pitää unelmani omassa sisimmässäni ja tavoitella niitä ilman minkäänlaisia paineita tai ulkopuolisia odotuksia. En halua, että kukaan tietää unelmistani, sillä ehkä jollain lailla pelkään, että ne eivät koskaan toteudu, jos joku tietää niistä.

Tosin, unelmien kirjoittaminen ylös kannattaa kyllä! Minulle todella kävi niin, että kun kirjoitin unelmani itselleni ylös, ne ovatkin pikkuhiljaa toteutuneet. Nyt uuden vuoden vuoden kynnyksellä kannattaakin kirjoitella omiin muistiinpanoihin omat unelmansa. Uskon, että kun ne on itsellä jossakin kirjattuna, alkaa alitajunta niitä pikkuhiljaa käsitellä ja toteutella, jos suinkin mahdollista.

Toivotankin kaikille hyvää uutta vuotta! Toivon, että se pitää sisällään juuri sitä, mitä tarvitset.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Oli mukava lukea ajatuksiasi. Olen kanssasi samoilla linjoilla uuden vuoden lupausten suhteen. Joskus olen tehnyt uuden vuoden lupauksia, joista osa on toteutunut ja osa ei tai muuttanut muotoaan vuoden aikana. Kun kirjoittaa haaveensa tai suunnitelmansa vaikkapa kalenteriinsa, ovat ne ”näkösällä” ja toimii niiden suuntaan. Onnea ja iloa, kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteen 2020!

Avatar

Kiitos, sinulle myös! 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä