Mehevä porkkanakakku ananasmurskalla ja vähän myös strösseleillä

 

Porkkanakakku on yksi ehdottomista lempparijälkkäreistäni. Vielä kun taikinaan lisää porkkanan kaveriksi ananasmurskaa ja tekee kakun päälle runsaan kuorrutuksen, on porkkanakakku täydellinen!

Lapset halusivat ehdottomasti porkkanakakun koristeeksi strösseleitä, joten niitä laitettiin puolikkaaseen kakkuun. Toiseen puolikkaaseen laitoimme hasselpähkinärouhetta, jonka yksi lapsista nimesi hiekoitussoraksi. Minusta hasselpähkinämurska toimi porkkanakakun päällä hyvin ja lapset taisivat olla samaa mieltä strösseleistä.

Strösselipuolesta tulee mieleen vähän yksisarviset ja sateenkaaret, joten strösseleillä koristeltu porkkanakakku voisi olla aika kiva myös synttärikakkuna. Meillä ainakaan ihan tavallinen täytekakku ei tuppaa synttäreillä lapsille maistumaan, joten tämä voisi toimia hyvin.

Kakun alkuperäinen resepti löytyy täältä.

 

 

Porkkanakakku ananasmurskalla

Pohja
200 g Oivariiniä
4 dl porkkanaraastetta
1 tlk ananasmurskaa
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl kanelia
3 tl nestemäistä vaniljauutetta
3 tl leivinjauhetta
2,5 dl ruokosokeria
3 kananmunaa

Kuorrutus
400 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
hasselpähkinärouhetta

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata Oivariini ja anna sen jäähtyä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja valuta ananasmurska. Sekoita kuivat aineet keskenään, mutta jätä ruokosokeri vielä sivuun.

Vatkaa jäähtynyt, mutta sula, Oivariini ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja hyvin vatkaten. 

Lisää vaahtoon kuivat aineet, porkkanaraaste sekä ananasmurska. Sekoita taikinaa vain sen verran, että saat ainekset sekaisin keskenään.

Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 20 minuuttia ja anna sen jäähtyä ennen kuin irroitat sen vuoasta.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu notkeaksi tahnaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakkupohjan päälle ja ripottele vielä kuorrutteen päälle kerros hasselpähkinärouhetta.

 

 

Porkkanakakku maistuu ihanalle niin lämpimänä ja juuri leivottuna kuin myös jääkaapissa yön yli vetäytyneenä. Lasten mielestä se oli parasta vielä hieman lämpimänä, mies tykkäsi enemmän kun kakku oli saanut hieman asettua ja minusta se oli hyvää ihan milloin vain!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä