Äidin selätetty uimahallikammo ja uimataidot pelastava yksityinen uimaopetus

 

Olen koko aikuisikäni melkeinpä kammonnut uimahalleja. Lapsena koulun kanssa käydyt muutamat uimahallikerrat eivät koskaan saaneet minua innostumaan uinnista kylmässä ja likaisessa uimahallissa emmekä oikeastaan koskaan käyneet uimassa hallissa vanhempienikaan kanssa.

Muutaman kerran kävin kyllä hallissa isäni kanssa uimista harjoittelemassa, mutta uimahallissa käynti ei koskaan ollut meille sellainen juttu, jota tehtiin säännöllisesti. Veden äärellä olen kyllä lapsuuden kesäni viettänyt, sillä meillä oli vene saaristossa ja siellä tuli kesät vietettyä. Uimataito on siksi aina ollut minulle tärkeä ja minusta se on yksi perusasia, joka jokaisen täytyisi osata.

Jos täytyisi valita, opetanko lapseni luistelemaan, hiihtämään, pelaamaan jääkiekkoa, jalkapalloa vai uimaan, valitsisin ehdottomasti uimisen. Mielestäni uimataito on taito, joka voi pelastaa hengen (joko oman tai jonkun muun) jonain päivänä. Se on taito, joka mielestäni jokaisen kuuluu osata, jotta voi esimerkiksi turvallisesti viettää aikaa veden äärellä.

Näin aikuisiällä en voi sanoa uineeni paljoakaan. Uin kesässä muutaman kerran järvessä mökillä ja sitten aina reissussa, jos vain on uintiin mahdollisuus ja vesi on sopivan lämmintä. Lasten myötä varsinainen uiminen on omalta osaltani jäänyt aika minimiin, sillä lasten kanssa tulee lähinnä oleskeltua vedessä ja katsottua heidän peräänsä.

Oma uimataitoni on luokkaa ”pysyn pinnalla ja osaan uida jonkunlaisen lenkin”. En osaa sen kummempia uimatekniikoita, mutta tykkää kyllä uida. Tai tykkäisin kyllä uida. Yksin kun on kolmen lapsen kanssa vedessä, ei siinä ihan kauheasti pysty uimalenkkejä tekemään. Meillä vanhin lapsista on uimataitoinen ja kaksi pienintä ei. Toki vaikka lapsi osaisikin uida, täytyy häntä aina vahtia vedessä.

 

 

Mutta tosiaan, tästä pääsin siihen ongelmaan, että en osannut opettaa lapsiani uimaan. En oikein tiennyt, kuinka opettaa uimataito oikein ja päädyin googlailemaan uimakouluja. Löysin sattumalta meidän lähimmän uimahallin sivuilta tiedon, että heidän palveluihinsa kuuluu myös yksityinen uimaopetus.

Oletin yksityisen uimopetuksen olevan kamalan hintavaa, mutta ei se sitä sitten loppujen lopuksi ollut verrattuna muuhunkin lasten harrastustoimintaan. Tarjolla oli myös pienryhmäopetusta 2-3 lapselle, joten se oli meille juuri sopiva vaihtoehto. Kaksi uimataidotonta lasta ja yksityinen opettaja, kuulostaa kalliilta, mutta yllätyin onneksi positiivisesti!

Lapset ovat tykänneet tosi paljon uimaopetuksesta ja menevät uimatunnille tosi innoissaan. Ja uimaope on ihan mahtava! Lapset tykkäävät kovasti, enkä ihmettele yhtään. He ovat saaneet paljon rohkeutta vedessä olemiseen sekä liikkumiseen ja se on tosi hyvä juttu se! Uintihan on lapsillekin tosi hyvä harrastus ja meillä ainakin huomaa, että lapset saavat uimahallilla tosi hyvin energiaa purettua.

Meidän uimahallilla (Kangasalan Kuohu) opetuksen hinta on kahdelta lapselta yhteensä 30 euroa / 30 min (täällä lisää). Tälläinen yksityinen uimaopetus olisi ihan huippujuttu myös minulle itselleni. Uinti olisi lajina todella hyvä, ja kun kävisi muutaman yksityisopetustunnin, oppisi oikean tekniikan niin itse uintiliikkeisiin kuin hengitykseenkin. Varmasti jaksaisi uida paljon paremmin!

Olen käynyt nyt lasten kanssa jo monta viikkoa kerran viikossa uimahallissa ja onneksi uimahallikammoni on selätetty. Vesi tuntuu kyllä edelleenkin kylmältä ja uimahallin lattiat ällöttävät, mutta pystyn onneksi jo hyvillä mielin uimaan lähtemään! Muutamassa viikossa uimahallikammo alkoi helpottaa ja aion kyllä käyttää lapsia uimassa säännöllisesti jatkossakin.

Toivon, että säännöllisellä harjoittelulla lasten uimataito pysyy sitten hyvin yllä eikä heille pääse kehittymään mitään uimahallikammoja. Isompia lapsia ei tunnu kylmä vesi häiritsevän, mutta pienin lapsista alkaa siinä tunnin vedessä olon jälkeen valittaa kylmää. Itse pysyn lämpimänä kyllä onneksi kun lapset ovat niin vikkeliä liikkeissään ja heidän perässä täytyy mennä kuitenkin kokoajan.

Meillä on viikonlopulle risteilysuunnitelmia ja pakkaamme uikkarit myös laivalle mukaan! Porealtaassa ja saunassa on tarkoituksena ainakin käydä. Ihanaa viikonloppua jokaiselle!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä