Herkullisen mehevä tonnikalapiirakka juhlaan ja arkeen

 

Munkkien (ohje löytyy täältä) lisäksi viikonloppuna tehtiin myös mehevää tonnikalapiirakkaa. Tonnikalapiirakka on yksi omista lemppareistani ja voin syödä sitä hyvin aamupalaksi, välipalaksi, lounaaksi ja iltapalaksikin. Tonnikalapiirakka toimii minusta hyvin myös juhlissa suolaisena tarjottavana, ja sitä voi syödä myös vähän jo haalenneenakin.

Mielestäni tonnikalapiirakka on parasta kyllä lämpimänä hyvän salaatin kanssa ja sitä voi syödä useana päivänä, jos sellaisen jääkaappiin tekee. Meillä yksi lapsista tykkää tonnikalapiirakasta, mutta muille se ei maistu, joten söimme viikonloppuna tehtyä piirakkaa alkuviikon kaksin. 

Tonnikalapiirakan alkuperäinen resepti löytyy täältä, Hellapoliisin sivuilta. Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, tuplaa kaikki ainekset.

 

 

Hellapoliisin tonnikalapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
hyppysellinen suolaa
0,5 dl vettä

Täyte:
1 prk tonnikalaa
2 paprikaa
tuoretta tilliä
150 g juustoraastetta
3 kananmunaa
1,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
hyppysellinen suolaa

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle sekä myös reunoille. Paista piirakkapohjaa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Hienonna tilli ja suikaloi paprika. Sekoita kerma sekä maito keskenään ja lisää joukkoon kananmunat, suola, tilli sekä juustoraaste. Ota piirakkapohja uunista ja lisää sen päälle tonnikala, paprikasuikaleet ja kerma-maito -seos, johon sekoitit jo muut ainekset. Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

 

 

Piirakasta tuli tosi mehevä ja herkullinen! Ihan yksi mun lempiherkuistani kyllä ja kuten sanottu, toimii niin juhlassa kuin arjessakin.

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Enpäs osaa kyllä sanoa! Itsellä ei ole kokemusta gluteenittomasta leivonnasta ollenkaan. Toivottavasti saat onnistumaan! 😊

Avatar

Onnistuukohan vehnäjauhojen korvaaminen gluteenittomalla vaihtoehdolla? Tuntuu, että koostumus ja paistoaika aina vähän muuttuvat…

Avatar

Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla. Tähän kävisi varmaan myös se uusi luonnonkalasäilyke?

Avatar

Itse en ole sitä kokeillut, mutta kyllä varmasti sopii! Jos kokeilet ja jaksat niin tule kertomaan, toimiko. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä