Vihdoinkin se alkoi! Ensimmäinen joogaopettajakoulutusviikonloppu

 

Viime viikonloppuna alkoi kauan odottamani joogaopettajakoulutus ja voi kuinka olenkaan tyytyväinen, että kyseiseen koulutukseen päätin osallistua! Selailin läpi tekemiäni muistiinpanoja viikonlopulta ja koitin palautella mieleeni ensimmäisien koulutuspäivien sisältöä sekä saamiani oivalluksia.

Joogaopettajakoulutus on tosiaan ollut oma pitkäaikainen haaveeni ja viime vuonna kun tästä Tampereella järjestettävästä koulutuksesta luin, tiesin heti, että se olisi kuin minua varten tehty. Olen pitkään haaveillut opettavani joogaa ja jakavani sen tuomaa hyvää oloa eteenpäin muille, mutta haluan opettamiseen kuitenkin taustalle vahvaa tietoutta ja toisaalta myös varmuutta.

Koen, että erityisesti anatomiaopinnot ovat tarpeen ennen kuin alan opettaa joogaa muille. Haluan, että tiedän tarpeeksi ihmiskehosta ja joogan vaikutuksista siihen, jotta osaan opettaa oikein ja turvallisesti. En missään nimessä halua, että kukaan loukkaa itseään siksi, että en ole osannut opettaa asanoita ja harjoituksia oikein. Haluan myös osata vastata kysymyksiin, joita minulle mahdollisesti esitetään koskien ihmisen anatomiaa ja joogan vaikutuksia.

 

 

Sopiva sekoitus teoriaa ja käytäntöä

Koulutusviikonloppu oli sopiva sekoitus teoriaa ja käytäntöä. Opiskeltiin paljon tekemällä ja kokeilemalla, joten minusta tuntuu, että opin ihan hurjan paljon! Kävimme teemoja läpi myös teorian kautta, mutta pelkkä teoriaopiskelu ei ollut onneksi ihan pääosassa. Sain tosi monta ahaa-elämystä ja opin monta uutta asiaa varsinkin hengitykseen sekä lantion alueen mula bandhaan liittyen.

Aioin hyödyntää ja syventää näitä oppeja omissa joogaharjoituksissani ja uskon, että niistä on paljon apua omassa kehittymisessäni niin omassa harjoituksessani kuin sitten joskus opettajanakin. Odotan innolla seuraavaa koulutusviikonloppua ja kotitehtäviä, jotka varmasti piakkoin kilahtavat sähköpostiini.

Joogaopettajaksi ja yleensäkin joogan harjoittajana kasvaminen vaatii kyllä hurjan paljon itsenäistä opiskelua ja työskentelyä, eikä koskaan tule sellaista päivää, että olisin täysin valmis. Opettamalla ja harjoittelemalla joogaa mahdollisimman paljon, kasvu tapahtuu pikkuhiljaa ja opin kokoajan uutta.

 

 

Ensimmäisen joogaopettajakoulutusviikonlopun oppeja

Viikonloppuna tehtiin valtavan antoisa tutkimusmatka niin teoriassa kuin käytännössäkin ainakin hengitykseen, mielen pysäyttämiseen, keskittymiseen, muutamiin jooga-asanoihin ja harjoituksiin, mula bandhaan, joogan filosofiaan ja kulttuuriin sekä äänen merkitykseen joogassa. Keskustelimme myös siitä, että mitä jooga oikein tarkoittaa.

Itse opin parhaiten tekemällä ja tekemisen kautta. Kun opiskelen pelkän teorian kautta, huomaan helposti, että mieleni sekä ajatukseni alkavat harhailla ihan muissa asioissa ja minun täytyy välillä oikein pinnistellä, että saan pidettyä keskittymiseni kasassa. Tekemisen kautta oppimalla samaa ongelmaa ei ole, vaan pystyn keskittymään täysillä.

Tekemisen kautta opiskelu toki on fyysisesti rankkaa ja huomasin kyllä sunnuntaina, että kroppa ja tietenkin myös pääkoppa alkoivat olla aika väsyneitä. Ainakin näin ensimmäiseksi viikonlopuksi kaksi päivää yhdeksästä viiteen olivat kyllä juuri sopiva määrä koulua. Enempää en olisi ehkä jaksanut ainakaan ihan täysillä enää keskittyä eikä kroppanikaan olisi varmasti jaksanut enää oppia uutta.

Ihan mahtavalta tosiaan vaikuttaa tämä koulutus ja olen innoissani mukana! Viikonloppu vahvisti ajatuksiani joogasta ja myös siitä, että haluan joogaa opettaa. Viikonloppu muistutti ihanalla tavalla siitä, kuinka mahtavaa ja kokonaisvaltaisesti kehoa sekä mieltä hoitavaa ja kehittävää jooga onkaan.

Mahtavaa hiihtolomaviikkoa kaikille, joilla sellainen nyt on, ja ihanaa viikkoa toki kaikille muillekin!

 

-R

 

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/20351033/?claim=ehydnumxwuz”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä