Kuka laittaa lapset nukkumaan? Kotitöiden jakaminen parisuhteessa osa 2

Täältä pesee jatkoa eilisen postaukseen koskien kotitöiden jakamista parisuhteessa. Tai oikeastaan meidän parisuhteessamme. Kuten jo eilen kirjoitinkin, minusta on tärkeää, että jokaisessa suhteessa ja perheessä tehdään asiat niin kuin parhaalta tuntuu eikä vertailla toimintatapoja muihin parisuhteisiin tai perheisiin.

Itse tykkään lukea tämän tyylisiä postauksia ja minusta on tosi kiva huomata, että asiat todellakin voi tehdä toimivasti niin monella tapaa. Tälläinen kotitöiden jakaminen on lisäksi tosi riippuvaista elämäntilanteesta ja se saattaa vaihdella paljon rippuen monesta asiasta. Ei meilläkään nämä jaot tälläisiä ole aina olleet eivätkä varmasti tälläisiä tule aina olemaan. Tilanteet kun muuttuvat ja elävät!

 

 

Sitten niihin kotitöihin! Eli tässäpä olisi loput minun listauksestani:

Kuka meillä kuljettaa lapset harrastuksiinsa? Molemmat. Jos mies pääsee ajoissa töistä, hän kuljettaa ja ottaa kaikki lapset mukaan. Näin minä saan työaikaa. Aina tämä ei todellakaan onnistu, ja silloin joko minä kuljetan tai sitten aika usein myös pappa pääsee auttelemaan kuljetusten kanssa. Tällöin tosin minä en saa työaikaa ja työt pitää hoitaa joskus muulloin. Uimakoulukuljetukset ja mukana uimiset ovat minun heiniäni, sillä yritän saada uimatunnit aina keskelle arkipäivää, jotta hallissa olisi vähemmän porukkaa.

Kuka meillä leikkaa nurmikon? Mies. En ole kertaakaan leikannut meidän nurmikkoa!

Kuka meillä haravoi? Mies. Minä haravoin aina silloin tällöin, mutta mies kyllä tekee suurimman työn. Viime syksynä peurat auttoivat kivasti ja söivät melkein kaikki pihaan puista putoilleet omenat eikä meidän tarvinnut keräillä niitä juurikaan.

Kuka meillä hoitaa puutarhaa? Molemmat. Meillä nyt ei kyllä ole kamalasti mitään hoidettavaa, vaikka iso piha onkin, mutta rikkaruohoja tulee nypittyä ja mies yleensä istuttaa lasten kanssa mansikoita tai yrttejä yms. Molemmat sitten kukkia, mansikoita ja yrttejä kastelemme, mutta tosiaan, meidän piha on kyllä tosi rehottava aina kesällä!

Kuka meillä tekee lumityöt? Molemmat. Arkena minä teen lumityöt kun kotona olen ja viikonloppuisin sitten on miehen vuoro. Ison pihan miinuspuoli on kyllä se, että lumitöitä täytyy tehdä paljon! Tänä talvena tosin on kyllä päästy melko vähällä.

 

 

Kuka meillä sytyttää takan? Molemmat. Arkipäivisin minä ja sitten, jos illalla tai viikonloppuna sytytetään niin yleensä kyllä mies. Takkaa poltetaan meillä tosi paljon! Talviaikaan kerran päivässä vähintään ja keväällä sekä syksyllä aina tarpeen mukaan.

Kuka meillä lämmittää saunan? Mies yleensä. Minäkin olen muutaman kerran sen sytyttänyt, mutta yleensä kyllä mies ehdottaa, että lämmitetäänkö sauna ja sytyttää sen myös. Puita lisäilemme molemmat. Saunomme kerran tai pari viikossa, yleensä viikonloppuisin. Olemme miettineet sähkökiukaan hankkimista puukiukaan rinnalle, jotta arkenakin saisi nopeasti lämmitettyä saunan.

Kuka meillä vaihtaa autojen renkaat? Mies. Tai hänen oman autonsa renkaat taidetaan vaihtaa rengashotellissa, mutta minun autooni hän vaihtaa ne pojan kanssa. Tarvisin muuten uudet talvirenkaat, sillä nykyiset renkaat alkavat olla jo sen verran kuluneet!

Kuka meillä tankkaa ja lisää pissapojan nestettä? Molemmat. Silloin kun tankki on tyhjä, se kuka ajaa, tankkaa. Tosin itse en miehen autolla useinkaan aja, joten en sitä paljon tankkaile, mutta omaa autoani kyllä. Sama pätee pissapoikaan.

Kuka meillä lenkittää koiran? Molemmat. Minä lenkitän aamupäivällä, koululainen päivällä ja mies päästää pissalle aamulla sekä lenkittää iltapäivällä. Koira on toki myös ulkona aina meidän kanssamme, mutta eihän se taida koiralle olla ihan sama juttu kuin se, että pääsee lenkille.

Kuka meillä hoitaa sairaat lapset? Minä. Ikävä kyllä se sitten tarkoittaa sitä, että omat työhommani lykkääntyvät ja kasaantuvat. Nytkin meillä on korvatulehdusta, räkätautia ja silmätulehdusta eivätkä lapset päässeet tiistaina kerhoon. Sitten iltapäivisin on harrastuksia, joten omat työjuttuni jäävät tehtäväksi iltaan tai viikonloppuun.

 

 

Kuka meillä hoitaa lasten iltapuuhatMolemmat yhdessä. Pyrimme joka ilta siihen, että molemmat olemme hoitamassa iltapuuhia, vaikka eihän se aina ole työreissujen ja muiden menojen takia mahdollista. Iltahan on päivästä oikeastaan ainoa hetki, jolloin mies ehtii nähdä lapsia, sillä iltapäivä on niin kovin lyhyt töiden jälkeen varsinkin, kun iltapäivällä on aina jollakin joku harrastus.

Kuka meillä laittaa lapset nukkumaan? Molemmat yhdessä. Tämä ei tietenkään aina onnistu ja miehen ollessa pitkään töissä tai työreissussa, minä laitan lapset nukkumaan. Minä en ole koskaan ollut yötä poissa kotoa niin, että mies olisi joutunut hoitamaan kaiken yksin. Tai olen kerran, mutta lapsia taisi silloin olla vasta yksi. Joskus on ollut jotain menoa, jolloin olen tullut kotiin vasta lasten nukkumaanmenoajan jälkeen. Arkena en voi yötä olla pois kotoa, mutta viikonloppuna se varmasti olisi mahdollista, jos niin haluaisin.

 

Huh, aikamoinen lista! Tuleeko mieleen vielä jotain oleellisia kotitöitä? Ensimmäinen osa listasta löytyy siis täältä!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä