Herkullinen ja helppo Banoffee naistenpäivän kunniaksi

Naistenpäivän kunniaksi leivottiin yksi lemppariherkuistani, banoffee. Banoffee on yhdistelmä banaania, toffeeta ja kandisokerikeksejä sekä tietenkin kermavaahtoa. Tämä on sellainen herkku, jota voisin varmasti syödä ainakin puoli piirakkaa yhdeltä istumalta! Mikään kevyt herkku ei todellakaan ole kyseessä, joten kovin montaa palaa ei päivässä viitsi syödä, mutta olen sitä mieltä, että välillä saa herkutella luvan kanssa.

Banoffee on paitsi herkullinen, se on myös tosi helppo ja nopea tehdä. Se valmistuu muutamasta ainesosasta eikä sen valmistaminen vaadi paljoakaan vaivaa osakseen. Sen leipominen onnistuu hyvin myös lasten kanssa ja meillä kolmevuotias murskasi innoissaan keksejä sekä viipaloi banaaneja. Banoffee on hyvää leivontapäivänä sekä myös vielä seuraavanakin! Siis, jos sitä vielä seuraavaksi päiväksi säästyy.

 

 

Herkullinen ja helppo Banoffee

Pohja:
260 g kandisokerikeksejä (esim. Pirkka Elise tai LU Bastogne)
n. 70 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua ja karamellisoitua maitotiivistettä (esim. Dovgan)
2 isoa banaania
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
hieman hienonnettua maitosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi. Murustele keksit hienoksi ja sulata voi. Lisää sula voi keksimurusten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja vuoan pohjalle.

Kaada maitotiiviste tölkistä kulhoon ja sekoita se notkeammaksi. Levitä maitotiiviste keksipohjan päälle ja lado banaaniviipaleet sen päälle.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto banaanikerroksen päälle ja koristele banoffee vielä hienonnetulla suklaarouheella.

Voit käyttää koristeluun lisäksi vaikkapa banaaniviipaleita, mutta kannattaa muistaa, että ne muuttuvat melko nopeasti ruskehtaviksi. Yksi keino estää banaaniviipaleita ruskettumasta on puristaa niiden päälle sirtuunamehua, mutta en tiedä kuinka se mahtaa vaikuttaa banoffeen makuun.

Anna banoffeen olla jääkaapissa kelmulla peitettynä hetki ennen tarjoilua.

 

 

Huomenna sitten vietetään kansainvälistä naistenpäivää ja meillä on kuin onkin vielä banoffeeta vähän jäljellä! Ajattelin ottaa palan heti aamukahvin kanssa ja viettää tyttöjeni (sekä tietenkin myös miesteni) kanssa ihanan naistenpäivän.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä