Raskaus ei tunnukaan hyvältä fyysisesti ja hyvä niin

Teksti Riika V.

Tämä on minun viides raskauteni ja minulla on kolme ihanaa, onnellista ja hyvinvoitua raskautta takanani. Olen aiemmissa raskauksissani voinut äärimmäisen hyvin, jos keskenmenoa ei lasketa, ja olen ollut sinut kasvavan vatsani sekä levenevien reisieni kanssa. Olo on ollut kiloista huolimatta kevyt ja olen pystynyt tekemään kaiken aivan normaalisti. En ole tainnut kertaakaan ajatella olotilani puolesta, että syntyisi jo! Mutta nyt tällä kertaa raskaus ei tunnukaan hyvältä fyysisesti.

Tässä raskaudessa olo on ollut välillä tosi tuskainen ja se on yllättänyt minut. Olisin olettanut, että tämäkin raskaus tuntuu hyvältä kuten aiemmatkin tuntuivat. Ei minulla mitään varsinaisia vaivoja ole, jos nyt liitoskipuja, tukkoista nenää ja nenäverenvuotoa ei lasketa. Niitä on ollut aiemmissakin raskauksissani, joten ei niissä mitään uutta ole. Olo vain on välillä niin tukala ja iso. Olen tosi kömpelö ja liikkuminenkin tuntuu hankalalta. Onneksi jooga auttaa ja harjoituksen jälkeen olo on aina parempi. Kunhan vain jaksaa sen harjoituksen tehdä!

 

 

Keskenmenon jälkeinen pelko

Sitähän sanotaan, että jokainen raskaus on erilainen ja niin se todellakin on. Uskon, että minulla fyysiseen olotilaani vaikuttaa suuresti henkinen puoli. Keskenmenon jälkeen olen pelännyt, että menetän tämän vauvan. Varmasti keskenmenon jälkeinen pelko vaikuttaa fyysiseen olotilaani niin, että en tunne oloani niin hyväksi kuin aiemmissa raskauksissa olen tuntenut. En uskalla tuntea oloani hyväksi, etten pilaa kaikkea. Olen kyllä enemmän kuin kiitollinen ja onnellinen, mutta en tiedä uskallanko olla. Ettei tämäkin raskaus pääty huonosti.

Toisaalta olen tuntenut jopa helpotusta siitä, että en tunnekaan oloani niin hyväksi. Nyt kun tämä raskaus onkin vähän raskaampi, en usko, että tulen enää haikailemaan raskaana olemisen perään. Ja se olisi ihan toivottavaa, sillä tämä on meidän viimeinen lapsemme ja minun viimeinen raskauteni. Aiemmat raskaudet ovat olleet niin ihania, että olen aina halunnut kokea raskauden vielä uudestaan. En usko, että tämän raskauden jälkeen enää tunnen niin.

 

 

Enää 13 viikkoa ja viisi päivää

Tänään minulla on viikkoja 26+2 ja laskettuun aikaan on enää 13 viikkoa ja viisi päivää! Se ei onneksi ole kovinkaan paljoa se, mutta en ole oikein uskaltanut katsella vauvalle vaatteita tai oikeastaan mitään muutakaan. Turvakaukalon ja toppapussin ostan ystävältäni ja toissapäivänä sain häneltä jo toppapussin kotiin. Salaa sitä eilen aamulla hieman hypistelin ennen pyykkikoriin viemistä ja taas tuntui vähän konkreettisemmalta se, että meille oikeasti on tulossa vauva!

Mitään suurempia hankintoja meidän ei tarvitsekaan tehdä, sillä sitteri, rattaat, pinnasänky, kehto ja syöttötuoli meiltä pitäisi jostakin kyllä löytyä. Adapteritkin ostin jo sitä varten, että turvakaukalon saa rattaisiin kiinnitettyä. Ne olivat varsinainen ensimmäinen vauvahankintani. Rattaisiin sopiva vaunukoppa taitaa olla ostoslistalla, mutta esimerkiksi vaatteitakin varmasti löytyy varastosta. Mitä muuta se pikkuinen ihme tarvitseekaan? Tuttipulloja ja rintapumpun? Harsoja?

Ihanaa torstaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä