Kylpyläloma vaihtui vaatekasojen järjestelyyn: Vähän koronasta

Teksti Riika V.

Meidän piti viikonloppuna tehdä reissu uudistuneeseen Nokian Edeniin, mutta päätimme sitten kuitenkin perua sen hallituksen koronavirusohjeistuksia mukaillen. Lapset toki odottivat kylpylää ja hotelliyötä, mutta meistä vanhemmista oli ainoa oikea ratkaisu tähän väliin perua se. Ihan turha ottaa mitään ylimääräisiä riskejä kun kerran suuria ja pienempiäkin väkijoukkoja sekä harrastustoimintaa on suositeltu välttämään. Viikonlopun suunnitelmat koronavirusepidemian myötä muuttuivat siis kertaheitolla.

Lapset kyllä ymmärsivät hyvin kun selitimme, että miksei reissuun kannatakaan lähteä. Sovittiin, että reissu tehdään kyllä sitten kun tilanne on rauhoittunut. En halua luoda lapsille minkäänlaista pelkoa koronavirusta kohtaan, mutta minusta se on kuitenkin asia, josta heidän täytyy tietää ja ikätasoa mukaillen olen asiasta heidän kanssaan puhunut. Kolmasluokkalainen osaa käsitellä ja ymmärtää asiaa ihan eri tasolla kuin kolmevuotias. Kuitenkin mielestäni myös kolmevuotias on jo sen ikäinen, että asiasta on hyvä hänenkin kanssaan jutella.

 

Pettymys hallituksen toimiin

Itse olen pettynyt hallituksen toimiin koronavirusepidemian suhteen. Minusta olisi ollut paras ratkaisu ottaa mallia muualta maailmasta ja sulkea koulut sekä päiväkodit toistaiseksi, jotta epidemiaa oltaisi todennäköisesti saatu hidastettua. Pakko myöntää, että eilen illalla uutisia seuratessani tiesin jo valmiiksi, että hallitus ym. päättävät elimet eivät todellakaan uskalla tehdä mitään radikaaleja toimenpiteitä vaan jatketaan tällä löysällä linjalla. Mutta miksi? Tiedetään kyllä, mihin epidemia on kehittymässä.

Tuntuu siltä, että muualla tehdään nyt päätöksiä, mutta täällä Suomessa vain katsellaan ja ihmetellään. Ymmärrän kyllä, että koulujen ja päiväkotien sulkeminen ei ole mikään pikkupäätös eikä muutenkaan mikään pikkujuttu. Sillä on ihan valtavat yhteiskunnalliset seuraamukset, mutta niin muuten on sillä koronallakin kunhan se täällä pääsee kunnolla vauhtiin! Näin maallikkona ajatellen, olisi enemmän kuin järkevää ryhtyä kunnon toimiiin.

Itselläni on sen verran oma lehmä ojassa tämän homman kanssa, että näin raskaana ollessani, on aika nöyrä olo tämän epidemian edessä. Vastustuskyky on heikko ja pöpöt tarttuvat helpommin kuin normaalisti eikä ole olemassa paljoakaan tietoa siitä kuinka tämä koronavirus ja raskaus toimivat yhdessä. Kuinka korona vaikuttaa raskauteen ja toisaalta taas vauvaan. Mitään paniikkia en asiasta suostu ottamaan, mutta tämän epidemian hidastamiseksi ja siten sairaaloiden kuormittamisen helpottamiseksi olisin toivonut järeämpiä toimia.

Tuntuu niin mahdottoman tyhmältä, että neuvotaan välttämään isoja ja pieniä väkijoukkoja, mutta sitten monen sadan oppilaan koulut ovat edelleen toiminnassa! Koronahan kuitenkin tarttuu ihan yhtälailla lapseen kuin aikuiseenkin, mutta yleensä vain oireet ovat lieviä. Lapset sitten kuitenkin tartuttavat ja levittävät virusta eteenpäin. Toki voisin ottaa lapseni kotiopetukseen, mutta kouluun jäisi kuitenkin ne loput 299 koululaista plus eskarit, joiden mukana virus sitten jatkaisi leviämistään. Ja meidän koulu on vielä pieni koulu!

 

 

Viikonlopun suunnitelmat koronavirusepidemian myötä

Viikonlopun suunnitelmat siis muuttuivat koronavirusepidemian myötä. Tänä viikonloppuna aiomme leipoa herkkuja ja keksiä jotain kivaa tekemistä, johon ei liity isot ihmismassat. Nyt olisi loistava tilaisuus siivota varastot ja käydä läpi kaikki nuo lapsille pieneksi jääneet vaatteet. Meillä kun on vauvan sukupuoli tiedossa niin voisin jättää käyttöön tulevat vaatteet varastoon ja laittaa ne vaatteet, joita ei tulla käyttämään enää, eteenpäin.

Vaatteiden läpikäyminen on odottanut jo kauan ja nyt kyllä voisin ottaa sen työn alle. Töitäkin olisi vähän tehtävänä, mutta onneksi ei mitään totaalikaaosta ole silläkään rintamalla luvassa. Vähän laskutushommia ja blogia, mutta ei mitään stressiä onneksi. En aio hamstrata vessapaperia tai nuudeleita ja toivon, että muutkaan eivät niin tekisi. Voin olla toki hölmö kun en niin tee, mutta minusta se tuntuisi liiottelulta tässä vaiheessa. Jos vessapaperi pääsee loppumaan, niin pyllyn voi myös pestä!

Ihanaa viikonloppua kaikille. Pidetään huoli itsestämme ja toisistamme!

 

-R

 

Kommentit

8 kommenttia
Riika V.

Vaikea paikka on. Ei auta kuin toivoa, että Suomessa tehdään oikeita ratkaisuja!

Avatar

Mäkään en lähtenyt hamstraamaan. Hiukan ostin täydennystä kuivatavaroiden osalta ja pakkaseen kalapuikkoja. Ystävä kertoi jonottaneensa Prismassa melkein 45 minuuttia ja saanut siinä samalla hyvän silmäyksen ihmisten hamstrauksista. Aivan käsittämätöntä!

Missään ei ole käsketty hamstraamaan, vaan ainoastaan hankkimaan tarvikkeita niin, että tovin pärjäisi, jos karanteeniin joutuu. Sitten ihmiset lehtien otsikoissa hehkuttaa miten heillä on nyt tarvikkeita pääsiäiseen asti! Halloota halloo. Ei ole käsketty lukittautumaan koteihin kuukaudeksi, vaan käyttämään järkeä siinä, lähteäkkö nyt ulkomaille tai isoihin tapahtumiin. Kyllä sitä voi edelleen lähimetsään mennä ja kaupastakin hakea ruokaa.

https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/03/13/terkkuja-laatikoiden-keskelta/

Riika V.

Ihan on kyllä lähtenyt lapasesta. Toisaalta ymmärrän kyllä, mutta yritän itse pitää järjen mukana. 😊 Ja nyt neuvotaan välttämään isoja ihmisjoukkoja niin kaikki lähtee Prismaan vaikka ei olis pakko!!?? 🤷🏻‍♀️

Avatar

Joo tämä! 😂😂😂 Siellä on nyt 500 ihmistä Cittarin ja Prisman jonoissa. 😂 Mä tosiaan kävin pienessä ”lähikaupassa”. Ja meidän kanssa tais olla suurimmillaan kaks muuta kaupassa. Tavaraakin oli hyvin hyllyissä. Siellä sai rauhassa tehdä ostoksensa. 😁

Avatar

Kuka mahtaisi hoitaa nämä lapset, jos koulut/päiväkodit suljetaan? Siinä tulee hyvin äkkiä pula esim. terveydenhuollon ammattihenkilöistä, kun jäävät koteihin hoitamaan lapsiaan. Asiat eivät ole niin mustavalkoisia. Päätös on hyvin vaikea. Mielellään itse jäisin kahdeksi viikoksi kotiin jos lapseni koulu suljetaan, toki myös toivoisin että työpaikallani sairaat hoidettaisiin.

Riika V.

Niin, miten näissä muissa maissa (joissa koulut ym. on suljettu tai maanantaista lähtien suljetaan) lapset hoidetaan? Tuskin jätetään oman onnensa nojaan kuitenkaan. Vaatii varmasti kamalan määrän järjestelyä, mutta silti olen ihan ehdottomasti koulujen ja päiväkotien sulkemisen kannalla.

Avatar

Sitäpä juuri olen miettinyt, että miten muissa maissa tämä hoidetaan. Ehkäpä sitten sinne isovanhemmille 🤷‍♀️ Tuskin ihan jokaisen lapsen omaan kotiin hoitajat riittäisivät, enpä tiedä. Mutta hienoa että jotkut voivat tehdä etätyötä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä