Ihan parhaat ja ihanan muhkeat banaaniletut

Teksti Riika V.

 

Nyt sain tehtyä ehkäpä parhaita banaanilettuja, mitä olen koskaan maistanut! Tai itseasiassa olemme niitä tehneet jo useamman kerran ja joka kerta olemme onnistuneet, joten nyt taitaa ohje olla valmis jaettavaksi muillekin. Banaanilettujen tekohan on tosi simppeliä eikä vaadi mitään erikoista. Jotkut käyttävät taikinaan ihan vain banaania ja kananmunaa, mutta meillä ei se versio banaaniletuista ei oikein kyllä uppoa kenellekään, joten me olemme sitä perusohjetta vähän muunnelleet.

En oikein itsekään välitä banaaniletuista, jotka pitävät sisällään vain banaania ja kananmunaa. Lisäksi niiden paistaminenkin on aika haastavaa välillä. Lisäämällä taikinaan kaurahiutaleita, kaurajuomaa sekä leivinjauhetta, saa banaaniletuista ihanan muhkeita ja koostumus on muutenkin (ainakin) meidän mielestä paljon miellyttävämpi syödä ja paistaa. Lisään taikinaan myös ripauksen suolaa, mutta sen voi jättää poiskin. Ei meilläkään banaaniletut kaikille lapsista maistu, sillä keskimmäinen ei tykkää banaanista! Olisikin helppoa, jos kaikki tykkäisivät.

 

 

 

Ihan parhaat ja ihanan muhkeat banaaniletut

n. 8 kpl

1 iso banaani
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl rypsiöljyä
loraus kaurajuomaa
(ripaus ruususuolaa)

Pilko banaani ja laita banaaniviipaleet blenderiin. Lisää joukkoon loput ainekset ja surauta taikina sileäksi blenderissä. Anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia ennen paistamista.

Paista isoja tai pieniä lettuja joko lettu- tai paistinpannulla. Tarjoa muhkeat banaaniletut lämpimänä esimerkiksi kreikkalaisen jugurtin, hunajan ja marjojen kanssa.

 

Kannattaa ilman muuta testata reseptiä, jos vielä on oma suosikki banaaniletturesepti hakusessa, ja vaikka muutenkin. Banaaniletuthan ovat tosi hyvä ja helppo aamu-, väli- tai iltapala! Ja toimii muuten myös tosi hyvin taltuttamaan herkkuhimoakin, joka aina välillä ottaa vallan. Minun tulee usein tehtyä taikina tuplana ja laitettua yli jäävät letut odottelemaan jääkaappiin. Ainakin vuorokauden verran ovat meillä säilyneet hyvin jääkaapissa ja sitten lämmitettynä maistuneet seuraavana päivänä.

Mukavaa tiistaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

1 kommenttia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä