Vohvelit: Lempiresepti vohvelipäivän kunniaksi (ei valkoista sokeria tai maitoa)

Teksti Riika V.

 

Eilen välipalaa suunnitellessani (ja Instaa selaillessani) osui silmiini tieto kansainvälisestä vohvelipäivästä. Kyselin, tekisikö lasten mieli vohveleita vohvelipäivän kunniaksi ja tekihän heidän. Ruvettiin sitten hommiin ja tehtiin meidän lempivohveleita kansainvälisen vohvelipäivän kunniaksi! Ajattelin myös jakaa meidän vakkarireseptin, johon en käytä valkoista sokeria enkä myöskään maitoa. Yleensä käytän makeutukseen nestemäistä vaniljauutetta, mutta se oli loppu, joten käytimme hunajaa.

Vohveleita tehdään meillä aika kausiluontoisesti ja nyt on taas hetki vierähtänyt niin, ettei olla vohveleita juurikaan paisteltu. Eilen kuitenkin vohvelirauta taas kaivettiin laatikosta ja herkuteltiin vohveleilla. Meillä oli jääkaapissa rasiallinen vadelmia ja turkkilaista jugurttia sekä hunajaakin löytyi, joten saatiin herkkuvälipala katettua. Pieninkin lapsista illalla saunassa kertoi isälleen, että tänään olikin vohvelipäivä! Ja niinhän se oli. Täytyy taas muistaa vohvelit kun seuraavan kerran mietin, että mitähän sitä tekisi välipalaksi.

 

 

Lempparivohvelit

6 vohvelia

2 kananmunaa
4 dl kaurajuomaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruususuolaa
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, jossa on kaatonokka ja lisää joukkoon kaurajuoma. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa jauhoseos muna-kaurajuoma -seoksen joukkoon. Lisää lopuksi sekaan vielä hunaja, ruususuola ja rypsiöljy. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia ennen paistamista.

Meidän vanha vohvelirauta lämpenee tosi hitaasti, joten laitan sen yleensä tässä välissä lämpenemään, jotta se ehtii kuumeta kunnolla.

Paista vohvelit kuumalla vohveliraudalla haluamaasi paistorasvaa apuna käyttäen. Yleensä meillä syödään arkena vohvelit turkkilaisen jugurtin sekä hunajan, marjojen tai hillon kanssa ja varsinaisena herkkupäivänä sitten vaikkapa kermavaahdon kanssa. Itse tykkään ehkä jopa kermavaahtoa enemmän turkkilaisesta jugurtista, sillä sen kanssa lopputulos on paljon raikkaampi.

 

  

 

Sellainen on siis meidän lempivohveleiden resepti! Eilen taas ahdisti koko koronatilanne tosi paljon. Ikäviä uutisia työtilanteita koskien kun lähipiiristä putoilee jatkuvasti, niin välillä meinaa epätoivo ottaa vallan ja tuntuu, että miten tästä voi ikinä asiat palata normaaliksi? Terveyspuolesta ja terveydenhuollon kestävyydestä nyt puhumattakaan! Koko tilanne on niin kamala, että ei sitä edes voi ymmärtää miltään kantilta katsottuna. Ei auta muu kuin yrittää hyväksyä se, mikä nyt on edessä ja mennä eteenpäin päivä kerrallaan.

Mukavaa torstaita jokaiselle kaikesta huolimatta! Toivotaan, että tänään paistaisi aurinko ja mielikin olisi jo kirkkaampi.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä