Itsetehty kuorinta: Aineet näihin hemmotteluihin löydät keittiöstäsi

 

Itsetehty kuorinta on erittäin helppo tapa (tai oikeastaan kaksi) hemmotella itseään kotikylppärissä! Ja mikä parasta, aineet itsetehtyyn kuorintaan löytyy useimmilta meiltä keittiön kaapeista. Olen tehnyt vartalon kuorinnat kotona jo useamman vuoden ajan eikä ole vielä tullut tarvetta ostaa niitä valmiina mistään. Kuorinta on niin superhelppo sekä nopea tehdä itse ja itsetehty kuorinta on myös tosi tehokas sekä toimiva!

Itsetehdyt kuorinnat tuoksuvat ihanalle ja jättävät ihon todella pehmeäksi. Ne eivät sisällä mitään ylimääräistä ja tykkään itse siitä, että aineet ovat luonnollisia. Toisessa kuorinnassa on pääraaka-aineena suolaa ja toisessa sokeria, joten kuorinnat poikkeavat hieman toisistaan. Suolapohjainen kuorinta on omasta kokemuksestani enemmän puhdistava ja nesteitä kiertoon laittava kuin taas sokeripohjainen. Sokeripohjainen on varsinainen hemmotteluhoito ja herkkuaa iholle.

 

 

Sitruunainen suolakuorinta

1 dl suolaa (ruususuolaa tai ”tavallista” hienoa suolaa)
n. 90 ml öljyä (esim. rypsi-, oliivi-, manteli- tai makadamiapähkinäöljy)
1 tl sitruunan mehua
tai
8 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

Mittaa suola kannelliseen, steriloituun, lasiastiaan ja lisää joukkoon valitsemaasi öljyä hiljalleen. Itsetehtyyn kuorintaa voi käyttää hyvin vaikka rypsi- tai oliiviöljyä, jos niitä on kaapissasi valmiina. Lisää öljyä sen verran, että koostumus on kuorinnalle haluamasi kaltainen. Öljyä kannä kannattaa lisätä hiljalleen, jotta kuorinta ei jää liian öljyiseksi.

Mittaa joukkoon sitruunamehu tai tiputtele sekaan sitruunan eteerinen öljy ja sekoita huolellisesti. Itsetehdyn kuorinnan koostumusta on helppo säädellä lisäämällä joko suolaa tai öljyä riippuen siitä, onko koostumus liian kuiva vai liian öljyinen.

Suolakuorinta on ihan ehdoton suosikkini itsetehdyistä kuorinnoista. Se laittaa mukavasti pintaverenkierron, kuona-aineet ja nesteet liikkeelle ja jättää ihon todella pehmeäksi sekä sileäksi.

 

 

Sokerinen kaneli-kahvikuorinta

1 dl sokeria (ruokosokeria tai valkoista sokeria)
2 tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta)
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kahvia
n. 90 ml öljyä (esim. rypsi-, oliivi-, manteli- tai makadamiapähkinäöljy)

Sokerit, kahvi ja kaneli sekoitetaan keskenään kannellisessa, steriloidussa, lasipurkissa. Joukkoon lisätään pikkuhiljaa kaadellen öljy, joka tosiaan voi hyvin olla ihan vaikka rypsiöljyä. Öljyä kannattaa lisätä vähän kerrallaan, jotta kuorinnan koostumuksesta ei tule liian öljyinen. Itsetehdyn kuorinnan koostumusta on helppo säädellä lisäämällä joko suolaa tai öljyä riippuen siitä, onko koostumus liian kuiva vai liian öljyinen.

Itsetehtyyn kuorintaan voi lisätä vielä muutaman tipan kanelin eteeristä öljyä, jos sellaista löytyy kotoa. Kahvi, jota kuorinnassa käytetään, ei saa olla käytettyä eli suodatinpussista ei kahvia tähän kuorintaan käytetä. Jos kahvi on jo kertaalleen keitettyä ja sitä käytetään kuorinnassa, alkaa siinä bakteerit kasvaa nopeasti.

Sokerikuorinta kahvilla ja kanelilla höystettynä tekee vartalon ihosta ihanan pehmeän ja kahvi sekä kaneli tehostavat ihon pintaverenkiertoa. Kahvin kerrotaan myös olevaan omiaan selluliitti-ihon hoidossa sekä poistamaan turvotusta. Itse en niinkään vanno näiden ominaisuuksien nimeen, mutta itsetehty kuorinta kyllä poistaa tehokkaasti kuolleet ihosolut ja tuoksuu ihanalle!

 

 

Kaunis lasipurkki kruunaa itsetehdyn kuorinnan

Itsetehty kuorinta kannattaa säilöä kauniiseen lasipurkkiin, jolloin sen käyttäminenkin tuntuu varsinaiselta arjen luksukselta. Lasipurkkeja voi löytyä kotoa valmiina tai sellaisia voi ostaa vaikkapa marketeista tai ainakin Ikeasta. Minun tulee itse aina säilytettyä kauniita lasipurkkeja kansineen juuri näitä diy-juttuja varten, joten minulta kotoa löytyy aina jonkinlainen purkki valmiina kotikosmetiikkaa varten. Varsinkin, jos käytät eteerisiä öljyjä, kannattaa käyttää myös lasipurkkia, jottei muovista liukene myrkyllisiä aineita kuorintaan eteeristen öljyjen toimesta.

Lasiastia ja kansi kannattaa steriloida kiehuvassa vedessä viitisen minuuttia ja antaa jäähtyä sekä kuivua ennen kuorinnan tekoa. Jos kansi ei kestä kiehautusta, pese, kuivaa ja steriloi se esimerkiksi isopropyylialkoholiliuoksella. Itsetehdyt kuorinnat säilyvät hyvinä ainakin kolmisen kuukautta, mutta toki niiden tuoksua ja koostumusta kannattaa tarkkailla. Itsetehtyä kuorintaa kannattaa myös annostella puhtain, kuivin, käsin, jottei purkkiin pääse vettä. Vesi saa nopeasti pöpöt kasvamaan kuorinnassa, jossa ei ole säilöntäainetta.

Itsetehtyä kuorintaa käytetään vartalon iholla suihkussa. Kuorinta hierotaan kostealle ja puhtaalle vartalon iholle pyörivin liikkein, ja huuhdellaan hyvin pois. Oma ihoni ei enää kuorinnan jälkeen kaipaa lisäkosteutusta, sillä kuorinnassa oleva öljy sulkee tehokkaasti kosteuden iholle. Suihkun lattia saattaa jäädä kuorinnan käytön jälkeen liukkaaksi, joten se kannattaa ottaa huomioon kuorintaa käytettäessä. Lisäksi kahvikuorinnan sisältämät kahvipurut ja kaneli eivät kuulu viemäriin, joten ne on hyvä pyyhkiä iholta pois ja laittaa biojätteeseen.

Ihanaa tiistaita jokaiselle! Muistakaa välillä hemmotella itseänne.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä