Virpomisen korvaamista ja muita pääsiäisjuttuja

 

Pääsiäinen on nyt ohi ja arki palailee takaisin nykyisille uomilleen pikkuhiljaa. Meillä nykyiset uomat tarkoittavat etäkoulua ja kerhojen sekä harrastusten puuttumista. Äidin työaika on poistettu viikko-ohjelmasta ja töitä tehdään iltaisin sekä viikonloppuisin. Jännä juttu kuinka uusi arki tuntuu jo niin kovin tutulta ja turvalliselta. Pääsiäisloma tuli tosi hyvään väliin ja saimme akkuja latailtua hyvin. Meidän pääsiäiseen kuului virpomisen korvaamista ja muita pääsiäisjuttuja, joita kokoilin tähän pääsiäispostaukseen.

 

Virpomisen korvaamista herkkujahdilla

Tänä vuonna palmusunnuntainen virpominen korvattiin herkkujahdilla omassa pihassa. Mies teki lapsille herkkukartat, merkkasi niihin jokaisen omat piilot ja lopuksi tulosti kartat kaikille. Jokaiseen piilopaikkaan oli kätketty herkkuja ja yhteistyöllä ne kaikki saatiin etsittyä. Hauskaa oli kaikilla ja herkkujakin tuli saaliiksi ihan riittäväksi.

Laitoin palmusunnuntaina autotallin rappusille yllätyspussieja ja maljakon virpojia varten. Ajattelin, että, jos pikkunoitia käy virpomassa niin saavat ottaa palkan ja jättää vitsan tilalle. Muutama vitsa oli maljakkoon ilmestynyt ja loput palkat meni sitten omalle herkkuhyllylle säästöön. Lapset hakivat metsästä myös pajunoksia ja koristelivat niitä muutamat ihan vain fiiliksen vuoksi. Vitsat kyllä siiten päätyivät kuistille maljakkoon allergioiden takia.

 

 

 

Aamukahvia sängyssä ja seinän maalausta

Pääsiäinen oli ihanan rauhallinen ja aamukahvinkin join pitkäperjantaina sängyssä. Vaihdoin pääsiäisviikolla järjestystä lasten leikkihuoneen sekä meidän makuuhuoneen kesken. Lopputuloksena meidän makuuhuone päätyi yläkertaan ja lasten huoneet ovat nyt alakerrassa. Pääsiäisenä oli sitten hyvää aikaa maalailulle ja varastosta löytyi sopivasti harmaata maalia, joka oli juuri sopiva peittämään lasten huoneen vanhan, turkoosin, seinän.

Tykkään maalata tosi paljon ja meinasin maalata seinän itse, mutta mies sen sitten maalasi kun ei halunnut, että keikun mahani kanssa tuolilla ja hengittelen maalihöyryjä. Pariin kertaan seinä maalattiin ja olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen. Täytyy vielä keksiä seinälle jotakin tuon liian korkealla roikkuvan unisiepparin seuraksi. Seinällä olisi kyllä paljon reikiä valmiina, mutta ei mitenkään symmetriseti tietenkään! Valokuvia voisi teettää sekä kehystää ja jatkaa sitten olohuoneen valokuvaseinää makuuhuoneeseen.

 

 

Kynsien lakkausta ja yrttien kylvämistä

Lapsilla touhua riitti! He ulkoilivat tosi paljon, vaikka kelit nyt eivät sitten mitenkään ihanteelliset olleetkaan. Lunta taisi sataa joka päivä ja välillä oli ihan kamala myrskykin. Keskimmäisellä oli kovat suunnitelmat pihahommien varalta ja hänelle oli suuri pettymys kun kelit olivatkin surkeat. Onneksi tosiaan touhua kuitenkin riitti vaikka ilmat eivät suosineetkaan.

Pääsiäisen aikaan ehdittiin lakata kynsiä aamukahvilla ja kylvää yrttejäkin. Lapset kylvivät yrttejä innoissaan pieniin istutuspurkkeihin ja nyt niitä on sitten kasteltu tosi huolellisesti. Annetaan niiden itää hetken sisällä ja sitten jossain vaiheessa laitetaan ne ulos isompiin puulaatikoihin kasvuaan jatkamaan.

Lapset myös leipoivat ja tekivät paljon ruokaa meidän apuna. Kesää on suunniteltu kovasti, vauvan syntymää odotellaan sitäkin kovemmin sekä toki myös lämpimät ilmat ovat mielessä. Kyllä ne itseasiassa ovat minullakin jo haaveissa! Vauvan syntymä alkaa tuntua pikkuhiljaa todellisemmalta ja kesän lämpimiä auringonsäteitäkin on jo aikamoinen ikävä.

 

 

Pääsiäinen herkuttelua täynnä

Pääsiäisenä kyllä tuli herkuteltua, mutta niinhän se kuuluukin! Leivottiin suklaakakku, jota sitten syötiinkin niin monena päivänä, että mämmi jäi kokonaan jääkaappiin. Onneksi se on vielä pitkään syötävää, sillä rakastan mämmiä vaniljavaahdon kanssa! Lapset herkuttelivat suklaalla ja me aikuiset keskityimme siihen suklaakakkuun sekä hyvään ruokaan.

Meillä mies kokkaa todella hyvää ruokaa eikä pääsiäinen ollut poikkeus. Syötiin toki lammastakin, niinkuin pääsiäiseen kuuluu, mutta syötiin ainakin myös intialaistyylistä currykanaa ja burgereitakin. Kieltämättä, meidän pääsiäinen oli aika herkkupainotteinen. Punaviiniä jäin kaipaamaan, mutta kesällä sitä sitten voi nauttia taas ruoan kanssa!

Hyvä ruoka on minulle kyllä yksi asia, jota rakastan. Oli sitten pääsiäinen tai ihan perusmaanantai! Raskausaikana tietyt ruoat ovat kiellettyjen listalla ja unelmoin kyllä esimerkiksi kunnon sushista tai medium -pihvistä. Olen raskausajan ruokavaliota noudattanut kyllä orjallisesti, sillä en halua ottaa riskejä listerioiden tai muiden kammotusten takia. Mutta onneksi hyvää syötävää löytyy, vaikka rajoituksia noudatankin!

 

 

Arki vastaan ilolla

Nyt pääsiäisen jälkeen otettiin arki vastaan ilolla, vaikka aamulla vähän kiukuttikin. Äitiä ainakin! Millään en olisi jaksanut herätä, mutta kolme pientä tsempparia onneksi piti huolen, ettei tekemisestä ollut tänäänkään pulaa. Uusi arki kotona on ollut aika kivaa ja siihen oli taas mukava palata. Koululaisen etäopiskelu on sujunut hyvin (kirjoittelin siitä täällä) ja pienemmätkin lapset ovat sopeutuneet uuteen arkeen kotona tosi hienosti. Vähän jopa jännittää, että kuinkahan he sitten syksyllä taas sopeutuvat kerhoon ja eskariin!

Toivottavasti teilläkin oli ihana ja rentouttava pääsiäinen!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä