Nice Cream: Helpoin, nopein ja terveellisin jäätelö

 

Nice Cream on varmasti maailman helpoin, nopein ja terveellisin jäätelö! Se valmistuu muutamassa minuutissa, kunhan pakastimesta löytyy banaaniviipaleita. Aineksiakaan ei juurikaan tarvita, sillä herkun voi voi valmistaa vaikka ihan vain banaanista ja maidosta. Tai minä kun en juurikaan maitoa käytä, niin nice cream valmistuu banaanista ja kaurajuomasta. Joukkoon lisätään sitten milloin mitäkin. Joskus kaakaojauhetta, joskus marjoja ja joskus espressoa. Nice Cream maistuu meillä myös lapselle, joka ei tykkää banaanista!

Lasten teki taas kovasti mieli jätskiä, joten sitähän sitten tehtiin. Minulla on pakastimessa aina valmiina banaaniviipaleita, sillä se on hyvä tapa käyttää tummuneet banaanit. Jääkaapissa on aina myös kaurajuomaa kahvia varten, joten jätskin teko onnistuu koska vain. Blenderi meillä on melko huono, ja olen haaveillutkin tehokkaammasta versiosta, jolla saisi helposti jäisetkin raaka-aineet murskattua ja sekaisin. Nyt tämä meidän blenderi ei jaksa oikein kunnolla jäisiä banaaneja sekoitella, vaan jumittaa ja alkaa haisemaan palaneelle.

 

 

Banaani-suklaa Nice Cream

3 annosta

3 jäistä banaania
n 1 dl kaurajuomaa
n. 1 tl raakakaakaojauhetta

Jäisten banaaniviipaleiden annetaan hetken aikaa pehmetä huoneenlämmössä, jonka jälkeen ne laitetaan blenderiin. Joukkoon kaadetaan hieman kaurajuomaa ja sekoitetaan. Nestettä lisäillään ja jäisiä banaaneja sekoitellaan välillä haarukalla, sillä niistä tulee nopeasti yksi iso jäinen kökkö eikä meidän blenderi tosiaan saa niitä ihan helpolla sekaisin.

Kaurajuomaa käytetään sen verran, että saadaan aikaan pehmismäinen massa. Meidän blenderin kanssa tarvitaan aika paljon nestettä, mutta tehokkaamman blenderin kanssa riittää ihan pieni loraus vain. Tällöin jätskin koostumuskin on paljon kiinteämpi kuin näissä meidän jätskeissä.

Kun banaanit alkavat sekoittua, lisätään joukkoon raakakaakaojauhetta tai tummaa, sokeroimatonta, kaakaojauhetta sen verran kuin omaan makuun sopii. Minä laitoin noin teelusikallisen ja surruuttelin blenderillä lisää kunnes koostumus oli sopiva.

Kun maku on sopiva, ei muuta kuin jätski kuppeihin ja herkuttelemaan!

 

 

Nice Creamit ovat tosiaan meidän perheen terveellinen herkku, jota voi syödä ja tehdä niin usein kuin huvittaa. Se sopii hyvin jälkkäriksi tai välipalaksi ja maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Usein meillä vain käy niin, että jätskiä ei sitten riitä enää aikuisille kun lapset tyhjentävät koko blenderillisen alta aikayksikössä.

Jos helpot ja terveelliset välipalat kiinnostavat, niin ainakin täältä löytyy meidän lemppariohje banaanilettuihin, jotka ovat ihanan kuohkeita, ja täältä taas löytyy suosikkiohje vohveleihin, joita tulee usein myöskin tehtyä.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä