Kun ei ole vappuihminen, kotivappu sopii kuin nenä päähän

 

Hyvää vapunpäivän iltaa kaikille! En ole ollenkaan vappuihminen. En ole koskaan oikein ollutkaan. Vappuna olemme nuorena ulkona käyneet ja juhlineet, mutta missään puistoissa tai vapputoreilla en ole oikein koskaan viihtynyt. En myöskään koskaan ole ollut teekkari tai opiskelija, joka olisi vappua juhlinut haalareissa tai muissakaan opiskelijajutuissa. Ylioppilaslakkia en ole koskaan vappuna päähäni laittanut, enkä rehellisesti sanottuna edes tiedä, missä se on.

Lasten synnyttyä vappua on juhlittu kyllä, mutta lähinnä munkein, vappupalloin ja serpentiinein. Vapputorilla emme oikein ole tainneet jaksaa koskaan käydä ja vappupallotkin on aina ostettu marketista hyvissä ajoin ennen vappuaattoa. Naamiaisia on vietetty koulussa sekä kerhossa ja innolla ollaan aina naamiaisasuja mietitty. Mutta mitään sen kummempia vappuperinteitä meillä ei ole ja tämä kotivappu sopii meille tosi hyvin, eikä se oikeastaan poikkea millään tapaa meidän normaalivapusta. Paitsi, ettei ole niitä koulun ja kerhon naamiaisia.

Lapset saivat eilen muutaman rullan serpentiiniä ja vapaat kädet koristelulle. Serpentiiniä meiltä löytyy nyt sitten joka puolelta kotia ja huomenna ne saadaankin keräillä jo pois. Löysimme komerosta myös vappukoristeen, joka meillä on roikkunut olohuoneen ovensuussa jo monena vappuna. Vappukoristeen kiinnityksessä autoin lapsia, mutta muuten he tosiaan hoisivat koristelut eilen ihan itse, eikä minun ehdotuksiani tai neuvojani otettu kuuleviin korviinkaan.

 

 

Meitä nauratti miehen kanssa serpentiinit meidän yöpöydillä illalla kun menimme nukkumaan. Kuopus oli käynyt koristelemassa, ja aamulla kyseli, että huomasimmeko koristeet! Munkkeja me leivottiin ja paistettiin vasta tänä aamuna tällä meidän lemppariohjeella pari kulhollista. Vaikka en vappuihminen olekaan, vastapaistetut munkit maistuvat kyllä! Ne ovat melkoista herkkua. Harmi vaan, että ne eivät oikein maistu hyvälle muuta kuin paistopäivänä. Toisaalta tietenkin hyvä, sillä melkoisia kaloripommeja ne kyllä ovat.

Tartuin pitkästä aikaa taas kasviväripurkkiin ja värjäsin hiukseni vappuaattoiltana. Tosiaan, niinkin villi vappu meillä oli! Meidän vapun vietto painottui aikalailla herkutteluun ja yhdessäoloon. Käytiin illalla vielä vappusaunassa ja onpahan ihanaa, että on vasta perjantai. Viikonloppua on vielä kaksi päivää jäljellä! Hiusväri muuten onnistui tosi hyvin ja kasviväri on kyllä omille hiuksilleni toiminut hyvin. Instan puolella tuli kysymyksiä väriä koskien ja voisin väristä kyllä tehdä ihan oman postauksensa.

 

 

Vihreiksi hiukseni eivät onneksi jääneet, vaikka kuvassa vähän siltä näyttääkin! Vapputukkana vihreä olisi kyllä mennyt hyvin, mutta muuten en vihreä oikein ole minun valintani. Yritän pitäytyä mahdollisimman luonnollisissa sävyissä ja ne kyllä tuntuvat sopivan minulle parhaiten sitten kuitenkin loppujen lopuksi.

Toivottavasti teilläkin on ollut kiva ja rento kotivappu!

 

-R

 

Kommentit

3 kommenttia
Riika V. / Koti Kumpulassa

Joo, just niin! 🙂

Avatar

En ole vappuihminen minäkään. Enkä kestä ajatusta pakkojuhlinnasta.. Nyt siis samoissa tunnelmissa kuin sielläkin kotivappua vietetty lähinnä munkeista ja simasta nauttien. 😋 No oli meillä nakit ja perunasalaattikin ja skumppaakin kilisteltiin. 🥂 Heitin serpentiinit pöydille eli siinä koristelut meilläkin! 😅 Täällä jo lapset nuoria, joten foliopallot jäivät kauppaan. Minä kyllä olisin voinut itselleni pallon ostaa.. 😁 Ihanaa, kun on vielä viikonloppua pitkälti edessä. Ajatus lähikoulusta tulee väkisin mieleen joka välissä, kun joka paikka sitä toitottaa ja opena tuntuu kuin kaikki tietäisivät työstäni enemmän kuin minä itse.. 🙈 Nyt hengitän sisään ja ulos ja nautin omasta rauhastani hiljaisessa kodissa. Kippis keväälle❣️

Avatar

Hei jes, onneksi en ole ainoa, jonka mielestä munkit maistuvat hyviltä vain paistopäivänä! 😀 Pullien kanssa sama homma. No, sitten voi ainakin yhtenä päivänä mussuttaa hyvillä mielin niin monta kuin haluaa ja sitten olla taas ilman 😀

http://mahdollisestiehka.blogspot.com/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä