Kotikierros: Meidän persoonallisen makuuhuoneen sisustus

 

Minulta on pyydetty Instassa useaankin otteeseen kuvia ja esittelyä meidän kodista. Se tuntuu kivalta, sillä tykkään kovasti sisustaa meidän kotia meidän näköiseksi. En oikeastaan välitä, onko kotini oikean näköinen sisustusalan ammattilaisen, tai kenenkään muunkaan, silmissä, vaan minulle on tärkeää, että koti on meidän näköinen ja me viihdymme siellä. AEnsimmäisenä on vuorossa makuuhuoneen sisustus, joka on sekin meidän näköisemme. Itse asiassa, vielä pari kuukautta sitten meidän makuuhuoneemme oli talon alakerrassa.

Päätin, että ennen kuin vauva kesäkuussa syntyy, muutamme miehen kanssa meidän makuuhuoneemme yläkertaan lasten leikkihuoneeseen. Lasten makuuhuoneet ovat alakakerrassa, samoin kuin nykyään myös leikkihuone. Nyt heillä on paremmat mahdollisuudet hyviin yöuniin sittenkin, kun vauva on syntynyt ja mitä todennäköisemmin itkeskelee öisin. Halusin tehdä huoneiden muutoksen hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää, ettei lapsista tunnu siltä, että heidät hylätään alakertaan kun vauva syntyy.

 

Vanha puutalo, uusiutuva sisutus

Meidän talo on melko pieni, vuonna 1955 rakennettu puutalo, jota on 2000 -luvulla laajennettu hieman. Talo on meille oikeastaan jo liian pieni ja sen laajentaminen lisää, tulee varmasti ajankohtaiseksi sitten, kun saadaan lottovoitto. Talo on kaksikerroksinen ja rakennettu rinteeseen. Sisäänkäynti on tämänhetkisessä yläkerrassa, jossa sijaitsevat eteinen, keittiö, ruokailutila, olohuone, vessa ja tämä meidän makuuhuoneemme. Alakerrassa on sitten kylpyhuone, kodinhoitohuone, kura- ja vaate-eteinen sekä lasten huoneet.

Kuten kerroin, tykkään sisustaa kotia omalla, persoonallisella tavallani ja meillä vaihtuukin sisustus aika usein. Tai ainakin päivittyy, jos ei muuta. Välillä maalataan tai kaadetaan seinää ja välillä sitten taas rakennetaan uusia. Vanhassa talossa on se hyvä puoli, että se on todella muuntautumiskykyinen ja pienelläkin remontilla saa ihmeitä aikaiseksi. Minusta tuntuu, että vanha talo oikein ruokkii minun luovuuttani sekä mielikuvitustani ja ideoita sisustukseen sekä uudistamiseen kumpuaa päästäni kokoajan.

 

 

Makuuhuoneen ylpeys: Vanha kampauspöytä

Makuuhuoneen sisustus on aika persoonallinen ja sen aarre on vanha kampauspöytä, jonka isäni on joskus pelastanut jostakin ja kunnostuttanut sen minulle. Nyt yläkerrassa kampauspöytä pääsi juuri siihen tarkoitukseen, mihin se on tehtykin eli se on minun meikkaus- ja kampauspöytäni. Pöydän peili on vanha, joten se vähän vääristää kuvaa kaukaa katsottaessa, mutta ei onneksi läheltä. Meikkaaminen ja kampaaminen siis onnistuu sen ääressä hyvin. Käännän jalkalampun vielä osoittamaan ylöspäin kun meikkaan, joten valokin on aika hyvä.

Makuuhuoneessa on myös monia huonekasveja, kuten itse siemenestä kasvattamani avokadot (ohjeet täällä) sekä kokovartalopeili. Makuuhuoneesta pääsee myös parvekkeelle, mutta meille riittää, että parvekkeelle pääsee olohuoneesta. Halusin pimennysverhot kaikkiin makuuhuoneen ikkunoihin, sillä nyt loppuraskaudesta minun tulee nukuttua tosi huonosti. Pimennysverhot löytyi valmiiksi kotoa ja ne ovat vähän auttaneet onneksi.

Kampauspöytä on kyllä yksi minulle tärkeimmistä huonekaluista ja on ihanaa, että se mahtui makuuhuoneeseen! Se on kuitenkin melko massiivinen ja vaatii aika paljon tilaa huoneesta, mutta tähän se onneksi nyt mahtui hyvin. Vauvan vanha, rottinkinen, kehto tulee meidän makuuhuoneeseen myöskin, ja voi olla, olla sänkyä täytyy vähän siirtää lähemmäs ikkunaa, jotta kehto mahtuu minun puolelleni sänkyä. Kuvassa näyttää, että siinä ei olisi tilaa, mutta oikeasti kehto kyllä mahtuu siihen tosi hyvin.

 

 

Makuuhuoneen sisustus: Oranssi yöpöytä ja mukava matto

Lasten leikkihuoneesta jäi yli oranssi hylly, jonka ajattelin aluksi maalata hillitymmän väriseksi. Tykkään kuitenkin, että sisustuksessa saa olla väriä, joten yhtäkkiä hylly alkoikin näyttää mukavalta väripilkulta! Laitoin sängylle vielä pari oranssia tyynyä ja ne sopivat hyvin yhteen hyllyn kanssa. Maalaan hyllyn sitten joskus, jos siihen kyllästyn, mutta nyt se saa olla oranssina. Minun kaverini lupasi tehdä toiveideni mukaisen makrameen tuohon sängynpäätyseinälle, joka vähän nyt huutaa tyhjyyttään. Siitä tulee ihana!

Makuuhuoneen matto on mahtava! Siirsin sen aluksi olohuoneesta leikkihuoneeseen kun poika tarvitsi sitä puimurilleen pelloksi. Siitä se sitten jäi meidän makuuhuoneeseen ja luonnonmateriaalisena se on kyllä jalalle todella mukava. Matto ei ole juuttia, eli se ei pistele yhtään vaan on ihanan pehmeä. Itse muistelisin sen materiaaliksi meriheinän, mutta en ole ihan varma. Se on joka tapauksessa aivan nappivalinta meidän makuuhuoneeseen! Makuuhuoneen sisustus on sen ansiosta mukavan lämmin.

Vaihdoin viikonloppuna verhoja, ja makuuhuoneessa olleet vaalean harmaat pimennysverhot tuntuivat liian pliisuilta minun makuuni. Jätin pimennysverhot paikoilleen ja laitoin niiden päälle olohuoneessa olleet kuvioverhot, jotka mielestäni ovat makuuhuoneeseen juuri hyvät. Iltaisin vedetään pimennysverho parvekkeen oven ikkunassa alas, laitetaan sälekaihtimet kiinni ja vedetään vielä kangasverhot ison ikkunan eteen huonetta pimentämään. Pidän iltaisin myös ikkunaa auki makuuhoneessa, jotta siellä mukavan viileää kun menee nukkumaan.

Saa nähdä, millainen nukkuja meidän vauva sitten tulee olemaan! Odotukset eivät ole kovin korkealla, mutta salaa toivon kuitenkin, että saisimme nukkua yöt muutaman tunnin pätkissä. Minulla on tänään raskausviikkoja tasan 36+0 eli laskettuun aikaan on nyt neljä viikkoa! Raskaus on kyllä mennyt hurjan nopeasti ja nyt täytyy ehkä pikkuhiljaa kääntää ajatukset kohti synnytystä ja ruveta katselemaan sekä pesemään vauvalle vaatteita varastosta. Aika jännää!

Täältä löytyy kotikierroksen muutkin postaukset:
Kotikierros: Meidän näköisen olohuoneen sisustus
Kotikierros: Keittiö ilman kuivauskaappia ja peili välitilassa
Kotikierros: Runsas ruokailutilan sisustus

Ihanaa tiistaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä