Kotikierros: Meidän näköisen olohuoneen sisustus

 

Meidän toivottu kotikierros jatkuu nyt olohuoneen osalta. Olohuone ja lähinnä sohva sekä sohvapöytä ovat meillä ehkä koko kodin kovimmalla käytöllä oleva huone tai huonekalut. Sohvalla vietetään paljon aikaa ja välillä sohvapöydän äärellä tehdään läksyjä, leikitään, askarrellaan ja syödään. Sohvapöytä on tästä syystä iso ja samoin myös sohva. Niiden ääreen on mahduttava koko perheen ja tarvittaessa muutaman vieraankin. Olohuoneen sisustus on melko rento ja lämmin, ehkä vähän bohohenkinenkin. Sisustus on juuri meidän näköinen!

Tykkään huonekasveista tosi paljon, joten niitä löytyy myös olohuoneesta. Kasvit tuovat mukavaa eloa sekä väriä sisustukseen ja onhan niillä parantava vaikutus myös huoneilman laatuunkin. Olen koko kevään aikonut vaihtaa kasveihin mullat, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi sitä tehdä! Toivottavasti vielä ei ole liian myöhäistä. Kasvien lisäksi tykkään muistakin luonnonmateriaaleista, joita olohuoneen sisustus pitää sisällään.

 

Olohuoneen sisutus: Kulmakivenä konjakin värinen kulmasohva

Konjakin värinen kulmasohva oli haaveissani tosi pitkään ja se on nyt meillä ollut jo vuoden päivät. Olen ollut sohvaan tosi tyytyväinen ja se on ollut kyllä juuri sellainen kuin toivoinkin. Kolme pientä lasta ja koira ovat yhdistelmä, jonka kanssa nahkasohvan olen kokenut kaikkein parhaaksi meille. Meillä on ollut myös kangassohva irroitettavilla päällisillä ja päällisiä tuli kyllä pestyä usein! Nahkasohvassahan on se hyvä puoli, että sen saa helposti puhdistettua, mutta kangassohva on mielestäni mukavampi istua.

Kulmasohva on Ikean Landskrona ja väri on nimeltään kullanruskea. Jaloiksi valitsin puiset jalat ja olen tosiaan ollut sohvaan erittäin tyytyväinen. Se on pysynyt ryhdissään niin istuintyynyjen kuin selkänojatyynyjenkin osalta. Nahka on ollut myös tosi laadukasta eikä pinta ole kulunut juurikaan vaikka meillä tosiaan sohva on kovalla käytöllä. Koira on saanut raavittua sohvaan ehkä yhden pienen jäljen, jota nyt yritän etsiä, mutta en kuitenkaan löydä. Toivottavasti sohva pysyy tulevaisuudessakin yhtä hyvänä!

Jyskistä ostettu sohvapöytä on tarkoituksella oikeastaan jopa melkein liian iso, mutta sen äärellä mahtuu hyvin tekemään vaikka mitä. Monet eivät tykkää siitä, että olohuoneessa piirrellään tai syödään, mutta meillä niin saa kyllä tehdä. Mielestäni huonekalujen täytyy olla käyttöä kestäviä. Joskus annan lasten syödä ruoankin olohuoneessa, mutta lounas ja päivällinen syödään normaalisti ruokapöydässä. Aamu-, väli- ja iltapalat voi minun puolestani ihan vapaasti syödä sohvalla.

 

 

Valokuvaseinä, puulautaset ja rento olohuoneen sisustus

Telkkaritasosta tykkään myös tosi paljon ja olohuoneen kaikilla esineillä on oma merkityksesä. Joukossa on matkamuistoja ja lahjoja sekä muita tärkeitä esineitä. Telkkarin takana on valokuvia perheestä ja niitä minun pitäisi itseasiassa järjestellä hieman uusiksi, sillä mies osti joku aika sitten uuden telkkarin, joka on vähän turhan korkea näiden kuvien eteen. Osa kuvista jää telkkarin taakse, ja vaikutelma on muutenkin turhan ahdas. Valokuvat kuitenkin ovat asia, joista en missään nimessä luopuisi. Niitä täytyisi itseasiassa kehystää taas muutama lisää!

Pyöreät puulautaset ovat myös yksi lemppareistani. Ne ovat mielestäni kiva, persoonallinen, yksityiskohta ja sopivat hyvin yhteen pyöreän peilin, seinävalaisimen sekä kasvien kanssa. Olohuoneen sisustus on kaikenkaikkiaan aika rento eikä minusta ole tärkeää, onko se sisustusoppaiden mukainen vai ei. Tärkeintä on, että se on meidän näköisemme ja, että me viihdymme siellä. Meidän olohuoneessa on varmasti monen mielestä liikaa tavaraa eikä sisustus miellytä kaikkia, mutta sehän ei haittaa!

 

 

Vihdoinkin sopivat kattovalaisimet

Löysin ehkä puolisen vuotta sitten aikani etsinnän jälkeen sopivat kattovalaisimet olohuoneeseen. Meidän kodissa huonekorkeus on sen verran matala, että kattovalaiset eivät voi olla roikkuvat vaan niiden täytyy olla mahdollisimman lähellä kattoa. Plafondeista en kamalasti välitä ja kohdevalaisimistakin vain harvat miellyttävät silmääni. Nämä Bauhausista löytämäni valaisimet sen sijaan olivat heti ne nähtyäni sellaiset, joista tykkäsin ja ostin niitä olohuoneeseen kaksi. Ne ovat meille juuri sopivat! Vielä kun joku paikkaisi reiät katosta.

Olohuoneen sisustus tai oikeastaan kaikkien muidenkin tilojen sisustus on asia, josta on turha kiistellä tai sitä on kenenkään ulkopuolisen turha arvostella. Jokainen sisustaa oman kotinsa juuri sellaiseksi kuin haluaa ja minusta on tosi mielenkiintoista ja inspiroivaa katsella muiden kotien sisustuksia. Itse mielummin katselen esimerkiksi Pinterestistä tai Facebookin sisustusryhmistä kuvia kotien sisutuksista kuin vaikkapa sisustuslehdistä. Tykkään persoonallisista, asukkaiden näköisistä kodeista ja niiden sisustuksista!

Meidän kotikerros alkoi makuuhuoneen sisustuksella ja se löytyy täältä:
Kotikierros: Meidän persoonallisen makuuhuoneen sisustus
Kotikierros: Keittiö ilman kuivauskaappia ja peili välitilassa
Kotikierros: Runsas ruokailutilan sisustus

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä