Kotikierros: Keittiö ilman kuivauskaappia ja peili välitilassa

 

Kotikierros jatkukoon! Nyt on esittelyvuorossa meidän keittiö ilman kuivauskaappia. Keittiö on melko pieni, mutta kuitenkin varsin toimiva. Kaappien väri on vaihtunut vuosien varella valkoisesta keltaisen kautta tähän tumman harmaaseen. Olen kaappien ovet itse maalannut ja nyt olisi taas vuorossa huoltomaalaus. Maali ja välineet ovat valmiina, mutta inspiraatio on vielä puuttunut. Keksin myös, että toiselle puolelle keittiötä tulee välitilan peili ja sehän sinne tuli.

 

Keittiö ilman kuivauskaappia

Keittiössä ei ole ollut kuivauskaappia nyt reiluun neljään vuoteen enkä ole sellaista kaivannut hetkeäkään. Kuivauskaappi oli ihan liian ahdistava ja irrallinen hökötys, joka itseasiassa oli aina vain täynnä kaikenmaailman sinne kuulumatonta tavaraa. Kun kuivattavat astiat kuivaa heti pesun jälkeen astiapyyhkeellä ja laittaa ne heti oikeille paikoilleen, keittiö ja kaapit pysyvät järjestyksessä.

Meillä oli viisi vuotta sitten kotona vesivahinko, jonka myötä lattiat jouduttiin vaihtamaan koko yläkerrassa. Vaihdoimme sitten samalla keittiöön laatat, liesituulettimen ja luovuimme kuivauskaapista. Muutama vuosi sitten hain Ikeasta muutaman metallihyllyn ja -telineen kuivauskaapin paikalle ja nyt keittiö näyttää siltä, että se on meidän keittiö.

 

 

Peili välitilassa

Toisella puolella keittiötä on enemmän kaappitilaa sekä ylhäällä että alhaalla. Välitila oli aiemmin valkoinen, mutta keksin vuosi sitten, että peili välitilassa sopisi tähän meidän keittiöön. Puhuin asiasta isälleni, joka näitä remppahommia tekee, ja hän sitten minulle synttärilahjaksi tilasi, osti ja asensi peilin paikoilleen. Peili on tilattu mittojen mukaan tamperelaiselta PK Lasilta ja isäni kävi sen sitten vielä asentamassa paikoilleen.

Peili on ollut välitilassa tosi hyvä! Se tuo keittiöön lisää valoa ja tilan tuntua, juuri niin kuin toivoinkin. Peilin puhtaanapito mietitytti alkujaan, mutta peili on keittiössä sellaisessa paikassa, että se ei juurikaan saa roiskeita osakseen. Eri asia, jos se olisi esimerkiksi vesihanan takana. Kitchen Aid ja muut vatkaimet ovat oikeastaan ainoita kodinkoneita, jotka joskus saattavat roiskia peiliin muutaman pisaran, mutta nekin on saanut helposti putsattua Viledan ikkunaliinalla.

Peili heijastaa välitilan niin, että tuntuu kuin siinä olisi ikkuna tai aukko. Laitoin tasolle muutaman pienen viherkasvin ilmettä piristämään ja olen koittanut karsia pois ylimääräiset laitteet, kuten vaikkapa leivänpaahtimen. Sodastream ja Nespresson kahvinkeitin ovat jokapäiväisessä käytössä, joten ne saavat olla esillä, mutta Kitchen Aidin mielellään piilottaisin kaappiin, jos sille vai olisi kaapissa tilaa. Se vie tasolta aika paljon tilaa loppujen lopuksi. Onneksi se on sentään melko tyylikkään näköinen!

 

 

Haaveissa musta keittiöallas

Haaveilen, että joku päivä uusittaisi vielä meidän keittiöallas mustaksi. Olen niitä katsellutkin jo sillä silmällä, mutta ihan vielä en ole saanut miestä houkuteltua mukaan ideaani! Ehkä pyydän sitä tänä vuonna isältäni synttärilahjaksi. Viime vuonna peili ja tänä vuonna sitten allas. Ei vaan, en pyydä! Mielestäni musta keittiöallas kuitenkin sopisi tuohon meidän keittiöön tosi hyvin, varsinkin noiden kaappien kanssa. Ilmeisesti mustissa keittiöaltaissa kuitenkin on paljon eroa laadussa, joten täytyy varmaankin vähän googlettaa kokemuksia ennen ostoksille menoa.

Mielestäni tulevakin keittiöallas saisi olla saman mallinen kuin nykyinenkin allas on. Valutustaso on ollut kätevä ja sen haluan kyllä seuraavaankin altaaseen, jotta keittiötasot eivät lainehdi vedestä. Kahta allasta en välttämättä tarvitse, vaan yksi kyllä riittäisi. Tuolla pienellä altaalla ei juurikaan ole mitään hyödyllistä käyttöä ja minun kokemukseni mukaan se on aika turha. Yksi iso allas ja valutustaso siis ovat meille aivan riittävät.

Iso, musta, keittiöallas valutustasolla maksaa noin 200-300 euroa ja vaatii tietenkin hieman asennustöitä osakseen. Tuskin kuitenkaan ihan täysin saman kokoista allasta mistään saa, joten pöytätasossa olevan reiän koko saattaa koitua ongelmaksi. Nykyinen allas on Franken allas ja jos oikein mittasin sekä selasin Franken sivuja, heidän valikoimissaan on melkeinpä oikean kokoisia altaita. Tosin en tiedä riittääkö melkein vai täytyykö allas olla juuri sopivan kokoinen kuin nykyinen reikä on.

Kotikierroksen muut postaukset löydät täältä:
Kotikierros: Meidän persoonallisen makuuhuoneen sisustus
Kotikierros: Meidän näköisen olohuoneen sisustus
Kotikierros: Runsas ruokailutilan sisustus

Tänään on kyllä ollut ihan kesäinen ilma! Auringossa on tosi lämmin ja on aika ihanaa kun on perjantai. Lapset pomppivat trampalla vesi-ilmapallojen kanssa. Se, jos jokin, on kesän merkki. Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Riika V. / Koti Kumpulassa

Kiitos! 🙂 Ja ihanaa, että löysit sohvapöydän vieläpä hakupalkalla. Mukavaa viikkoa! 🙂

Avatar

Jotenkin teidän keittiöstä tuli mieleen ”tyypillinen ikea keittiö”. Ei siis millään tapaa ruma mutta jotenkin massatyyliä mun silmään. Mutta noh..makuasioita 🙂

Riika V. / Koti Kumpulassa

Kiitos kommentistasi, kai? Joka tapauksessa, ihanaa viikonloppua!

Avatar

Kiva kun koti on sen näköinen että siellä eletään ja viihdytään!!

Sain olohuonepostauksesta idean sohvapöydän hankintaan ja löysin kivan ja vielä hakupalkalla!!

Iloisia hetkiä viihtyisässä kodissanne 🌺

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä