Marjainen Britakakku kesän ensipäivien kunniaksi

 

Kesä on nyt toivottavasti vihdoinkin täällä! Muutaman päivän ajan on jo ollut ihanan lämmin sekä aurinkoinen ilma ja meillä on täällä ollut ihan kesäfiilis! Ollaan polskittu päivät porealtaassa ja lapset ovat nauttineet alkaneesta kesästä ihan täysillä. On syöty ihan liian monta mehujäätä ja kesän ensipäivien kunniaksi leivottu herkku oli marjainen britakakku.

En ole itse täytekakkujen ystävä, mutta britakakku uppoaa kyllä! Voisin syödä varmaan koko kakun itse, sillä kaikki, missä on marenkia maistuu minulle liiankin hyvin. Britakakun salaisuus on siis kakkupohja ja sen päällä oleva marenkikerros. Päälle kakkuun tulee ihana kermavaahtokerros ja tuoreita marjoja.

Mikään kevyt herkku britakakku ei ole, mutta minusta kyllä välillä saa herkutella luvan kanssa. Itse yritän pitää kohtuuden herkuttelussa ja opettaa sen lapsillekin. En halua tehdä tälläisistä asioista kiellettyjä, sillä uskon, että niin asioista tulee vain entistä kiinnostavempia. Ja minusta tämä herkutteluasia on sellainen, jossa lasten täytyy oppia kohtuus.

Mielestäni satunnaisessa herkuttelussa ei ole mitään pahaa, jos muuten syö terveellisesti ja monipuolisesti. Joka päivä ei voi olla herkkupäivä, mutta parina päivänä viikossa ei haittaa, jos herkkuja syö silloinkin kohtuudella.

 

 

Marjainen Britakakku

Pohja
150 g voita
1,25 dl tummaa ruokosokeria
3 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1,25 dl maitoa

Pohjan päälle
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte ja päällinen
2,5 dl vispikermaa
tuoreita mansikoita ja vadelmia
Koristeeksi muutama vadelman lehti

Vatkaa pehmeä voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita valkuaiset toiseen vatkauskulhoon odottamaan. Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokeri -vaahtoon. Sekoita keskenään jauhot sekä vaniljasokeri ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa seokseen, mutta älä vaivaa taikinaa. Levitä taikina pellille ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle, mutta älä laita sitä vielä uuniin.

Aloita vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi ja lisää sekaan samalla sokeria pienissä erissä. Vaahto on valmista kun kulhon voi kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Levitä sitten valkuaisvaahto pohjataikinan päälle.

Paista kakkua uunissa 180 asteessa n. 25 minuuttia tai sen aikaa, kunnes kakku on saanut väriä pintaansa. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa sitten se kahtia. Siirrä toinen puoli kakusta tarjoilulautaselle, mutta muista, että kakun pitää olla jäähtynyt kunnolla ennen kuin sitä aletaan leikkelemään ja siirtelemään.

Vaahdota kerma ja levitä hieman yli puolet kermavaahdosta tarjoiluastialla olevan pohjan puolikkaan päälle ja lado täytteen päälle reilusti mansikan puolikkaita ja vadelmia.

Nosta toinen pohjan puolikas marjakerroksen päälle ja levitä sitten loput täytteestä kakun päälle. Koristele kakku marjoilla sekä muutamalla vadelmanlehdellä. Kakku on heti valmista nautittavaksi!

 

 

Tämä herkkusuu on kyllä nauttinut alkaneesta kesästä ja toivoo, että kesä todellakin nyt olisi tullut jäädäkseen! Kesällä kaikki todellakin on paremmin. Ihania kesäpäiviä kaikille!

 

-R

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Britakakku on nam! 😍 Täytyy tehdä kyllä nyt kesällä. Vähän lasten synttäreille moista suunnittelin. 😊

Muuten, on vähän ärsyttävää lukea blogitekstiä kun sen katkaisee NELJÄ mainosta. Sama homma kai kaikilla näillä mainostavilla blogialuistoilla, mutta vitsit niihin menee hermo. 😅

https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/05/27/rajahtiko-taalla/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä