Äitiysvaatteet: Liian iso vaatteisiini, mutta liian pihi ostamaan uusia

 

Tänään eletään raskausviikkoa 37+4 eli enää ei ole kauaa ennen kuin pikkuinen on täällä! Hän voi oikeastaan syntyä koska vain ja välillä toivon, että se koska vain olisi juuri nyt. Välillä taas, kun olen illalla aivan poikki, mietin, että olisipa kamalaa, jos synnytys nyt käynnistyisi. Yksi asia kuitenkin on selvää; olen liian iso vaatteisiini, mutta liian pihi ostamaan uusia. Äitiysvaatteet eivät oikein innosta, sillä ne ovat niin kovin lyhytikäisiä. Muutaman poikkeuksen toki olen niiden suhteen joutunut tekemään!

Olen yrittänyt pärjätä ilman, että ostaisin äitiysvaatteita, sillä en millään haluaisi tuhlata rahaa vaatteisiin, jotka minulla on vain pikkuhetken käytössäni. Olen yrittänyt mennä vanhoilla vaatteilla, joihin vatsakin mahtuu, mutta tietenkin housuja ja äitiysliivejä olen joutunut ostamaan muutamat. Nyt keväällä ja kesän korvalla olen onneksi voinut käyttää mekkoja ja itseasiassa äitiyshousutkin ovat jo pitkään tuntuneet kamalan ahdistavilta.

Mekoissa on hyvä olla, mutta nyt tosiaan aletaan olla tilanteessa, jossa mekotkaan eivät enää mahdu kunnolla päälleni. Olen kuitenkin ihan liian pitkällä raskaudessani, että ostaisin enää yhtäkään äitiysvaatetta, joten näillä mennään! Tungen siis itseni loppuraskaudeksi ihan liian pieniin mekkoihin tai sitten kuljen bikineissä. Ne kun vielä jotenkin päälleni mahtuvat. Ulkovaatteet eivät ole enää aikoihin mahtuneet minulle, joten ei auta muu kuin toivoa, että tämä lämpö nyt jatkuisi niin tarkenen edelleen toimia allasvahtina.

 

Äitiysvaatteet: Pari haalaria ja mekko

Olen tässä raskauden aikana ostanut niiden äitiyshousujen sekä -liivien lisäksi kaksi äitiyshaalaria ja yhden äitiysmekon (yläpuolella kolme viimeisintä kuvaa). Toivon, että ne olisivat sellaisia, jotka menisivät synnytyksen jälkeenkin ainakin hetken aikaa. Äitiysvaatteet yritin ainakin valita sen mallisiksi, että ne toisiaan voisivat mennä minulle vielä sitten tulevaisuudessakin.

Nämä ostamani äitiysvaatteet ovat jo tosi nafteja, joten jos tämä raskaus vielä kovasti yliajalle menee, ei niistäkään enää käyttöön ole. Tuntuu, että itseasiassa ihan tavalliset vaatteet ovat parempia kuin äitiysvaatteet. Kun valitsee ne oikean mallisina ja materiaalisina, niitä voi käyttää oikeastaan läpi koko raskauden ja sen jälkeenkin. Äitiysvaatteet eivät siis ole aivan pakollisia.

Vatsani ei kuvissa oikeasti näytä niin isolta kuin se on. Peilissä se näyttää ihan valtavalta, mutta kuvassa ihan pieneltä! En tiedä mistä se johtuu. Näenkö sen vain itse niin isona vai vääristääkö kamera? Neuvolan käyrät ovat myös sitä mieltä, että vatsani on valtava ja kävinkin tällä viikolla äitiysultralla vauvan kokoarviossa.

Voi olla, että täytyy vielä hankkia muutama kesämekko, jonne vatsani mahtuu, ja joita voin sitten käyttää raskaudenkin jälkeen. Tällä hetkellä tosiaan päälleni mahtuu vain muutama mekko ja bikinit, mutta toisaalta, ehkä pärjään niilläkin nämä viimeiset viikot. Olen sen verran pihi näissä vaateasioissa, että en mielelläni ostaisi uutta, jos ei ole aivan pakko.

 

 

Edelleen kilometri kohdunkaulaa jäljellä

Kohdunkaulaa on edelleen se kilometri jäljellä, mutta on siinä ainakin se hyvä puoli, että saan uida ja liikkua ihan normaalisti. Liikkuminen nyt on melkoista lyllertämistä ja puhisemista, mutta on ihan huippujuttu, että saan kuitenkin siivota normaalisti ja käydä vielä meidän porealtaassakin! Se on saunomisen lomassa ihan parasta ja eilen taas käytiin koko perheen voimin poreissa.

Tämä meidän allas on kylä ollut jokaisen euron arvoinen, ja se oli ihan paras hankinta viime kesänä (kirjoittelin siitä täällä)! Olen niin tyytyväinen, että mies suostui altaan lopulta hankkimaan, ja vielä tyytyväisempi olen, että otimme tuon vähän isomman altaan. Tykkään siitä, ettei se näytä puhallettavalta lasten altaalta ja, että sinne oikeasti mahtuu hyvin uimaan.

Itseasiassa, nyt taas allasvahdin hommat kutsuvat. Minun piti siivota, mutta ilma on niin hieno ja esikoinen haluaa uimaan, joten lupasin, että saa mennä. Mies ja poika ovat kalassa ja kuopus mammalassa. Siivotaan sitten myöhemmin!

Ihanaa lauantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä