Raskausviikko 38: Syntyisi jo niin pystyisi nukkumaan!

 

Viikko laskettuun aikaan! Vähän alkaa jo jännittää, että koskahan vauva meinaa syntyä. Meneekö vielä viikko vai kolme? Tänään alkoi siis raskausviikko 39 ja raskausviikko 38 hujahti kamalaa vauhtia. Kuten blogin ja Instan seuraajat (ota seurantaan täällä) tietävätkin, raskausviikko 38 tai oikeastaan sen viikonloppu piti sisällään paljon toimintaa. Oli joogaopettajakoulutusta ja kuopuksen allasbileitä.

Raskausviikko 38 sujui melko normaaliin tahtiin ja pikkuhiljaa aloin jo toivomaan, että voisiko vauva jo syntyä! Synnytys alkaa olla jo lähellä, mutta toisaalta taas, siihen voi mennä vielä kuitenkin kolmekin viikkoa, jos raskaus menee yliaikaiseksi. Nyt ollaan jo niillä viikoilla, että odotus alkaa tuntua päivä päivältä pidemmältä ja pidemmältä, vaikka lähellä synnytystä jo ollaankin.

 

Raskausviikko 38: Puutuneet paikat ja kadonneet yöunet

Raskausviikko 38 tarkoitti sitä, että enää ei tarvitse yöllä nukkua. En muista, että aiemmissa raskauksissa olisi ollut näin pahaa unettomuutta tai oikeastaan paikkojen puutumista. Meillä on nykyään kovempi sänky kuin aiemmissa raskauksissa on ollut, ja olen jo ennen raskauttakin välillä tuskastellut puutuneiden lonkkien ja pakaroiden kanssa. Voi siis olla, että sänky on minulle liian kova ja nyt raskauden loppumetreillä se oikein korostuu.

Ongelma on siis se, että lonkat ja takapuoli puutuvat. Selällään en pysty nukkumaan, sillä vauva ja kohtu painavat isoja suonia sillä seurauksella, että tulee huono olo. Mahallaankaan ei tietenkään enää nukkuminen ole onnistunut kuukausiin, joten kyljet ovat ainoat vaihtoehdot. Nukahdan tosi nopeasti illalla ja nukun pari tuntia. Sitten herään siihen, että lonkka ja pakara ovat aivan puutuneet ja pistelevät.

Sitten on toki myös kova vessahätä ja nousen ylös. Kömmin takaisin sänkyyn ja alan nukkumaan toisella kyljellä. Kuuntelen hetken kateellisena miehen kuorsausta ja yritän saada unen päästä kiinni. Nukahdan taas ehkä tunniksi, korkeintaan pariksi, ja herään taas kun toinenkin lonkka ja pakara ovat aivan puutuneet ja kipeät.

Inhottavinta on, että tässä kohtaa molemmat lonkat ja pakarat ovat aivan puutuneet, pistelevät ja kipeät. Kipu helpottaa vasta ennen seuraavaa puoltapäivää, jos silloinkaan, joten yöllä ei enää oikein saa nukuttua. Loppuyö on sitten yhtä pyörimistä ja epätoivoista sopivan asennon metsästämistä sekä vessassa ramppaamista. Nenä on tukossa ja hengittäminenkin tuntuu hankalalta.

 

 

Synny jo, niin pystyn nukkumaan!

Raskausviikko 38 meni siis, ja päässä pyöri lähinnä ajatus, että syntyisi jo niin pystyisin nukkumaan. Tämähän on ihan hassu ajatus, sillä oikeasti kun vauva syntyy, niin eihän täällä nukuta! Vauvat valvottavat ja syövät öisin monta kertaa, jos omaan kokemukseeni on luottaminen. Vaikka ei olisi edes koliikkivauva, niin siltikin vauvat jonkin verran aina valvottavat ja herättelevät. Eli turha haaveilla, että saisin nukkua sitten kun vauva syntyy.

Ajatukseni oli ehkä lähinnä se, että pystyn nukkumaan, jos siihen tulee tilaisuus. Nyt loppuraskaudesta se kun ei ole oikein mahdollista jatkuvan puutumisen ja vessassa rampaamisen takia. En pysty nukkumaan vaikka saisin nukkua. Vauvan kanssa tilanne on sitten niin, että en saa nukkua vaikka pystyisin. Kumpi tilanne on sitten parempi? Se jää nähtäväksi!

Raskusviikko 38 tuli ja meni. Silloin ei nukuttu, eikä taideta kyllä nukkua vielä viikolla 39:kään. Tästä ei todellakaan ollut tarkoitus tulla mikään valituspostaus, vaikka nyt vähän siltä vaikuttaakin! Olen kuiten äärettömän onnellinen, että raskaus on jo näin pitkällä ja vauva on pian täällä. Olen todella onnellinen, että sain joogaopettajakoulutuksen viime viikonlopun osalta käytyä ja, että saimme kuopuksen synttärit juhlittua.

On niin ihanaa kun ollut lämmintä ja olemme saaneet nauttia Suomen kesästä. Nyt muutaman päivän ajan tosin on ollut aika viileää eikä aurinkokaan ole kuin näyttäytynyt, mutta tänään on iltapäivästä onneksi aurinko paistanut ja ulkona on lämmin. Lapset haluavat porealtaaseen, joten sinne suuntaamme seuraavaksi. Kyllä kesä vaan on ihanaa!

Ihanaa ja aurinkoista tiistaita!

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Riika V. / Koti Kumpulassa

Kohta huomaat, että onkin jo syyskuu! Aika kun menee tosi nopeasti. 🙂 Ihanaa kesää ja hyvinvoivaa odotusta sinulle!

Avatar

Jänniä hetkiä.. 😘 Pian saat pienen syliisi- ihan pikimmiten! Voimia synnytykseen & onnellisia hetkiä❣️

Riika V. / Koti Kumpulassa

Miljoona kiitosta ja ihanaa kesää! ❤️☀

Avatar

Täällä menossa 27+4 ja välillä toivoo että olis pian jo syyskuu niin saatais pieni rakas tänne maailmaan ja toisaalta on ihanaa olla raskaana <3

Avatar

..muistan fiilikset, nyt siitä on jo reilu kolme vuotta, mutta nuo viimeiset päivät ovat tukalia ja apua se väsymys. 🦝

Toivottavasti saat edes vähän levättyä ennen pienen tuloa..

Valoisia kesäpäiviä 🌼 ja unentäyteisiä öitä!

ps. oletko koskaan kokeillut vartalotyynyä

Riika V. / Koti Kumpulassa

Kiitos paljon! 🙂 Vartalotyyny voisi muuten toimia, kiitos vinkistä. Täytyy kokeilla ehdottomasti. Ihania kesäpäiviä teille myös!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä