Unohda banaaniletut! Tässä tulevat herkulliset banaanivohvelit

 

Kirjoittelin täällä kuinka meillä ei uppoa kenellekään ne tavalliset banaaniletut banaanista ja kananmunasta tehtynä. Ihanan kuohkeat letut, joiden ohje löytyy täältä, nousivat meillä välipalasuosikiksi 2/3 lapsista (vauvaa ei oteta vielä laskuihin mukaan), mutta yksi lapsista ei tykkää laisinkaan banaanista, joten hän ei tykkää myöskään banaaniletuista. Kokeilin sitten kaivaa vohveliraudan esiin ja tehdä taikinasta vohveleita. Kas kummaa, banaanivohvelit maistuivat myös tälle banaania vieroksuvalle tapaukselle.

Banaanivohvelit, samoin kuin banaaniletut, ovat suosikkini siksi, että ne ovat melko terveellinen, mutta kuitenkin herkullinen välipala. Meillä niitä syödään myös joskus aamupalaksi ja joskus iltapalaksi. On ihan paras juttu, että niitä voi antaa lasten syödä juuri niin paljon kuin napa vetää, eikä tarvitse miettiä, että kuinka paljon lapset sitä sokeria oikein syövät. Sokeria meillä ei sen kummemmin vältellä, mutta kohtuudessa yritetään kuitenkin pysyä.

 

Banaanivohvelit

n. 6 kpl

2 isoa banaania
4 kananmunaa
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl rypsiöljyä
loraus kaurajuomaa
ripaus ruususuolaa (Himalajan suola)

Pilko banaanit (mitä tummempia, sen parempia) ja laita banaaniviipaleet blenderiin. Lisää joukkoon muut ainekset ja surauta taikina sileäksi blenderissä. Lisää kaurajuomaa sen verran, että taikina on koostumukseltaan sopivaa ja anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia ennen paistamista.

Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit vohveliraudalla käyttämällä juuri sitä paistorasvaa, jota normaalistikin vohvelirautaa käyttäessäsi käytät. Tarjoa herkulliset banaanivohvelit lämpimänä esimerkiksi kreikkalaisen jugurtin, hunajan, hillon tai marjojen kanssa.

 

 

Pettämätön välipala

Banaanivohvelit ovat meillä syrjäyttäneet banaaniletut täysin. Se ei itseasiassa haittaa, sillä minusta vohveleita on mukavampi ja helpompi paistaa kuin banaanilettuja. Meillä taikina tehdään yleensä 1,5 kertaisena, sillä vohvelit uppoavat tosiaan lapsille (ja minulle) sen verran tehokkaasti. Ilmeisesti vohvelit maistuvat jollain tapaa erilaiselle kuin letut, ja ihan hyvä, kun kerran vohvelimuodossa ne maistuvat kaikille.

Ihanaa perjantaita ja viikonloppua kaikille! Muistathan muuten osallistua hurmaavan söpön pandatyynyn arvontaan täällä.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä