Kehto (ja telkkari) tuli makuuhuoneeseen!

 

Makuuhuone tosiaan muutti alakerrasta yläkertaan maaliskuussa hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää. Aluksi yläkerran makkarissa oli toisenlainen järjestys, mutta kun vauva syntyi, muutti makuuhuoneeseen telkkari. Ja telkkarihan tietenkin tarkoitti sitä, että koko muukin makuuhuoneen järjestys piti laittaa uusiksi, jotta telkkaria pystyy katsomaan sängystä. Itse ehkä tykkäsin kuitenkin enemmän siitä aiemmasta sisustuksesta, josta kirjoittelin täällä. Makuuhuoneen sisustus sai osakseen myös vauvan kehdon, joka siskoltani lainassa.

Kehto on meillä lainassa jo kolmatta kertaa ja se on minusta ollut ihana vauvan sänkynä ensimmäiset kuukaudet. Se on tosi käytännöllinen ja uskon, että vauvan on hyvä nukkua pienessä kehdossa. Esikoinen nukkui valtavalta tuntuvassa pinnasängyssä enkä oikein uskalla unipesääkään käyttää tukehtumisvaaran takia, joten kehto on palvellut hyvin. Makuuhuoneen sisustus ei mielestäni myöskään kärsi kehdosta, sillä se on minun silmääni ainakin todella kaunis.

 

Vanha kampauspöytä: Makuuhuoneen aarre

Makuuhuoneen aarre on ihan ehdottomasti vanha kampauspöytä, jonka isäni on joskus jostain löytänyt ja kunnostuttanut minulle. Tykkään kovasti vanhoista huonekaluista, mutta harmiksi meillä on sen verran ahdasta ja matala huonekorkeus, että meille mahtuu vain muutama vanha huonekalu. En ehkä ihan kaikkia meidän huonekaluista vanhoiksi vaihtaisi vaan minun silmääni miellyttää eniten vanhojen ja uusien huonekalujen yhdistelmä.

Kampauspöytä on onneksi nyt osa meidän yläkerran sekä makuuhuoneen sisustusta ja mikä parasta, se on nyt siinä käytössä, mihin se on tehtykin. Minun tulee meikattua sen äärellä ja saan jalkalampun kohdistettua hyvin kasvoihini kun meikkaan. Saan myös hyvin meikkini säilytettyä kampauspöydän laatikoissa ja siveltimet purkeissa sen päällä. Tosin en nyt muista, koska olen viimeksi meikannut! Kerran viimeisen reilun kolmen viikon aikana olen ripsaria laittanut kun en oikeastaan ole vauvan syntymän jälkeen kotoakaan poistunut.

 

 

Oiva seinämaali suoraan varaston uumenista

Kun makuuhuone muutti yläkertaan, maalattiin turkoosi seinä tumman siniharmaalla. En yhtään tiedä maalin sävykoodia tai muitakaan tietoja, sillä maali löytyi varastosta. Sävy näytti purkissa hyvältä, ja siltä se näyttää myös seinässä. Seinä on yksinään aika tylsä, mutta siihen on tulossa isohko makramee jossakin välissä.

Sängyn oranssit koristetyynyt sopivat hyvin oranssin hyllykön kaveriksi, mutta sängyn päätyseinällä olevat kasvitaulut sekä ensimmäiset balettitossuni odottelevat vähän sitä makrameeta. Kun se tulee paikoilleen harmaalle seinälle, näen paremmin, mitä loppujen lopuksi laitain millekin seinälle. Nyt ne saavat olla niinkuin ovat siihen saakka. Unisieppari täytyy olla sängyn päädyssä pyydystämässä pahat unet, mutta sitä en vielä tiedä, mitä seinälle sen kanssa oikein päätyykään.

Makuuhuone on kooltaan aika iso ja sinne mahtuu hyvin meidän leveä sänky kummin päin vain ja makuuhuoneen sisustus on minusta kaikenkaikkiaan aika kiva. Makuuhuoneessa on minusta hyvä fiilis ja sinne on kiva mennä nukkumaan. Esikoinen tykkää kölliä meidän sängyssä vauvan kanssa ja katsella Netflixistä lempparisarjojaan. Hän onkin esittänyt toiveen, että telkkarin voisi siirtää alakertaan hänen huoneeseensa. Mies siihen taisikin suostua, sillä vaikka telkkari makuuhuoneessa kuulostaakin hyvältä, ei sitä ihan kamalasti ole katseltu.

 

 

Sisustus, joka ei miellytä muita

Minusta on tosi tärkeää, että kodin sisustus miellyttää vain ja ainoastaan kodin asukkaita eikä sillä yritetä miellyttää ketään muuta. Meidän kodin tai makuuhuoneen sisustus ei todellakaan ole mistään sisustuskirjasta eikä se noudata minkäänlaisia sisustussääntöjä tai -oppeja. Eikä sen minun mielestäni tarvitsekaan! Onhan kuitenkin kyse amatöörisisustajasta ja hänen kodistaan.

Itse tykkään katsella kotien sisustuksia esimerkiksi Facebookin sisustusryhmistä ennemmin kuin vaikkapa sisustuslehdistä, sillä tykkään aidoista kodeista. Tarkoitan aidolla sitä, että minusta on ihana kun kodin sisustuksessa näkyy asukkaiden elämä ja persoonallisuus. Minusta on todella inspiroivaa katsella muiden ihmisten koteja ja niiden sisustuksia.

Ihanaa perjantaita kaikille!

 

-R

Kommentit

2 kommenttia
Riika V. / Koti Kumpulassa

Kiitos! ❤️

Avatar

Ihana vauva ja söpö makkari ♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä