Konetiskiaine lopussa? Näillä keittiön antimilla peset koneellisen!

 

Konetiskiaine pääsi taas loppumaan ja tein hätävara-aineen itse keittiön kaapeista löytyvistä aineista. Mikään pitkäaikainen ratkaisu tämä itsetehty konetiskiaine ei varmasti ole, sillä se ei sisällä mitään, mikä pitäisi koneen putket puhtaina, ja se taas on tärkeää siksi, että astianpesukone pysyy ehjänä ja käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään. Mutta, jos konetiskiaine pääsee loppumaan, tällä voi pestä koneellisen tai kaksi.

Olen tämän ohjeen aiemmin jo julkaissut, mutta julkaisenpa taas uusiksi, jos siellä on joku muukin, jolla on astiat koneessa, mutta konetiskiaine loppu. Itsetehty konetiskiaine ei pesuteholtaan minun kokemukseni mukaan yllä ihan valmiiden aineiden tasolle, mutta kyllä sillä hätätilanteessa (ja laiskuudessa) muutaman koneellisen pesee.

 

Itsetehty konetiskiaine hätätilanteita varten

3 koneellista

3 rkl ruokasoodaa
1 rkl suolaa
2 rkl sitruunahappoa (ei pakollinen)
2 tippaa käsitiskiainetta / koneellinen

Kuivat aineet yksinkertaisesti vain sekoitetaan keskenään ja säilötään kannellisessa astiassa. Aine saattaa kovettua purkissa hieman, mutta se ei ainakaan minun käyttöäni haitannut.

Annostelin kaksi tippaa käsitiskiainetta pesuainelokeroon ja lisäsin itsetehtyä ainetta pari ruokalusikallista per koneellinen. Mielestäni pelkkä jauhe ei tehnyt astioista tarpeeksi puhtaita, mutta käsitiskiaineen kanssa astiat tulivat kyllä riittävän puhtaiksi.

Käsitiskiainetta ei missään nimessä saa laittaa koneeseen kuin tipan tai kaksi. Muuten on vaahdossa koko kone ja keittiö!

Toki, jos haluaa tehdä itse astianpesukonetabletteja, voi seokseen lisätä hieman sitruunamehua, muotoilla aineen silikonimuotteihin tablettien muotoon ja antaa kovettua niissä. Itse tyydyin vain rapsuttelemaan aineen irti lasipurkista kun tiesin, että kovin moneen koneelliseen en sitä kuitenkaan tarvitse.

Osa on jättänyt sitruunahapon pois, jos sellaista ei ole kotona ollut. Eli he ovat vain annostelleet käsitiskiainetta pari tippaa pesuainelokeroon ja lisänneet sinne ruokasoodaa noin 2/3 ja suolaa noin 1/3. Itse en tätä ole kokeillut, joten en osaa sanoa sen toimivuudesta.

 

 

Tällä aineella siis olen muutaman kerran välttynyt tiskaamiselta itse. Meillä kuusihenkisessä perheessä tiskiä tulee melko runsaasti, joten astianpesukone on kyllä pelastus! Toki tiskit käsinkin hoituvat, mutta itse olen sen verran mukavuudenhaluinen ja laiska, että en ihan helpolla astianpesukoneesta luopuisi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä