Mitä 1,5 kk vauva ja pumppaava äiti tarvitsevat hotellilomalle?

 

Olimme tosiaan heinäkuussa koko perheen voimin hotellilomalla Turussa ja kirjoittelinkin, että vauva tarvitsi mukaansa varsin paljon kaikkea. Lupasin kertoa, mitä kaikkea meidän 1,5 kuukautinen vauva ja pumppaava äiti mukaan tarvitsivat, joten täältä pesee. Vauva saa siis maitonsa pullosta, ja pumpatun maidon lisäksi hän syö myös korviketta, joten mukaan pakattiin vaikka mitä.

Suurimmaksi haasteeksi osoittautui pullojen sterilonti, sillä näin pienen vauvan kanssa pulloja tulisi keittää viitisen minuuttia kerran päivässä. Ratkaisin ongelman niin, että ostimme vedenkeittimen ja otimme kattilan mukaan. Vesi sitten kiehautettiin vedenkeittimessä ja pullojen, tuttien sekä rintapumpun osiat laitettiin pesun jälkeen olla kattilaan. Päälle kaadettaan sitten kiehautettu vesi ja annettiin olla hetken aikaa.

 

 

Nämä tavarat pakattiin mukaan:

 • Kaikki tuttipullot
 • Korvikejauhe
 • Kaikki tutit
 • Tuttinauha
 • Vedenkeitin
 • Pieni kattila
 • Minigrip-pusseja (pumpatulle maidolle, tuteille ym.)
 • Pakastepusseja (kakkavaipoille, rintapumpun osille, pulloille)
 • Rintapumppu
 • Pulloharja
 • Astianpesuaine
 • Termospullot (keitetylle ja jäähdytetylle vedelle korvikkeen tekoa varten)
 • Keittiöpyyhkeitä (pestyt pullot ym. saa kuivumaan)
 • Talouspaperirulla
 • Bodyja
 • Housuja
 • Sukkia
 • Vaippoja
 • Yökkäreitä
 • Kosteuspyyhkeitä
 • Harsoja
 • Puuvillapeitto
 • White noise & laturi
 • Unipesä & pussilakana
 • Vaunurunko

 

 

Ehkä saattaa olla vaikea uskoa, mutta ihan jokaista listalla olevaa asiaa tuli hotellilomaillessa käytettyä! Kaikkein pikkuruisin reissaaja, mutta kaikkein eniten tavaraa matkassa. Kirjoittelin täällä meidän reissusta enemmän ja mukanahan meitä oli vauvan lisäksi kolme sisarusta, äiti ja isi. Mies kävi välillä töissä ja me hengailimme sillä välin Turun keskustassa. Mukavaa oli, ja oli ihan mahtava huomata kuinka rento reissaaja vauva olikaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä