Metsäretken saaliista syntyy maukas pekoni-kantarellipiirakka

 

Mies ja lapset kävivät mökillä sienimetsässä sillä välin kun minä tein kotitoimistolla töitä. Sunnuntait ovat äitiyslomalaisen työpäiviä, sillä sunnuntaisin tehdyistä töistä ei tarvitse ilmoitella erikseen Kelaan, vaan silloin saa tehdä töitä ihan niin paljon kuin jaksaa. Sunnuntailta kun ei Kela maksa korvauksia. Mökkireissun saaliista syntyi herkullinen pekoni-kantarellipiirakka, jonka valmistukseen myös pienimmät lapset innoissaan osallistuivat.

Tykkään tosi paljon suolaisista piirakoista, eikä tämä pekoni-kantarellipiirakka ollut laisinkaan poikkeus. Piirakka oli ihanan suolaista ja pekoni toi siihen oivan lisän. Ja ihan mahtavaa, että sienet tosiaan löytyi mökkimetsästä ja ruohosipulit omasta pihasta. Vauvakin viihtyi makoillen omassa syöttötuolissaan katsellen keittiön touhuja. Tänään pikkuista on masu vaivannut taas erityisen paljon, mutta toivotaan, että huomenna olisi jo parempi päivä!

 

 

Pekoni-kantarellipiirakka mökkimetsän antimista

Pohja:

100g Oivariiniä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 kanamuna
2 rkl ruokakermaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vatkaa kananmuna sekä huoneenlämpöinen Oivariini keskenään. Sekoita sitten joukkoon ruokakerma sekä jauhot ja painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija n. 28cm). Esipaista piirakkapohjaa 8 minuuttia.

Täyte:

170 g pekonia
2 pientä punasipulia
reilu nippu ruohosipulia
250 g tuoreita kantarelleja

2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
ripaus pippuria
ripaus suolaa
n. 1 dl mozzarellaraastetta

Paista pekoni rapeaksi uunissa (noin 180 astetta) ja pilko se. Pilko myös sipulit sekä sienet, ja paista ensin pannulla kantarelleistä neste pois. Lisää pannulle punasipuli ja paista hetken aikaa. Seuraavaksi on pekonin vuoro, ja viimeisenä lisätään joukkoon vielä ruohosipuli. Paista seosta hetki pannulla ja levitä se tasaisesti esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Sekoita kulhossa kermaviili sekä kananmunat ja lisää joukkoon mausteet. Kaada sitten seos tasaisesti vuokaan pekoni-kantarellipaistoksen päälle, ja ripottele vielä täytteen päälle mozzarellaraastetta sen verran kuin haluat. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

 

Meillä piirakkaa syötiin raikkaan pinaatti-porkkanasalaatin kanssa. Salaatissa oli lisänä hieman erilaisia siemeniä ja kastikkeena ihanan raikas vinaigrettekastike, jossa oli rypsiöljyä, valkoviinietikkaa, hunajaa, suolaa ja pippuria. Oli kyllä hyvää! Piirakan alkuperäinen ohje löytyy täältä, ja sitä hieman muokkailimme matkan varrella oman näköiseksemme.

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

 

-R

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä