Vauva oppi kääntymään! Ja vähän asiaa ristiäisistäkin

 

Meidän ihana pikkuinen tyttö oppi tänään kääntymään selältä vatsalleen! Sitä on jo pitkään odotettu tapahtuvaksi kun hän niin kovin paljon on kääntymistä harjoitellut lattialla ollessan, mutta ihan ei ole saanut vietyä hommaa finaaliin asti. Mutta tänään onnistui! Eikä oikein tainnut itse vielä hoksatakkaan, mikä uusi maailma tästä nyt hänelle oikein aukeaakaan kun alkaa pikkuhiljaa harjoitella liikkumista.

Tällä pikkuisella tuntuu olevan kova kiire sisarustensa perään ja hänestä taitaa kasvaa melko vilkas pieni ihanuus! Meillä ei muut vielä ihan tässä vaiheessa osanneet kääntyä masulleen, jos oikein muistan. Jännä nähdä, onko vauvalla kova kiire oppia muitakin motorisia taitoja vai ottaako hän sitten kuitenkin ihan rauhassa uuden oppimisen kanssa. Itse en pahemmin stressaa siitä, että minkä ikäisenä vauva mitäkin oppii, vaan uskon, että kaikki tarvittava opitaan kyllä sitten kun aika on kypsä.

 

 

Ikää meidän pikkuiselle tuli eilen täyteen 12 viikkoa, ja kolme kuukautta hän täyttää ensi viikon sunnuntaina, 13.9. Jotenkin tässä kaikessa koronahässäkässä on ihan tyystin unohtunut järjestää ristiäiset. Kuitenkin parisen viikkoa sitten sain aikaiseksi soittaa seurakuntatoimistoon ja varasin meille (ja papille) sopivan juhlapäivän. Päiväksi valikoitui 12.9 eli ensi viikon lauantai.

Halusin, että sama pappi, joka kastoi meidän kolme isosisarusta, kastaa myös tämän pikkuisen, joten meille kaikille sopivan viikonlopun löytäminen vaati muutaman viikon. Olisimme olleet valmiita viettämään ristiäisiä jo aiemminkin, mutta hyvä näinkin! Toivottavasti vain kastemekko mahtuu pikkuisen päälle. Kastemekko meillä on ollut päällä ensin minulla, sitten kahdella siskollani, minun kaikilla lapsillani ja vielä myös siskoni kahdella lapsella.

Mekko on äidin ompelema ja siihen on kirjailtu kaikkien mekko päällä kasteen saaneiden nimet. Olisi siis ihana, jos tämäkin pikkuneiti saisi kasteen samassa mekossa ja sitten myös hänen nimensä pääsisi kirjailtuna mekon helmaan. Hassu juttu muuten, että mekossa on kahdeksan nimeä ja vain yksi niistä on pojan! Nyt tämä yhdeksäskin nimi tulee olemaan tytön, joten aikamoinen naisvalta on tässä meidän suvussa.

Ihanaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä