Vauva sai nimen: Ristiäiset korona-ajan malliin

 

Tänään meillä oli suuri juhlapäivä kun vauva sai virallisesti nimen. Nimellä me olemme vauvaa kyllä kutsuneet jo siitä asti kun nimen päätimme joskus loppuraskaudessa, mutta tänään meillä oli ristiäiset. Vauvakin täyttää huomenna jo kolme kuukautta eli aika myöhään ristiäisiä juhlimme, sillä jotenkin tässä koronahässäkässä ristiäistenkin järjestely pitkittyi. Halusin myös, että sama pappi kastaa meidän kaikki neljä lasta, joten sekin rajasi hieman ristiäisten järkkäilyä.

Korona-ajan takia vietimme ristiäisiä aika pienimuotoisesti ja kutsuimme juhliin vain meidän molempien sisarukset perheineen sekä toki myös meidän vanhempamme. Meillä molemmilla on kaksi sisarusta, joten olihan meillä täällä kyllä ihan kiitettävästi vieraita, vaikka pienimuotoisesti juhlimmekin. Korona-aika toi juhliin vielä omat lisärajoitteensa ja -toimenpiteensä, mutta minun mielestäni silti juhlat olivat ihanan lämpimät.

Koronan vuoksi pappi oli supertarkka hyginian suhteen ja kysyi jopa, että haluammeko, että hän käyttää visiiriä kun vierailee meillä. Pappi ei myöskään koskenut vauvaan laisinkaan tai esimerkiksi kätellyt ketään. Ennen koronaa vauvat kastettiin niin, että pappi valeli vettä vauvan päähän kädellä, mutta nyt vesi valeltiin puhtaalla, hopeisella, kauhalla. Pappi ei myöskään tullut kahville ennen ristiäisiä, vaan suunnittelu hoidettiin puhelimessa pari päivää ennen juhlaa. Pappi ei myöskään jäänyt kahville toimituksen jälkeen.

Itse huomioin koronatilanteen juhlavalmisteluissa niin, että putsasin pinnat ja ovenkahvat huolellisesti juhla-aamuna sekä laitoin pari pulloa käsidesiä keittiöön tarjoilupöydille. Vaihdoin puhtaat käsipyyhkeet vessoihin sekä keittiöön ennen juhlia ja vieraat kävivät käsipesulla kun tulivat meille. Noudatimme tiukkaa linjaa flunssaoireiden suhteen ja tosiaan, vieraita olimme kutsuneet tavallista vähemmän. Turvavälejähän tälläisissä tilaisuuksia on ihan mahdoton pitää, kun pienessä tilassa on toistakymmentä ihmistä yhtä aikaa.

 

 

Ristiäiset olivat mielestäni ihanat ja juhlimme itseasiassa samalla meidän esikoisen 10-vuotissynttäreitä. Hän täytti 10 tällä viikolla, joten olisi ehkä ollut hassua järjestää juhlat samalle porukalle uudestaan esimerkiksi seuraavana viikonloppuna. Kaverisynttärit me järkkäämme kyllä, mutta ihan vielä emme ole päättäneet, että olisiko ohjelmassa hohtogolfia vai merenneitouintia.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

Kommentit

2 kommenttia
Riika V. / Koti Kumpulassa

Kiitos! ❤️ Ihanaa syksyä sinulle! 🍂

Avatar

Sydämelliset onnittelut kaikille💕
Ristiäiset ovat aina koskettava juhla.
Onneksi saitte kauniin juhlan korona-ajasta huolimatta! Ja synttäritkin vielä. 😌 Nyt onnellista arkea!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä