Vauvavakuutus: Vauva on 4 kk ja lääkärikulut jo ylittäneet vuosimaksun

 

Joskus sitä mietti, että onkohan vauvalla ja lapsilla ihan turhaan vakuutukset. Omavastuut on mitä on, ja vuosimaksut ihan poskettomat. Mutta sitten tulee näitä hetkiä, jolloin ei voi muuta kuin olla ikionnellinen ja kiitollinen siitä, että vakuutus on otettu. Tai, että se on meille myönnetty, sillä eihän se aina ole ihan vain niin, että vakuutus halutaan ottaa ja se automaattisesti myönnetään. On olemassa joitakin tapauksia, joissa vakuutusta ei raskausaikana ainakaan myönnetä, ja vauvan synnyttyä sitten saattaakin olla jo joitakin seikkoja, jotka vaikuttavat asiaan.

Meillä isommilla lapsilla lääkärikäyntejä tulee satunnaisesti ja ne kaikki laitetaan aina vakuutukseen. Heillä vuositasolla tulee lääkärilaskuissa vakuutusmaksut ns. täyteen ehkä juuri ja juuri, mutta itse koen silti tärkeänä, että ne vakuutukset ovat olemassa. Arvostan suuresti sitä, että voin vain varata ajan yleislääkarille tai erikoislääkärille, jos siltä tuntuu. Jos joku asia epäilyttää tai mietityttää, voin vain ottaa puhelimen kouraan ja varata sen ajan tai ottaa yhteyttä lääkäriin digivastaanoton kautta. Tiedän, että saan ne rahat takaisin vakuutuksista.

Enkä tarkoita tässä nyt moittia kunnallista terveydenhuoltoa. Se voi varmasti toimia hyvin, en osaa sanoa. Olen vain niin kovin tottunut siihen, että minun ei tarvitse soitella ja jonotella ajanvarauksiin, sitten odotella lääkäriaikaa tai ensin olla yhteydessä sairaanhoitajaan päästäkseni ehkä lääkärille. Minulla on sellainen kuva, että kunnallisella kaikki kestää kauan ja on vaikea tulla kuulluksi. Lääkäreillä ja hoitajilla on niin kova kiire, että potilasta ei oikein ehditä kuunnella. Voin toki olla väärässäkin ja toivon todella, että olen! Nämä ovat vain omia mielikuviani.

 

Vauvan maitoallergiaepäily ja huimat lääkärikulut

Tosiaan, meidän vauva on nyt neljä kuukautta, ja hänen lääkärilaskunsa ovat ylittäneet jo reippaasti vauvavakuutuksen vuosimaksun, joka sekin on jo reippaasti yli 600 euroa. Ihan hirveä summa ihan oikeasti sekin! Vauvan maitoallergiaepäily on pitänyt sisällään pari allergologin vastaanottokäyntiä, sairaanhoitajan antamaa vauvahierontaa, pitkän listan laboratoriotestejä, monta pönikkää ”allergiakorviketta”, käynnin korvalääkärillä sekä lääkkeitä ummetukseen ja refluksiin.

”Allergiakorvikkeet” eivät edes vielä tässä vaiheessa ole menneet vakuutuksiin. Tai en itseasiassa ole edes yrittänyt laittaakaan. Myös sairaanhoitajan antamaa hoitoa en ole vielä vakuutuksesta hakenut, enkä edes laskenut tähän summan mukaan. Täytyisi varmasti perehtyä vielä kunnolla vakuutuksen ehtoihin, jotta tietäisi varmaksi, että kuuluuko se vakuutukseen vai ei. Olen kuullut, että välillä vakuutusyhtiöissä käsittelijät hyväksyvät hakemuksia aikalailla eri perustein, vaikka niin ei toki pitäisi olla. Täytyisi itse tuntea vakuutusehdot, jotta osaa sitten pitää omia puoliaan tarvittaessa.

 

 

Vakuutus antaa mielenrauhan

Eihän se vakuutus terveyttä takaa, mutta minulle se antaa mielenrauhan. Tiedän, että pystyn saamaan lääkärin apua nopeasti, jos sellaista lapsille tarvitsen, eikä kärjistetysti sanottuna tarvitse miettiä, että mitä se tulee juuri sillä hetkellä maksamaan. Kuten jo sanoin, en tarkoita tällä mollata kunnallista terveydenhoitoa, sillä minulla ei siitä ole tarpeeksi kokemusta. Haluan vain kertoa omat kokemukseni lasten vakuutuksista ja siitä, kuinka jo yksi maitoallergiaepäily riitti siihen, että vakuutus ns. maksoi itsensä takaisin ensimmäiseltä vuodelta.

Varmasti nämä asiat olisi hoituneet kunnallisellakin puolella ja vauva olisi saanut asianmukaista hoitoa sielläkin. Uskon, että tässäkin asiassa ne huonot kokemukset ovat sellaisia, mistä puhutaan enemmän kuin hyvistä. Tuskinpa kunnallisen puolen palveluiden hyvistä kokemuksista puhutaan, sillä niitä pidetään itsestäänselvyytenä. Ja niinhän niiden Suomessa kuuluisikin olla. Sitten kun joukkoon osuu huonoja kokemuksia, niistä puhutaan enemmän. Ja mahtuuhan niitä huonoja kokemuksia myös yksityisellekin sektorille!

Toivotaan nyt kuitenkin, että pienen olo alkaa helpottaa eikä tarvita enää kovin montaa laskua vakuutuksiin.

Lue myös:
– Voisiko meidän vauvalla olla maitoallergia?
– Maitoallergiaepäily: Visiitti allergologin vastaanotolle
– Maitoallergiaepäily: Mitä muutoksia on nyt tehty ja miten menee nyt?

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Riika V. / Koti Kumpulassa

Hei vaan!

Ei ole vakuutusfirman mainos, mutta sen varmaan huomasitkin kun ei ole edes firman nimeä mainittu. 😉 Ja itse kyllä merkitsen kaupallisuuden hyvin selkeästi postauksen alkuun, jos sellaisesta on kyse. Näin se kuuluu jo ihan lainkin mukaan tehdä.

Harmi, että olette joutuneet taistelemaan hoidon saamisesta. Se on kyllä varmasti tosi raskasta. 😒 Toivottavasti nyt on jo parempi tilanne! ❤️

Avatar

Mielestäni lapsen sairaudet ja maitoallergiaepäilyt ovat hoituneet ihan hyvin julkisella. Meillä ei maitoallergiaa ollut, mutta sekin tarkistettiin vatsavaivojen takia. Ripeästi se kävi. Sen sijaan vanhusten terveydenhoito tökkii pahan kerran terveyskeskustasolla.

Riika V. / Koti Kumpulassa

Kiva kuulla, että todella saitte nopeasti apua lapsen asioihin! 🙂 Ja kyllä, vanhustenhoito on varmasti ihan kamalan huonoa osittain ainakin.

Avatar

Oliko tämä vakuutusfirman mainos 😀
Itsellä ei opiskelijana ollut vakuutuksiin varaa. Tyttö on käynyt aika monta polia läpi ja apua on saatu, sitten kun sinne hoitoon päästiin ja kyllä se vei aikaa.
Tuntui, että yhteiskunta on kyllä jakaantunut rikkaisiin, jotka saavat yksityisellä prima hoitoa ja kunnallisella apu täytyy vaatia, että sitä saa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä