Sain silmälasit, mutta johtuuko huono näköni imetyksestä?

 

Johtuuko huono näkö imetyksestä? Saattaa hyvin johtuakin, sillä raskaus ja imetys todella voivat huonontaa näkökykyä (lisää täällä). Tämä on minun neljäs lapseni, enkä ollut aiemmin kuullutkaan, että raskaus ja imetys saattavat vaikuttaa näkökykyyn, joten tuli ihan yllärinä kun Instassa (@kotikumpulassablogi) kerroin saaneeni lasit ja sain monta kommenttia koskien asiaa imetys & näkökyky. Pakkohan asiaa oli sitten hieman googletella ja todella, asia on juuri niin.

Itse olen epäillyt jo sellaiset puolitoista vuotta, että näköni on heikentynyt. Kaikki oli tuntunut pitkään sumealta ja jokseenkin sekavalta. Kirjaimet näytöllä olivat mössöä eikä kuva ollut ollenkaan tarkka. Päätäkin on särkenyt usein, mutta ei mitenkään häiritsevän usein kuitenkaan. Nyt kuitenkin reilu kuukausi sitten sain silmien siristelystä ja sumeista kuvista tarpeekseni ja varasin ajan optikolle näöntarkastukseen.

Niinhän siinä tosiaan sitten kävi, että silmälasireseptin sain. Suurimmaksi osaksi minun silmäni tarvitsivat korjausta hajataiton suhteen. Miinusta tuli toiseen silmään ihan minimaalisen vähän, ja toinen silmä ei kaivannut sitäkään vähää. Mutta tosiaan hajataittoa korjattiin molemmista silmistä, toisesta enemmän kuin toisesta. En itseasiassa tiedä, onko hajataitto varsinaisesti se, johon raskaus ja imetys vaikuttavat vai ei, mutta ainakin niihin perus lähi- ja kaukonäköön niillä on vaikutusta.

 

 

Toinen asia sitten on se, että vaikka imetys vaikuttaisikin hajataittoon, haluan silti nähdä myös imetysaikana! Jostain kuulin, että näkö korjaantuu imetyksen jälkeen viimeistään puolessa vuodessa, mutta se on aika pitkä aika odotella. Varsinkin kun olen jo ihan liian pitkään odotellut muutenkin. Minusta on ihan hyvä, että nyt minulla on lasit tämänhetkistä tilannetta vastaamaan ja sitten joskus mietin asiaa uudestaan, jos vaikuttaa, että näkökykyni olisi parannut.

Itseasiassa Instrussa (sieltä lasini ostin) on asiakasetuna reseptitakuu laseille eli jos resepti muuttuu puolessa vuodessa, vaihtavat he linssit maksutta oikeanlaisiin. Tämä on melko hyvä juttu, jos lasit tuntuvat vääriltä tässä puolen vuoden kuluessa! Toivotaan tietenkin, että niin ei käy, mutta jos käy, on hyvä tietää, että tälläinen takuu on olemassa.

Jännä juttu kyllä, että minulta on kokonaan mennyt ohi tämä tieto raskauden ja imetyksen vaikutuksesta näkökyyn. Ehkäpä joku muukin asiasta täysin tietämätön saa nyt asian tietoonsa. Tiesitkö sinä, että raskaus ja imetys voivat heikentää näkökykyä?

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Riika V. / Koti Kumpulassa

Kiitos! ❤️ No, en kyllä tiennyt! Aika hieno juttu kerrassaan. Melko ihmeellistä aikaa kaikin puolin ovat nuo raskaus ja imetys! 😍

Avatar

Hienot silmälasit, sopii sulle. Tiesitkö sitä, että näkö voi myös parantua synnytyksen ja imetyksen jälkeen? Yleensä kuulee juuri tätä että näkö on huonontunut, mutta myös näitä löytyy joilla näkö on parantunut. Mulla kävi näin toisen lapsen syntymän jälkeen ja sen jälkeen on näkö ollut aika samoissa. Mulla on ollut miinusta reilusti, on sitä vieläkin mutta vähemmän kuin aiemmin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä