Näin poistat sähköisyyden vaatteista nopeasti ja helposti

 

Voi hyvin olla, että tämä todellakin on kaikille muille ihan tuttu juttu, mutta minä opin sen vasta viime marraskuussa. Olimme Lapland Hotelsilla ja lähdössä syömään kaupungille, mutta mekko tarttui sähköisenä inhottavasti sukkahousuihin ja ihoon. Pikaisen Pinterest -haun jälkeen päätin kokeilla ensimmäisenä vastaan tullutta vinkkiä. Kosteusvoidetta.

Hieroin hieman kosteusvoidetta ensin käsiini ja sitten kevyesti sukkahousujen päälle sekä iholleni. Puin mekon takaisin päälle ja kyllä! Sähköisyys oli poissa eikä mekko enää liimautunut vartalooni. Otin varalta hotellilta pikkutuubin voidetta mukaan kun ajattelin, että sitä ehkä täytyisi lisätä illan aikana, mutta en sitä sitten kuitenkaan tarvinnutkaan.

Sittemmin olen tässä vuoden aikana kokeillut kikkaa eri rasvoilla ja voiteilla sekä materiaalista olevilla vaatteilla. Olen testannut sitä neuleilla ja muilla sähköisillä puseroilla sekä sukkahousujen lisäksi myös leggingsien kanssa. Kaikkien kanssa se on toiminut ihan täydellisesti. Olen testannut myös hakaneulaa sähköisessä vaatteessa, mutta se ei toimi. Huuhteluainetta me emme käytä, joten sitä en vaatteisiin saa suihkuteltua. Ihan vain vesi toimii hetkellisesti, mutta voiteen kanssa vaikutus on pidempikestoinen.

Sähköisen neuleen tai paidan kanssa kosteusvoidetta hierotaan ensin käsiin ja sitten iholle tai siihen, mihin neule ottaa kiinni. Itse olen varovasti vielä käyttänyt kädet neuleen sisäpuolenkin läpi. Voidetta ei siis läntätä suoraan vaatteille vaan lähinnä voiteisilla käsillä käydään sähköiset alueet läpi. Ei kannata pilata vaatteita laittamalla kosteusvoidetta suoraan niihin!

Voiteistani olen sähköisyyden poistoon testannut niin luonnonkosmetiikkaa kuin sitä ihan synteettistskin kosmetiikkaa. Kaikki testaamani voiteet ovat toimineet tähän eli voiteella ei ole väliä. Nyt korona-aikaan tosin menoja taitaa olla viime vuoteen verrattuna hyvinkin vähän, mutta ehkäpä vielä tulee aika, jolloin pikkujoulukausikin vietetään ihan normaalisti.

Tämä siis vinkiksi kaikille, jotka taistelevat sähköisten vaatteiden kanssa eivätkä tälläistä kikkaa vielä ole hoksanneet! Ihana muuten, että vuosi sitten noissa kuvissa minulla oli masussa pikkuinen salamatkustaja, mutta juurikaan kukaan ei siitä vielä tiennyt.

 

-R

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä