Suklaahippukeksit, joiden leipominen onnistuu lapsiltakin! Myös maidottomana

 

Lapset halusivat lauantaina leipoa suklaahippukeksejä. Minusta on ihan mahtavaa, että he haluavat itse tehdä ja kokeilla, joten tottakai he saivat leipoa. Tosiasiassa homma meni loppujen lopuksi sitten niin, että koululainen leipoi, eskarilainen leikki Legoilla, nelivuotias oli mammalassa serkkujen kanssa ja minä vauvan kainalossa autoin koululaista. Vispilöiden ja taikinakulhojen nuolemiseen eskarilainenkin kyllä osallistui innokkaasti!

Itse olen maidottomalla dieetillä vauvan maitoallergiaepäilyistä johtuen, joten ihanat lapset olivat varmistaneet isiltä, joka osti leivontatarpeet, että keksit olisivat maidottomia. Päädyimme kuitenkin jakamaan keksitaikinan kahteen osaan niin, että toiseen puolikkaaseen laitettiin vain maidottomia aineksia ja toiseen puolikkaaseen sitten tuli lisäksi myös valkosuklaata. Keksien leipominen onnistui koululaiselta tosi hienosti, eikä minun apuani varsinaisesti tarvittu mihinkään. Henkistä tukea ehkä, mutta hän kyllä osasi hoitaa hommat tosi hienosti itse!

 

Suklaahippukeksit

Ainekset
n. 12 annosta

125 g huoneenlämpöistä, maidotonta, leivontamargariiniä (tai voita)
2 dl intiaanisokeria (tai 1 dl sokeria ja 1 dl fariinisokeria)
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl ruususuolaa (tai suolaa)
100 g tummaa, maidotonta, leivontasuklaata
100 g valkoista leivontasuklaata

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja intiaanisokeri (tai sokerit) sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon kananmuna ja vaniljauute (tai vaniljasokeri).

Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suola omassa astiassaan. Rouhi suklaat, mutta älä sekoita niitä keskenään. Ihan koko levyä ei välttämättä tarvitse käyttää! Kääntele kuiva-aineet kananmuna-sokeriseokseen.

Jos haluat osan kekseistä maidottomana, jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen osaan vain maidoton, tumma, suklaa. Toiseen osaan voit lisätä molempia suklaita!

Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille ja nostele taikinat lusikalla nokareiksi pelleille. Taikinasta tulee noin 12 nokaretta, mutta eihän se niin tarkkaa ole! Kannattaa kuitenkin muistaa, mitkä kekseistä ovat maidottomia, jos sillä on väliä.

Kypsennä keksejä 200-asteisessa uunissa 6 minuuttia, kunnes keksit saavat hitusen väriä. Paistoaika riippuu uunista ja meidän uunissa se oli kuusi minuuttia. Keksit kannattaa ottaa uunista melkein vielä raa’an näköisinä, sillä näin sisus säilyy sopivan pehmeänä. Meillä osa kekseistä tummui hieman liikaa, sillä nokareet eivät olleet kaikki aivan saman kokoisia.

Vedä paistetut keksit leivinpapereineen pelliltä ja anna niiden jäähtyä ennen herkuttelua.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

 


 

Tänään vielä herkuteltiin kekseillä ja kyllä ne varsin maistuvia olivat! Sanoinkin koululaiselle, että saa olla ylpeä itsestään kun ihan itse keksit meille leipoi. Minä tosiaan olin vain henkisenä tukena ja neuvoin tarvittaessa. Ensi kerralla hän osaa ihan varmasti tehdä keksit ihan itse, jos niin haluaa. Veikkaan, että jos meidän nelivuotias olisi ollut kotona, hän olisi myös osallistunut leipomiseen. Tappeluilta ja kiukuttelulta ei olisi vältytty, mutta kaksi kondiittoria keittiössä olisi varmasti häärinyt!

Minulla oli tänään joogafilosofiakoe, joka onneksi meni läpi! Aihe oli tosi mielenkiintoinen, mutta koe oli kyllä varsin vaikea. Onneksi se kuitenkin meni läpi ja joogaopettajakoulutus rupeaa lähentelemään loppuaan. Korona yritti sotkea suunnitelmat ja koulutuksen parhaansa mukaan, mutta onneksi teknologia mahdollistaa etäopinnot!

Ihanaa viikkoa kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä