Puettava rintapumppu tuplana alle satasella

 

Olen kirjoitellut omasta tuskaisesta imetystaipaleestani rintatulehduksineen, antibiootteineen ja pcos:n aiheuttamasta vähäisestä maidonerityksestä. Olen kirjoittanut, että pumppaan osan maidosta vauvalle ja sähköinen tuplapumppu on pelastanut oman pumppaustaipaleeni. On ollut supernäppärää kun on saanut molemmat tissit pumpattua yhtäaikaa, joten aikaa on säästynyt näin vuorokaudessa tosi paljon. Luulen, että jos minulla ei olisi ollut tuplapumppua, en olisi varmastikaan pystynyt pumppaamaan näin pitkään.

Lue myös:
Syy blogihiljaisuuteen: Erikoinen rintatulehdus tupla-antibiooteilla
Epäkuntoisena kohti 36. ikävuotta
PCOS: Syy maidon riittämättömyyteen löytyi
Vauvakuplan pelastaja: Spectra 9 Plus rintapumppu tuplapumppauksella

Käyttämäni Spectran tuplapumppu on muuten toiminut hyvin, mutta se on toki vaatinut sen, että olen aikalailla paikoillani pumppaamisen ajan. Parikymmentä minuuttia per pumppauskerta pitäisi pystyä siis istuskelemaan paikoillaan, eikä sellaiseen minulla ole aikaa. Jos vauva nukkuu hyvällä tuurilla puoli tuntia, menee paikallaan istumisen ja pumppaamisen edelle kyllä yleensä kotityöt ja isommat lapset. Tavallisen tuplapumpun kanssa ei oikein onnistu myöskään sängyssään heräilevän vauvan rauhoittelu.

 

 

 

Mainoksen uhrina puettavien pumppujen ostoon

Törmäsin instassa mainokseen puettavasta rintapumpusta, joka maksoi alle 50 euroa. Mietin, että voisikohan se toimia minulla sellaisena varapumppuna silloin kun en ehdi sitä 20 minuuttia paikoillani istuskella. Tulin siihen tulokseen, että otan riskin ja tilaan pumpun testimielessä. Homma lähti sitten vähän käsistä ja tilasin pumppuja kaksi! Sain molemmat puput silloin vielä tilattua vajaan sadan euron hintaan, nyt hinta näyttää olevan pumpulta pari kymppiä enemmän. Nettikauppa, jossa shoppailin (Loststart) löytyy täältä.

Olin jo pidempään haaveillut Elvien puettavista rintapumpuista, mutta niiden hinta on niin kamala, että en sellaisia ollut raskinut oikeasti edes harkitakaan. Näiden Loststartin myymien pumppujen hinta ei ollut onneksi paha Elvieihin verrattuna, mutta minusta aika suuri kuitenkin, jos kävisikin niin, että pumput eivät toimisikaan. Youtubesta löytyi muutama hyvä arvostelu, joten toivoin, että rahat ei menisi ihan hukkaan ja luottokortilla maksaessa onneksi Luottokunta antaa turvaa jonkin verran.

Toimituksessa kesti muutama viikko ja se tuntui jokseenkin pitkältä ajalta. Sain onneksi koodin, jolla sain toimistusta seurattua, joten tiesin, että ne ovat kuitenkin matkalla. Pumput sitten tulivat perille asti ja puhdistettuani sekä steriloituani ne ohjeiden mukaisesti, pääsin testaamaan pumppuja. Pumput on tosi helppo koota ja itseasiassa ne saa myös hyvin helposti oikeille paikoilleen ja ne pysyvät liiveissä tukevasti paikoillaan. En osaa esimerkiksi Elvieen verrata, mutta mielestäni pumput eivät tunnu liian painavilta ollessaan paikoillaan.

 

 

 

Onko alle 50 euron puettavasta pumpusta mihinkään?

 

Imuteho ei ole mikään järisyttävä, mutta maitoa saan kuitenkin pumpattua näillä ihan saman verran kuin vanhalla tuplapumpullani. Toisinsanoen, imu ei satu minua laisinkaan. Melko äänekkäät ja isokokoiset nämä kyllä ovat, mutta minulla ei olekaan tarkoituksena käyttää näitä julkisilla paikoilla ns. salassa. Kotona pumppaamiseen nämä käyvät vallan mainiosti. Tosin, en kyllä osaa sanoa, minkä kokoiset tai kuinka hiljaiset ne Elviet esimerkiksi ovat, mutta minulla on sellainen käsitys, että ne ovat oikeasti hiljaiset ja huomaamattomat.

 

Pumpuissa on ajastin, ja pumput pumppaavat automaattisesti 20 minuuttia kerrallaan ja sammuvat. Pumpussa on myös hierontatoiminto, joka edistää maidon herumista, mutta minun ei sitä tule koskaan käytettyä, vaikka varmaan kannattaisi kyllä. Imutehoja on viittä erilaista ja merkkivalot kertovat, onko käytössä hieronta vai imu, mikä teho ja onko akku vähissä. Pumppua säädetään tosi helposti napeista, jotka jäävät pumpun yläosaan esille kun pumppu on käytössä. Pumppu myös muistaa, mitä asetuksia viimeksi on käytetty.

 

Maitoa säiliöön mahtuu 120 ml, mutta minulla ei tule pumppaamalla kuin korkeintaan 40 ml, joten säiliö todellakin on ollut aivan riittävä minulle. Itse pumppaan enää vain kolme kertaa päivässä, joten kovinkaan paljoa vauva ei enää pumpattua maitoa saa, mutta olen kuitenkin kokenut tärkeänä, että annan hänelle kaiken, mitä ns. saan itsestäni irti. Meillä on ollut vauvan kanssa tosi hankalaa vatsavaivojen, huonojen unien ja maitoallergiaepäilyjen kanssa, joten aikaa tai energiaa enemmälle pumppaamiselle ei ole ollut.

 

Ehkä saisin vähän enemmän maitoa tiristettyä itsestäni, jos vain jaksaisin. Olen kuitenkin ollut niin poikki sekä henkisesti että fyysisesti, että olen tosi tyytyväinen siihen, että saan sen kolmekin kertaa päivässä pumpattua. Nämä puettavat rintapumput ovat olleet pelastus tässä pumppaamisessa kaiken arkihomman seassa. Kun on kerhokuljetuksia, eskarikuljetuksia, harrastuksia ja kolmen isomman lapsen tarpeet sekä vielä itkuinen vauva, joka ei nuku, ei siinä oikein jää aikaa eikä voimia enemmälle pumppaamiselle.

 

 

 

 

Riippuvainen puettavista pumpuista

 

Niinhän siinä nyt on sitten käynyt, että en enää muuta pumppua käytäkään kuin näitä puettavia pumppuja. Pumppujen käyttö on superhelppoa ja tosiaan minulla pumput toimivat ihan yhtä hyvin kuin vanhakin pumppuni. Voin tehdä kotihommia, käydä rauhoittelemassa heräilevää vauvaa, pelata tai askarrella isompien lasten kanssa samalla kuin pumppaan. Arkiaamuisin teen esimerkiksi kerhoeväät tai katson eskarilaisen vaatteet, pesen nelivuotiaan hampaat ym. samalla kuin pumppaan. Kerran pesin jopa vauvan pepunkin samalla kuin pumppasin.

 

Pumppuja irroittaessa kannattaa pitää huoli, ettei läikytä maitoa tai vahingoissa avaa säiliötä. Maidon saa kätevästi kaadettua pumpusta pulloon säiliössä olevasta aukosta sen jälkeen kun on irroittanut moottorin. Pumppujen mukana tuli myös vaihtotiivisteitä, joka minun mielestäni oli tosi hyvä juttu! Laitan pumput aina yöksi lataukseen ihan vain siksi, että en päivisin niitä muista ladata. Olen tullut sen verran riippuvaiseksi näistä puettavista pumpuista, että tuntuu ihan kamalan vaivalloiselta pumpata vanhalla pumpulla!

 

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä