80-luvun lapsi

Teksti

Voi ei. Olen jo pitkään katsonut, että pojan hiustyyli on ylikasvanut. Päätin tänä aamuna topakkana ”teen kaiken itse” -äitinä leikata hiukset. Tavoitteena oli perinteinen potta.

Otin Fiskarsit keittiön vetolaatikosta.

(Nyt mietin, miksen jo silloin tajunnut että tämä on huono idea? )

Pojan kärsivällisyys kesti tasan siihen asti, että sain ronskilla kädellä muotoiltua päälimmäiset hiukset. Potta alkoi juuri ja juuri hahmottua.

Ihan kamalaa, että äiti voikin nauraa lapselleen, mutta näin kävi. Hiustyyli oli sillä hetkellä niin juuri niin hassu, etten voinut pidätellä kikatusta.

Samalla hetkellä alkoi itku ja rimpuilu: ”MÄ HALUAN PITKÄT HIUKSET. RAKASTAN MUN PITKIÄ HIUKSIA!”.

En sitten raaskinut enää leikata sitä takatukkaa. Nyt olen pienen mäkikotkan äiti. Kuvia en missään nimessä voi julkaista. Lastani ei kiusata ulkonäön takia.

Tästä videosta voi saada hieman käsitystä ongelman vakavuudesta.

Kun tämä toinen takatukasta kärsinyt perheenjäsen näki saksieni jälken poikansa päässä, sain kuulla uhkauksen ja saksien napsinaa korvani vieressä… IIK!

Sain onneksi säästettyä vieläkin raskauden jäljiltä aika harvat hiukseni, kun pojat lähtivät katsomaan Rölli-elokuvaa.

Nyt on tasan vuorokausi aikaa saada siistittyä takatukka pois ennen maanantaita ja leikkikouluun menoa. Kello käy!

Onkohan kukaan leikannut nukkuvan lapsen hiukset…?

 

Kommentit

4 kommenttia

Lapsilta on kautta aikojen leikattu tukka (joskus myös kynnet) NIMENOMAAN nukkuessa. Tervetuloja traditioiden maailmaan!

Meillä on pojalla takatukka eikä olla leikkaamassa! On niiii söpö! On tosin itekki tullu tyrittyy saksien kanssa, enkä siks niihi tartukkaa. Ihana Fidel! Tsemppii tarhaan. Äitille siis, hoitajat virnuilee sulle, lapset tuskin huomaa. 🙂

Awww, voi toista! Täällä on leikattu nukkuvan neidin tukkaa sillä tuloksella että etuhiukset sojottivat suuntaan jos toiseenkin.. Se olikin sitten eka ja vika kerta!

Ylikasvanut on aina parempi kuin liian kynitty! Takatukkapoika 2v löytyy meilläkin, kun mieheni mielestä se on niin kiva 😛 Minusta näyttää vähän… noh, mutta olkoon 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä