Kotitalouskriisi 16.1.2017
TEKSTI Maria

Aamupala kissojen kanssa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka ei sitä uskoisi, minulla on aina nälkä. No ehkä sen voi vielä uskoa, mutta ehkäpä et arvaakaan, että minä todella myös syön todella paljon. Erityisen iso nälkä minulla on aamuisin. Kotona olenkin varsinainen aamupalahifistelijä. Haluan saada mahdollisimman paljon erilaisia ravintoaineita, hyviä mikrobeja ja kuituja heti aamusta.

Kotona tykitän tehosekoittimeen kasan marjoja, hyviä rasvoja, avokadoa, probiootteja, kananmunankuorijauhetta sekä vaihtelevasti erilaisia superfood-jauheita. Täällä en ole nähnyt ensimmäistäkään avokadoa, joten niitä vihreitä pullukoita alkaa olla jo vähän ikävä. Vaikka toisaalta, olen kyllä tietoinen avokadojen tuotannon aiheuttamista vesiongelmista, joten ihan hyvä vähän vierottautua siitä addiktiosta.

Aamupala muiden armoilla

Matkalla onkin ollut välillä vähän ärsyttävää istua valmiiseen pöytään. Täältä Thaimaasta ei tähän mennessä ole löytynyt minun kriteereitä täyttävää aamiaista. Kaikessa tuntuu olevan lisäaineita, liian vähän rasvaa tai liikaa sokeria.  Toisaalta, nautin siitä että en voi aina määrätä kaikkea. On ihan hyvä nähdä että voi nauttia elämästä, vaikka en voi päättää ihan kaikesta. Ja sekin on tervettä vaihtelua, että minun ei tarvitse tehdä mitään aamiaisen eteen, eikä varsinkaan siivota rippeitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva 7-vee

Aamun aloitus: kuuma vesi ja puolikas lime

Lapset ovat täällä syöneet aamupalaksi jogurtit, paahtoleivät sekä hedelmälautaset. Kotonahan meillä on lähes maidoton ja gluteeniton ruokavalio. Alkuun oli heistä oli tosi hauskaa syödä jotain muuta kuin tavallista kotiaamupalaa. Mutta nyt kolmen viikon jälkeen olen jo kuullut molempien lasten suusta, että on jo ikävä mamman maailman parhaita smoothieita.

Itse aloitan aamun aina kuumalla vedellä, johon puristan puolikkaan limen. Hunajan lisäämisen lopetin, kun sain nähtäväksi ”hunajapurkin”. Veteen lisäämäni hunaja olikin hunajan makuista siirappia. Ihmettelinkin luirua makua. Haluan aitoa hunajaa, kiitos.

Tänään halusin vaihtelua ja pyysin keittiötä tekemään tavallisen munakkaan sijaan banaanimunakkaan. Ihan hyvin se onnistui, vaikka tarjottiinkin sipulin ja tomaatin kanssa.  Banaanimunakkaani söin gluteenittoman myslin kanssa, jota sain Suomi-tuliaisena kaverilta. Siinä onkin toinen asia, jota minulla on ikävä: gluteeniton näkkäri!

Joinain päivinä olen pyytänyt mixed fruit shaken, jonka olen syönyt oman myslini kanssa. Lisäksi olen sekoittanut siihen vähän superfoodeja, joita otin mukaan kotoa. Pieneen matkalaukkuuni mahtui maca-jauhetta sekä aswagandhaa. Nämä ovat siis meidän Safka Superfoods -brändin tuotteita. Työkaverini ovat metsästäneet parhaat raaka-aineet maailmalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banaanimunakas ja gluteenitonta mysliä Suomesta

Yleensä olen täällä syönyt aamuisin myös hedelmiä, mutta ilmeisesti niistäkin voi vetää överit. Tänään ei tehnyt lainkaan mieli hedelmiä – ainakaan ennen lounasta. Aamupalan jälkeen olen tilannut tuoreen kookospähkinän eli young coconutin. Ei ole parempaa, kuin raikas kookosvesi suoraan pähkinästä.

Aamupalalle saimme yllättäen seuraa, joka herätti todellisen koti-ikävän.

Smoothieiden, avokadojen ja gluteenittomien siemennäkkäreiden lisäksi on tietenkin ikävä kotipoikia: lasten isää ja meidän rakasta Coco kissaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERANäin on alkanut taas uusi päivä. Tällä aamupalalla jaksetaan ainakin lounaaseen asti.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: