Kotitalouskriisi 21.2.2016
TEKSTI Maria

Äitibloggaajasta kissanaiseksi ja DIY-kasvonaamio

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

FullSizeRender

Ensin, kiitos mahtavista vinkeistä, joita on tullut hävikkiruokahaasteeseen. Kilpailu on vielä auki, joten käy kertomassa paras reseptisi tai vinkkisi!

Coco-kissa on ollut meillä nyt tasan kaksi kuukautta. Kahdessa kuukaudessa kaveri on kasvanut kaksinkertaiseksi. En olisi ikinä, ikimaailmassa uskonut, että minusta tulee kissanainen. Mutta näin on nyt vahvasti käynyt. Huomaan, että Instagramini täyttyy kissakuvista, lapsista vilahtaa vain käsiä tai takaraivoja.

Täällä on eletty hetki jännityksessä, sillä minulla on ollut nyt tammikuusta lähtien yskä. Olen käynyt tosi monissa pahoissa sisäilmakohteissa ja todennäköisesti yskä johtuu niistä. Hetken kyllä mietin myös sitä vaihtoehtoa, että olisin allerginen kissalle. Minua nimittäin aivastutti myös kotona. Sisäilmaongelmat myös altistavat allergioille, joten työni on varsin vaarallinen. Ob surullinen ajatus, että joutuisi luopumaan kissasta allergian takia.

Yksi syy yskääni selvisi viime viikolla: homeinen kissanhiekka. Ensin kissan mukana tuli hajustettua kissanhiekkaa, josta sain päänsärkyä. Kyllä, hajustettu kissanhiekka on mielestäni aivan hullu keksintö. Kissojen ei missään nimessä kuuluisi altistua synteettisille hajusteille. Heitin hajustetun hiekan pois ja ostin puupellettihiekkaa. Sekään ei ollut hyvä vaihtoehto. Sain puisesta kuivikkeesta aivan kamalia aivastuskohtauksia. Altistunut ystäväni menetti äänensä kun kävi meidän vessassa. Todennäköisesti puupellettikuivikkeessa oli hometta tai puunsuoja-aineita, joille oireilin.

Nyt vaihdoin hiekan silikaattihiekkaan, sekin kyllä pölyää, muttei onneksi aiheuta oireita. Seuraavaksi kissa opetetaan pöntölle. Toisaalta, sillä pitäisi olla kuitenkin jokin laatikko, jossa se saa raapia hiekkaa huvin vuoksi. Kaivaminen on osa kissan luontaista käytöstä.

Tänään on talviloman toinen päivä. Minusta olisi hauskaa mennä pulkkamäkeen, mutta lapset haluavat viettää aikaa kotona leikkien. Muun perheen on vaikea ymmärtää kotiahdistustani. Olen ainoa, joka tekee töitä enimmäkseen kotona. Mies ja lapset käyvät ”töissä” muualla. Ja kun he ovat lomalla, he haluavat olla kotona.

Mutta tänään teimme taas tuttua lomapäivien puuhaa: lapset saivat maalata minut savinaamiolla! Sekoitan purkillisen savinaamiota ja annan lapsille pensselit. ”Maalata” voi kasvot tai koko vartalon.

Olen ennenkin kertonut tästä ja tämä on ehdottomasti lähes parasta tekemistä, mitä räntäisenä päivänä lasten kanssa voi tehdä.

Vehnänoras-savi-kasvonaamio maistuu. #cocokissa #kotikosmetiikka #luonnonkosmetiikka inspired by #aidostikaunis by @katjakokko

A photo posted by Maria Nordin (@maria_kotitalouskriisi) on

Savi-vehnänoras-naamio

  • 1 tl savijauhetta
  • 4 tl venhänorasjauhetta
  • tilkka vettä tai ruusuvettä

Sekoita ainekset ja sivele pensselillä puhtaalle iholle. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. Huuhdo pois ja pyyhi hellästi kasvovedellä.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Tuollaistapa en kissoista tiennytkään (itsellä ei ole lemmikkejä), tuli vaan mieleen kun lapsuuden kodin pihassa kävi aina kissa hiekkalaatikolla tarpeillaan.
0
1 vastaus

Voiko kissalle laittaa tavallista hiekkaa?
0
1 vastaus

Varmaan voisi laittaa, mutta se ei kyllä ehkä poistaisi hajua ja kissat tykkää että on siistiä, niin se ei varmaan olisi kivan tuntuista kissasta.
0
1 vastaus

Tuollaistapa en kissoista tiennytkään (itsellä ei ole lemmikkejä), tuli vaan mieleen kun lapsuuden kodin pihassa kävi aina kissa hiekkalaatikolla tarpeillaan.
0
1 vastaus

Toivotaan,ettet ole kissalle allerginen! Voisiko jotain muuta hiekka vaihtoehtoa kokeilla?
0
1 vastaus

Joo, nyt meillä on ihan siedettävää hiekkaa.
0
1 vastaus

mistä saa savijauhetta?
0
1 vastaus

Itseasiassa sain Wienerberger-tiilitehtaalta 😀
Savijauhetta saa kyllä myös askartelukaupoista tai luontaiastuotekaupoista.
0
1 vastaus

Kannattaa kokeilla myös hamppukuivikepellettiä, sitä voi myös käyttää kissalla.
0
1 vastaus

en suosittele tuosta linkistä tilaamaan yhtikäs mitään. Aika erikoinen toimitustapa vieläpä, ja toiseksi, minkä tähden kuljettaa hiekkasäkkejä aina saksasta saakka. Meillä on monia hyviä lähikauppavaihtoehtoja, ja osa niistä jopa kotimaisia (real cat hiekkoja myydään myös Tokmanneilla).

Myös samaisesta tilatut ruuat herättivät epäilyksen kun kissat eivät tulleet niistä kylläiseksi sitten millään. Voin kyllä kuvitella kuinka hyvää lihaa on thaimaassa kasvatettu kana..
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: