Äitienpäivän yllätys

Teksti

Mitä ajattelin herätessäni? No mitokondrioketjua. Mitokondriot, solun energialaitokset, periytyvät aina äidiltä. Mitokondrio-Eeva on nimitys, jolla viitataan kaikkien nykyään elävien ihmisten viimeiseen yhteiseen esiäitiin katkeamattomassa äitilinjassa.

Kiitin mielessäni Eevaa elämänilosta, joka sai minut heräämään tänäänkin kello 6.20.

Vaikka olen kopioinut lapsille mitokondrioni, silti he päivä päivältä vaikuttavat aamu-unisemmilta. Vielä puoli vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan tilannetta, jossa lapset nukkuvat omissa sängyissään ja heräävät minun jälkeeni.

Mitäs siitä. Sain tilaisuiden lukea kirjaa (Tommi Kinnusen Neljäntienristeys) aamun hiljaisuudessa ja valossa. Kun lastenhuoneesta alkoi kuulua pientä tuhinaa, kaivauduin takaisin peiton alle ja esitin nukkuvaa.

Lapset herättivät kuorolaululla ja jakoivat lahjansa.

Pienimmältä tuli tyylikäät sydänkortti ja kukkamagneetti. Pojan paketista kuoritui…

DSCF5654

VÄÄRÄN LAPSEN KUVA!

Hämmentävä hetki, kun lapsi odottaa äidin ihastelua ja äiti meinaakin kuolla nauruun. Hihitin leikkikouluopettajan mokalle kyyneleet silmissä, edes jossain määrin hienotunteisuuden harsoa edessäni pidellen.

Isänpäivänä tällainen lahja vaatisikin rutkasti enemmän huumorintajua.

Toivottavasti äiti, joka sai lahjaksi kuvan meidän lapsesta, otti asian yhtä kevyesti.
Ja palauttaa meidän lahjan heti huomenna.

Kuvittele tilanne omalle kohdalle, miten itse olisit reagoinut?
Kuka uskaltaa myöntää loukkaantuvansa tällaisestä sekaannuksesta?

 

Kommentit

6 kommenttia

Hei, en haluais olla ilonpilaaja, mutta vaikka mitokondriot yleensä peritäänkin äidiltä niin ei ne siittiöiden mitokondriot aina tule perille ubikitiinillä päällystettynä ja joudu tappoon, vaan kyllä niitä voi periä joskus harvoin isältäkin. Että se siitä katkeamattomasta ketjusta 😀
t. Biologi

Haha, apua! Itselläni on sen verran mauton huumorintaju, että olisin varmasti vain nauranut tuolle, mutta ymmärrän kyllä, jos joku loukkaantuu tai suuttuu.

Hyvää äitienpäivää kaikesta huolimatta! 🙂

Hauska lahja 😀 hyvää äitienpäivää sinulle! Tykkään tuosta Eeva jutusta. 🙂

Voi mikä moka, mutta huumorillahan tuostakin tilanteesta selviää. Eiköhän oikea lahja löydä huomenna perille. Hyvää äitienpäivän iltaa sinne! 🙂

No taatusti loukkaantuisin! Ei tollasessa päiväkotiryhmässä nyt niin montaa lasta voi olla etteikö homma menis oikein… Pientä huolellisuutta pliis!

😀 harvoin oikeasti nauran yksin ääneen, mutta nyt juuri oli sellainen tilanne!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä