Kotitalouskriisi 24.6.2015
TEKSTI Maria

Always asentaa alapäähäsi teknologiaa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

DSCF0296

Minun piti kirjoittaa tästä aiheesta jo #RikoTabu -haasteen aikaan. Kuukautisjutuista kirjoittaminen tai puhuminen on minulle epämukavaa. Nyt vihdoin sain sysäyksen, kun Ruotsissakin on herätty asiaan. Palautetta uudistetuista kuukautissiteistä Ruotsissa tullut valtavasti, eikä se ole ollut ruusuntuoksuista.

Always-siteissä otettu käyttöön ”uusi teknologia” eli erittäin voimakas tuoksu sekä kemikaalikocktail, joka valmistajan mukaan ”neutralisoi häiritseviä tuoksuja sen sijaan että vain peittäisi ne”. Moni tuttavani on välittänyt minulle risuja ja pyytänyt kirjoittamaan aiheesta blogiin. Tuttavani ovat kertoneet saaneensa tuotteista erittäin voimakasta pahoinvointia.

En voinut ihan uskoa asiaa, kunnes itsekin koin uuden teknologian. Jonkin aikaa sitten lähikaupan intiimihygienia-hyllyllä tamponeita ostaessani ihmettelin, mistä omituinen läpitunkeva haju tuli. Paikansin hajulähteeksi hyllyllä olevat sidepaketit. Always-siteiden tuoksu oli niin voimakas, että haju jäi nenääni kuin kummittelemaan ja sai yökkäilemään loppupäivän. Tuoksu oli myös tarttunut ostamieni tamponien pakkaukseen.

Tässä palaute, jonka eräs altistunut sai Alwaysilta:

Hei, On ikävä kuulla, että sinä et pidä uusista Always-terveyssiteistä niiden tuoksun vuoksi ja että olet saanut oireita käyttäessäsi tuotettamme. Pahoittelen tapahtunutta ja toivon, että oireet ovat jo helpottaneet. Jos tarvitset oireisiisi lääketieteellistä apua, otathan yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin. Meidän tavoitteemme on tarjota laaja valikoima erilaisia tuotteita, joista jokainen nainen voi löytää itsellensä sopivan vaihtoehdon. Uusissa terveyssiteissämme käytetty teknologia sisältää miedon tuoksun, joka neutralisoi kuukautisvuodon mahdollisesti aiheuttamia tuoksuja. Tämä on kuluttajiemme mukaan toiseksi tärkein ominaisuus heille hyvän ja luotettavan imukyvyn jälkeen.

Jos haluat ostaa Always-terveyssiteitä ilman tätä uutta teknologiaa, voit ostaa Ultra Normal-terveyssiteitä siivekkeillä DUO pack tuplapakkauksessa. Nämä ovat ainoat terveyssiteemme, jotka valikoimassamme eivät ole muuttuneet. Luonnollisesti tarkoituksenamme ei ole vihjata, että naiset haisisivat kuukautisten aikana tai, että se olisi jotenkin luonnotonta tai hävettävää. Me olemme kuitenkin keskustellessamme kuluttajiemme kanssa saaneet selville, että kuukautisten aiheuttamat tuoksut ovat huolen aihe monille naisille. Tästä syystä me olemme kehittäneet tämän tuoksuja neutralisoivan teknologian. Tuotteitamme käyttävien naisten turvallisuus on meille aina ensiarvoisen tärkeää. Terveysiteemme on tutkittu perinpohjaisesti varmistaaksemme niiden turvallisuuden ja ollaksemme varmoja, että ne eivät aiheuta allergisia reaktioita, Tämä lisäksi terveyssiteidemme turvallisuus on tarkoin tutkittu puolueettoman ja kansainvälisen organisaation Skin Health Alliance toimesta. Heidän logonsa löytyy myös pakkauksistamme. Heidän puolueeton takuunsa tarkoittaa sitä, että terveyssiteemme täyttävät ihotautilääkäreiden ja tutkijoiden asettamat turvallisuus määräykset. Skin Health Alliance (SHA) on puolueeton yleishyödyllinen yhteisö, joka toimii kansainvälisten ihotautilääkäreiden, tutkijoiden, tiedemiesten ja yleisesti tervettä ihoa edistävän teollisuuden kanssa. He suovat ammatillista akkreditointia riippumattomien asiantuntijoiden dermatologista merkintää hakeville yrityksille, palveluille ja tuotemerkeille.

 

Itselleni kuukautisten haju ei ole ikinä ollut ongelma. Hyvällä hygienialla hajua ei pahemmin pitäisi olla. Enkä ole koskaan kuullut kuukautisten hajun aiheuttavan kenellekään allergiaa, pahoinvointia tai muita oireita. Tuntuu täysin ylimitoitetulta hyökätä harmitonta asiaa vastaan parfyymein ja kemikaalein. Harmillista, että intiimituotteisiin ei päde kosmetiikkaa koskevat kemikaalimääräykset. Siteissä voi siis olla aineita, jotka vaikuttavat käyttäjien terveyteen. Näin onkin. Löysin erään Always-siteen tuoteselosteen.

HUOM: tämä ei ole hajustetun, ”uutta teknologiaa” sisältävän siteen tuoteseloste.

Side sisältää: 
Petrolatum, Behenyl Alcohol, Zinc Oxide, Silica Dimethicone Silylate, Isononyl Isononanoate, Serica, Glycine Soja Oil, Polyhydroxystearic Acid, BHT, Tocopherol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Parfum, Benzyl Salicylate, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone
Silmääni (ja pimppiini varmaan myös) pistävät:

 

Jokainen voi klikata ja nähdä, mitä näistä aineista kerrotaan. Yhteistä kaikille on, että ne ovat hyvin allergisoivia ja niiden käyttöä ei suositella tai käyttöä suositellaan rajoitettavaksi. Lisäksi tuotteen hajusteet ovat selkeästi vahvoja, vaikka parfyymin laadusta ei kerrota enempää. Hajusteet sisältävät usein muun muassa ftalaatteja. Ftalaatit saavat tuoksun (lemun) säilymään pidempään.

Koska siteisiin eivät tosiaan päde kosmetiikan säännöt, ei myöskään tuotteen sisältämiä nanomateriaaleja tarvitse merkitä. Epäilen, että Alwaysin mainitsema ”uusi teknologia” tarkoittaakin nanoteknologiaa. Tuoteselosteessa mainittua zinc oxidea käytetään nanomuodossa hajunpoistoon ja anti-odour -tuotteisiin. Nanoteknologialla voidaan sinkkiokdisista myös valmistaa antibakteerisia tuotteita, eli biosidejä. Biosidejä taas ei pitäisi olla kotikäytössä lainkaan.

Itse olen nyt siirtynyt taas käyttämään kuukuppia, joka lojui pari kuukautta laatikon pohjalla. Toivottavasti Always saisi tarpeeksi palautetta ja tekisi jatkossa ihan tavallisia siteitä, jotka eivät aiheuta oireita ohikulkijoillekin.

Oletteko te huomanneet uusien siteiden vahvan hajun nenässänne, tai jossain muualla…? Mitä mieltä olette, voitteko käyttää niin vahvan hajuisia tuotteita?

Lisäys 26.6.2015

Tukesilta sain tällaisen viestin:
”Kemikaalilainsäädäntö koskee tietyiltä osin myös esineitä, kuten terveyssiteitä, vaikka nimenomaan näihin kohdistettuja rajoituksia ei olekaan. Ihoa ärsyttävien kemikaalien käyttöä ei kuitenkaan yleisesti ole kielletty. Tuotteiden valmistajat ja maahantuojat vastaavat siitä, että tuotteet ovat lainsäädännön mukaisia.

Ohjeistamme kuluttajia vastaavissa tapauksissa olemaan yhteydessä tuotteen myyneeseen liikkeeseen tai valmistajan asiakaspalveluun, jotta yritys saa tiedon asiakkaiden mahdollisista ongelmista tuotteen kanssa.

Jos samasta tuotteesta tulee meille useita kuluttajien tekemiä ilmoituksia, voimme valvonnassamme tarvittessa reagoida.”

Te oireita saaneet, laittakaa myös viestiä Tukesiin!

http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara—palvelu/Ilmoitus-vaarallisestapuutteellisesta-tuotteesta/

LISÄYS 27.6.
Iltalehden uutiset aiheesta:
Oireita terveyssiteistä – uudistus sai kuluttajat raivostumaan
Allergialiitto tyrmää haisevat terveyssiteet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (216)

[…] sekä kuukautissuojat sisältävät enemmän tai vähemmän ärsyttäviä kemikaaleja. Jotkut siteet ovat jopa aiheuttaneet todella vakavia reaktioita käyttäjilleen. Luomupuuvillaiset kestokuukautissuojat eivät silti koskaan ole tuntuneet minun […]
0
1 vastaus

Kiitos tästä! Täyttä asiaa.
0
1 vastaus

Sain jonkun lehden välissä tuotenäytteen näistä hajullisista siteistä. Roskiin meni, ei käynyt mielessäkään että niitä olisin käyttänyt.
0
1 vastaus

Hah! Kätevää, että tuli näyte. Nyt tietää, mitä ei kannata ainakaan ostaa.
0
1 vastaus

Noiden tuoksullisten siteiden haju on todellakin niin voimakas että se ottaa nenään terveyssidehyllyjen välissä. Kammottavaa miten tällaisia edes tehdään saati käytetään. Sen verran herkkään paikkaan noin mahdottomasti kemikaaleja, huhhuh. Kait ne sieltä mukavasti imeytyy limakalvoilta muualle elimistöön . Jipii.
0
1 vastaus

Joo en ihan ymmärrä. Minä ainakin varjelen sitä paikkaa erityisesti kemikaaleilta.
0
1 vastaus

Minä järkytyin Turkissa, kun ostin kuopukselle vaippoja ja ne oli parfymoitu!? Ja nyt ne aikovat myrkyttää sekä lapset että naiset?!
Eiköhän jossain kohtaa kannattais jo lopettaa turha ”tuotekehittely”!
0
1 vastaus

Turkissa varmaan vahvasti hajustettuja. Ikävä uutinen on, että moni lukija on kertonut täällä että myös Suomessa suurimmassa osassa markettien vaipoista on hajusteita. Tälllä jossain kommentissa on lista niistä tuotteista.
0
1 vastaus

Olen myös huomannut Always -siteiden uudistuksen ja hajun ja se kemikaalihaju on aivan kamala. Viimeksi, kun käytin sidettä pelkäsin, että siteen kemikaalihajun havaitsevat kaikki muutkin. Tällä hetkellä siteen käyttö on siis entistä epämukavampaa. Yritin metsästää, jos vanhoja siteitä olisi ollut vielä kauppojen hyllyllä. Täytyy varmaan löytää joku muu kuukautissuoja 🙁
0
1 vastaus

😀 Se olisikin noloa. Kaikki huomaisi, että minulla on kuukautiset, koska haisen Alwaysille! Toivottavasti löydät niitä vanhoja! Itse olen tykännyt aina Joutsenmerkityistä.
0
1 vastaus

Tosi kiva, että lähetät yhteispalautteen Alwaysille! Toivottavasti ymmärtävät muuttaa tuotetta. Tajusin myös, kun luin kommenteista iho-oireista, että olen myös melko varma, että kuukautisten aikaan alapäähäni ilmestuneet patit/finnit/ihokarvatulehdukset olivat todennäköisesti Always-siteestä johtuvaa, ikinä ennen en ole sellaisia oireita kuukautisten aikana saanut.
0
1 vastaus

Jep, laitan vielä uudelleen linkin, kun tänne on tullut taas lisää kommentteja. Yyhh, ei kuulosta kivoilta nuokaan mahdolliset oireet…
0
1 vastaus

Mä oon ihan järkyttyny. Mulla on ollut sellanen jännitys aina, että menkat haiskahtaa muidenkin nenään. Ostin kyseisiä siteitä ja ihmettelin, että mitä ihmeellisiä kipeitä patteja mulla ilmesty alakertaan. Talirauhasten tulehduksiahan ne ja kaksin kappalein 🙁 en osannut yhdistää niitä siteisiin, mut eipä niitä oo ollu näin.
0
1 vastaus

Tee sinäkin ilmoitus Tukesille!
0
1 vastaus

Olipas hyvä että satuin lukemaan tämän postauksen. Itsen olen ihmetellyt alapäähän tulleista pateista muutamien viime kuukautisten aikana. Itse ostan aina allwayssia koska mielestäni pysyy parhaiten paikallaan. Katsoin viimeksi oikein tarkasti että paketissa EI lue että on hajustettuja. Mutta olivat silti. Haju on aivan hirveä. Saako niitä hajuttomia enää ollenkaan?
0
1 vastaus

Ohhoh! Moni muukin on kertonut saaneensa patteja alapäähän näistä siteistä. Jos paketissa lukee ”uutta teknologiaa” on siinä myös sitä tuoksua. Jos löydät selliaisia, joissa ei tätä ole, niin ne ovat niitä vanhoja.
0
1 vastaus

Aivan! Jos olet tähän asti onnistunut ”salaamaan” muilta ihmisiltä sen, että nyt on se aika kuusta, niin ta-daa! Tällä haju-uudistuksella kaikki tietävät varmasti jatkossa.
0
1 vastaus

Jep ja varsinkin tämän kohun jälkeen!
0
1 vastaus

Minä myös olen ollut vuosikymmeniä uskollinen Alwaysin käyttäjä koska ne vaan on tuntuneet parhaimmilta ja nyt tämä järkyttävän ällöttävä haju näissä uusissa siteissä olen käyttänyt wc:n raikastimena näitä paketteja mutta en tiedä se kuvottava haju pistää yökkimään kun on niin voimakas. Kesällä kolusin kaikki kaupat läpi ja ostin vanhoja varastoon missä ei ollut tätä hajua!
0
1 vastaus

Hyi! Laita sinäkin ilmoitus Tukesille, ei tuotteen kuulu aiheuttaa kuvotusta. Se voi oikeasti olla merkki siitä, että tuotteessa on oikeasti jotain myrkyllistä.
0
1 vastaus

Juu laitoin tukesille ilmoituksen mutta sieltä tuli vastaus että he eivät käsittele yksittäisiä riitäasioita siis eihän kyse nyt tässä ollut mistään riita asiasta. No mutta ne varmaan on näitä automaattivietejä millä ne vastaa niinkun tämä P&G myös eli se sama liibalaaba mene terveyskeskukseen jos sinulle on tullut jotain oireita. Mutta ilmeisesti tämä ihmisten valittaminen on tuottanut tulosta koska viestin alla oli teksti:
Jos haluat ostaa Always-terveyssiteitä ilman tätä uutta teknologiaa, voit ostaa Always Ultra Silk Normal tai Always Normal Plus- terveyssiteitä siivekkeillä. Näiden lisäksi olemme tuomassa markkinoille Always Ultra siteet malleissa: Normal, Normal Plus (siivekkeillä), Long Plus (siivekkeillä) ja Night (siivekkeillä). Näissä ei ole tuoksu-teknologiaa, ja ne pitäisi löytyä kauppojen hyllyiltä piakkoin, elleivät jo ole lähikaupassasi. Kannattaa kysyä kaupan henkilökunnalta, niin saat tarkinta tietoa, koska uudet siteet löytyvät heidän valikoimastaaan. Pakkauksissa on ”fragnance free” –leima.
0
1 vastaus

Ainiin piti vielä sanoa että kiitos Maria ihan superisti tästä hienosta jutusta että sinä nostit tämän asian esille ja keskusteluun sillä tässä oon monta kertaa miettinyt että mitä tälle asialle voisi tehdä ja minne valittaa että tuollaisia hajusteita käytetään. Ei ne voi niinkun sanoit olla terveellisiä ei aikuisille saati sitten lapsille että kun niitä lisätään kerran lasten vaippoihinkin itsellä kun ei ole lapsia niin ei niistä ole kokemusta. Kiitos!
0
1 vastaus

Kiitos!
0
1 vastaus

Nyt vasta luin tuolta noita alempia kommentteja elikkäs tää FragnanceFree onkin sitten suurta kusetusta näin rumasti sanottuna. Mä kun jo juhlin täällä että hei ne tuo takaisin ne vanhat hyvät siteet always kun on ollut ainoa joka pysyy hyvin paikalla ja tuntunut hyvältä en ole löytänyt muuta vastaavaa merkkiä vaikka olen yrittänyt kokeilla muita merkkejä mutta ilmeisesti se vaan on pakko tottua.
0
1 vastaus

No niinpä! Eikö olekin hullua. Itse olen nyt siirtynyt kuukupin käyttäjäksi, suosittelen kokeilemaan…
0
1 vastaus

Oho, meniköhän johonkin väärään paikkaan Tukesilla? Hmm..
Joo, Alwaysiltä moni on saanut tuon saman viestin…
0
1 vastaus

Maria, onpa ihana, että kirjoitit aiheesta. Säikähdin itsekin aluksin, että olenpas herkistynyt nyt tosi paljon lisää kun olen 11-vuotiaasta saakka käyttänyt always-siteitä ja nyt tänä keväänä pölähti sellainen haju!! Ja mikä pahoinvointi siitä tulikaan. Haju leijaili vielä pitkään limakalvoilla ja herkistyin päiviksi muillekin hajuille. On todella vaikea uskoa, että kyseessä on turvallinen tuote. Ja on todella vaikea uskoa, että naiset oikeasti haluavat tuollasta kuten always vastauksessaan väittää.

Minusta myös väite siitä että vuoto haisee on puppua. Jouduin nyt ekaa kertaa elämässäni tämän alwaysin tempun jälkeen keksimään vaihtoehdon ja tilasin itselleni kestositeitä. Oli kalliimpi investointi, mutta olen yllättynyt niiden käytön helppoudesta. Käytän kuukuppia tai tamponia niiden kanssa. Mitään hajuhaittoja ei ole tullut!

Itse sain alwaysilta korvauksen ostamastani paketista (sen hinnan). Hyvä, että edes sen, mutta se ei korvaa sitä huonovointisuutta ja inhotusta mitä tuoksu aiheutti. Ikävintä on, että se tuli täytenä yllätyksenä! Minun pakkauksessani ei ollut mitään merkintää tuoksusta! Joten tottakai oletin siteiden olevan samaa vanhaa tavaraa kuin ennenkin. Paketissa pitäisi ehdottomasti lukea ”hajustettu” tai muuta vastaavaa ja tosiaan tuo löytämäsi tuoteseloste pakkauksesta puuttuukin. Ei tiedä myrkkyä ihoansa vasten pistää..

Always taitaa olla tällä hetkellä muutaman ostajan köyhempi.. toivottavasti se johtaa radikaaleihin toimenpiteisiin ja heräämiseen: Minä uskon että ihmiset haluavat nykyään turvallista ja kemikaalitonta tuotantoa tai tuotteita.

Mitenhän ne ihmiset tehtaallakin…hyh… haisee varmaan kilometrien päähän….jaiks
0
1 vastaus

Minäkin olen ostanut tuotteita, joissa on lukenut hajustamaton, mutta niissä on ollut aivan kamala voimakas tuoksu. Kaupan hyllyllä on ollut vierekkäin hajustettu ja hajustamaton. Tuntuu, että tuo tuoksu tunkee paketista läpi ja tarttuu hajustamattomiinkin tuotteisiin. Eli eipä välttämättä taida auttaa vaihtaa merkkiä, jos niihinkin pakkauksiin on tarttunut Se voimakas tuoksu.
0
1 vastaus

Hei!

Kerran epähuomiossa näitä tuoksullisia ostaneena ja pitihän ne sitten käyttää kun nuuka on 😀 huomasin että päätäni särki joka päivä kun näitä käytti ja itsestäni kanssa tuntui että on kyllä voimakas tuoksu. Haistaakohan tän muutkin ympärilläni! Järkytyin miten voimakkaita kemikaaleja näissä käytetään kun mieheni tultua eräänä päivänä vessasta tokaisi hän minulle että mitä ihmeen tököttiä sä olet tonne vessaan kylvänyt kun hän meinasi yrjötä tuosta pöyristyttävästä hajusta. Lähdettiin sitten yhdessä ottamaan selvää mikä tämä haju oli ja allwayshan se siellä miehen melkein tyrmäsi. Silloin lensi tuoteselosteen tutkimisen jälkeen paketti roskiin. Ei kiitos enään niitä. Olet oikeassa! Ei se ”lemu” niin kamala ole kunhan pitää vaan hygieniasta huolen.
0
1 vastaus

😀 Mikä kokemus! Ei oo totta. Mäkin olen supernuuka, mutta näitä en olisi voinut käyttää.
Hieno mies sulla kun ymmärtää että naisen ei kuulu tuoksua kemikaalille!
0
1 vastaus

Itse olen aikoinani saanut oireita kaikista muista paitsi Vuokkoset- siteistä. Nykyään liputan kuukupille, ihan paras. Ei haise, ei tunnut, ei aiheuta oireita. Suosittelen!
0
1 vastaus

minäkin olen joskus käyttänyt Vuokkosia. Niillä on Joutsenmerkkikin.
0
1 vastaus

Ja ovat kotimaisia.
0
1 vastaus

Mä olen myös pitkään jo käyttänyt vain Vuokkoset siteitä. Vuokkoset siteistä kerrotaan näin: ”Tuotteisiimme ei valmistuksessa lisätä lainkaan kemikaaleja, eikä tuotannostamme aiheudu päästöjä ympäristöön tai vesistöihin. Tuotantoprosessissa syntyvä lämpö käytetään tuotantohallin lämmittämiseen. Pakkauksissa käytetään kierrätettäviä tai poltettavaksi sopivia materiaaleja: biohajoavaa muovia tai polyeteeniä sekä kartonkia.” Kuulostaa siis hyvältä eikä allergisoi. 🙂
0
1 vastaus

Todellakin! Suosittelen kyllä kaikille kuukupin käyttöä! Uskomattoman vaivatonta (vaatii pientä harjoittelua ensin), helppoa ja paljon edullisempaa kuin esim. siteiden käyttö. Kokoja löytyy niin synnyttämättömille kuin synnyttäneillekin naisille. Kuukuppeja (ja kestositeitä) löytyy nettikaupoista ja esim. Ruohonjuuresta.
0
1 vastaus

Kiitos muistutuksesta, näistä mun pitikin laittaa palautetta.. Ihan hirveä haju ja tarttui päälihousuihinkin ja haistoin sen koko ajan vaatteiden läpikin, itelläkin oli pakko käyttää kun ei muuta reissulla ollut. Meidän hotelli lomamatkalla haisi ihan samalle, mikä lie huonetuoksu tai pesuaine, kiva. Ja tosiaan kusetusta, että tuotekarttaan on merkitty ”hajustetut tuotteet” erikseen, jos kerran koko tuoteperhe on kyllästetty oletusarvoisesti tuollaisella löyhkällä..
0
1 vastaus

Tai ehkä hotellihuoneen edellinen asukas oli Always-käyttäjä. Ja haju jäi leijumaan. Kamala ajatus! 😀
0
1 vastaus

Samaa olen huomannut minäkin. Tosiaan siteiden tuoksu tarttuu kaikkiin housuihin. Olen ostanut kaupasta sellaisia Alwayseja, joissa lukee, että hajustamaton, mutta niihinkin on tarttunut Se voimakas tuoksu. Aivan kamala tuoksu! Vielä kun olen allerginen ja herkkäihoinen.
0
1 vastaus

On tosiaan mahdollista, että Alwaysin ”hajustamattomissa” on myös hajua. Astma ja allergialiitto lupasi selvittää asiaa. Todella ikävää, että tuote ei ole sitä, mitä paketissa luvataan. Varsinkin tällaisessa asiassa, joka liittyy terveyteen monin tavoin.
0
1 vastaus

Tämä selittää! Olenkin kesätyössäni ihmetellyt mikä minua niin aivastuttaa vaihtaessani hotellihuoneiden kylppäreiden roskiksia, kun sisältönä on vain kuukautissuoja. Kiitos kuukuppien olemassaolosta!
0
1 vastaus

OMG! 😀
Tähänhän pitää työsuojelun puuttua!
0
1 vastaus

Kiitos Maria. Sain järkyttävät iho-oireet hajustetuista siteistä, kesti melkein kuukauden että tulipunainen ihottuma alkoi hälvetä. En saa yleensä mistään ihottumaa, näissä on jotain hyvin ärsyttävää. Hajustetut siteet pitäisi olla merkitty selkeästi, kun haju tarttuu hyllyllä muihin paketteihin, ei enää erota mikä on raikas tuote. Pari kertaa väärää tuotetta ostettuani siirryin ekokauppaan ja hamstrasin varmasti hajusteettomia siteitä loppuvuodeksi. Turhaa ympäristön saastuttamista ja vaivan aiheuttamista ihmisille.
0
1 vastaus

Kuukauden kestänyt ihottuma! Rajua. Eikä varmasti kerro ainakaan siitä että näitä olisi turvallista käyttää.
0
1 vastaus

Tässä kohtaa on taas iloinen, kun käyttää ekologista kuukuppia. Itselle tuon käyttö on ollut vaivatonta ja mukavaa, kun taas kaikki siteet kuivattivat ja olivat pidemmän päälle ikävän oloisia pitää.
0
1 vastaus

Mun pitää kyllä kirjoittaa kuukupista tän postauksen jälkeen!
0
1 vastaus

kestositeet ovat ehkä se suorin vastine kertakäyttösiteille.
Ja aivan ihana vaihtoehto ovatkin!
Eivät haise, haudo tai kutita, eivät edes rapise yleisövessassa vaihdettaessa 😉 Ja imukyvyltään hakkaavat kertakäyttöiset koska vaan.
Näistä pitäis kans puhua enemmän.
0
1 vastaus

Lupaan kirjoittaa blogiin!
0
1 vastaus

En ole törmännyt hajuun kaupassa, kun harvoin tulee asiaa sille hyllyvälille 😉 Kuukuppi ollut käytössä jo melkein 15 vuotta. Pitääkin ihan mennä haistelemaan 😀
Ei kyllä tulis mieleenkään tuollaisia kemikaaliläpysköitä ostaa!
0
1 vastaus

En ole tuommosiin hajustettuihin vielä törmännyt mutta alwaysia olen boikotoinut jo vuosia. Rupesi ärsyttämään se jatkuva tuotekehittely ja mikälie hypersuperdry-side aiheutti kutinaa ja punoitusta. Roskiin lensi, kiukkuista palautetta piti laittaa mutta unohtui…
0
1 vastaus

No ajatella, että jo se superdry-tekniikka aiheutti oireita!
0
1 vastaus

Kestositeistä ei ole kokemusta, mutta kestovaipat ainakin haisevat käytössä vähemmän kuin kertakäyttöiset. Yksi pissa kertiksessä löyhkää metrien päähän, kestovaipasta joutuu kakkaakin nuuhkimalla nuuhkimaan.
0
1 vastaus

Kestositeiden kokeileminen kyllä kannattaa!
Eteenkin, jos perheessä pestään vielä vaippapyykkiäkin, tulee pestyä siinä samalla.
Kokeile, et enää suostu muovisissa hikoilemaan!
0
1 vastaus

Harmi että meillä tuo vaippavaihe jo ohi. Mutta lupaan kokeilla!
0
1 vastaus

Pesu hoituu kyllä muun ”tavallisen” pyykin joukossa joko 60 tai 40 asteessa.
0
1 vastaus

Haju on kammottava ja aiheutti virtsaputken ärsytystä (oireet tosi samankaltaiset kuin virtsaputkentulehduksessa). Merkkiä on vaan pakko vaihtaa!!
0
1 vastaus

Täällä alkaa olla jo aika paljon näitä huonoja käyttäjäkokemuksia. Kokemasi vierasputken kirvely ei ole ihan pikkujuttu. Älytöntä että tällaisia tuotteita menee läpi tuotekehityksessä. Eikö näitä testata kenelläkään ennen???
0
1 vastaus

Minäkin ostin noita vahingossa kun olen niitä aina käyttänyt enkä kaupassa huomannut uudistusta. Sain myös iho-oireita, ensimmäistä kertaa. Ja haju oli niin hirveä etten voinut niitä käyttää. En myöskään osaa roskiin heittää käyttämättömiä siteitä joten nyt ne on tuolla kaapissa.. Harmi että tuli ostettua tuplapakkaus. Olisin myös halunnut lähettää palautetta (ja kysyä mihin voin palauttaa loppupakkauksen 🙂 ) mutta en ole löytänyt mistään palauteosoitetta. Osaisitko kertoa minne palautetta voi lähettää?
0
1 vastaus

Laitan Alwaysille huomenna linkin tähän postaukseen ja kehoitan lukemaan kommentit. Eli tätäkin kautta menee palaute perille. Laitan tänne vielä osoitteen niin jokainen voi halutessaan antaa tarkempaa tietoa.
0
1 vastaus

http://www.pg.com/se_SE/send_us_email_FI.shtml

tuolta minä laitoin palautetta. Se on turhan vaikea löytää ja sivut vaihtuvat välillä ruotsinkielisiksi..tosi huonot sivut.
0
1 vastaus

Kiitos! Huonot sivut – sekin vielä!
0
1 vastaus

Terveen naisen kuukautisvuoto -ei haise-, piste. Haju mikä kuukautisten aikaan tulee, johtuu nimenomaan siteistä ja tamponeista ja niissä kehittyvistä bakteereista sun muusta. Itse olen käyttänyt kuukuppia jo ainakin 5vuotta (raskaus/synnytyksesta palautumis poislukien) ja kun synnytyksen jälkeen en kuppia heti ensimmäisten kuukautisten alettua uskaltanut käyttää, järkytyin heti sitä kamalaa hajua mikä kuukautissuojista ja tamponeista lähtee(siis ihan niistä hajustamattomista)! Kuukupin kanssa ei ole samanlaista ongelmaa ollut koskaan, ei edes silloin kun se kuppi on ollut maximi ajan sisällä (8-12h).

Kestopikkuhousunsuojia olen mietiskellyt hankkivani tuomaan ns. varmuuden tunnetta kupin kanssa pahimpina vuotopäivinä, jospa niistä ei lähtisi sama katku kuin kertissuojista..
0
1 vastaus

Samaa mieltä olen. Itsekin olen käyttänyt kuppia ja haistellut sitä. Tuoksu vain raikas. Hajut ilmeisesti syntyvät enimmäkseen kun vuoto sekoittuu ilmaan (ja tosiaan kemikaaleihin tms muoviaineisiin).
0
1 vastaus

Paras Facebook-kommentti:
Ne siteet haisee ihan kamalalle. Vähänkö ois noloo,jos joku kysyis,et onx sul joku uus hajuvesi. Ei kun mul on nää uudet rätit tääl housussa
0
1 vastaus

Suosittelen Vuokkoset siteitä. Ennen käytin vain Alwayseja, mutta Vuokkoset ovat huomattavasti miellyttävämpiä, kuivempia ja hajuttomampia kuin muut. Eivät niin muovisen tuntuisia.
0
1 vastaus

Tosiaan, mieluummin kotimaisia Vuokkosia kuin monikansallisen kökköyhtiö Unileverin tuotteita! Mä en voi käsittää tätä ns. tuotekehittelyä, joka on vain ja ainoastaan rahanahneutta. Ja vielä ihmisten terveyden kustannuksella. Eikä ne ees häpeä… 🙁

Kuukuppi on maailman paras, jopa tämmösellä vuodan kuin pistetty sika- ihmisellä. Jokaisen pitäisi opetella käyttämään sitä (ekologisuus, helppous, kuukautiskivut jostain syystä helpottaa (itse havainnut tämän), huomaamattomuus).
0
1 vastaus

Kyllä. Tuttavien saama asiakaspalaute on ollut ihan tökeröä!
0
1 vastaus

Alwaysia valmistaa Procter & Gamble, joten palautetta oikealle firmalle.
0
1 vastaus

Näin on. Palautetta myös tuonne Tukesille, eli Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle.
0
1 vastaus

Ja sama valmistaja tekee myös Pamperseja
0
1 vastaus

Ainakin haistaa kellä on Alwaysit pöksyissään…
0
1 vastaus

😀 Musta tuntuu, että kuukautissuojien idea ei ole paljastaa kenellä on ”ne päivät”, vaikkei siinä mitään pahaa olisikaan…
0
1 vastaus

Hajut olen huomannut hyllyvälissä, kun töissä joudun hyllyjä täyttämään. Ihan karmivan tuoksuisia, aivan henkeä ahdistaa. Itse käytin tyytyväisenä kuukuppia monta vuotta, kunnes toisen lapsen jälkeen en enää pystynyt. Liekö syynä lievä kohdunlaskeuma vai mikä, mutta kuppi aiheuttaa aivan infernaaliset menkkakivut. Ei auttanut merkin tai koon vaihtokaan 🙁 Harmillista, sillä kuppi on ehkä maailman hienoin keksintö! Nykyisin käytän tamponeja ja siteitä ja suosin ympäristöystävällisintä aina, kun mahdollista.
0
1 vastaus

Ymmärrän, että vaikea tehdä töitä näiden kanssa! Mitähän kauppias sanoo, jos ehdotat, että hyllyt täytettäisiin jollain muulla tuotteella?
0
1 vastaus

Tämä on tosi kuumottava aihe.
Olen todella ihoherkkä atoopikko ja saan itselleni ihottumaa jo hajusteettomistakin siteistä. En ikinäikinäikinä uskaltaisi riskeerata ja ostaa hajustettuja suojia.

Viime kesän festareilla olin allergianuhassa ja kaveripoika joutui haistelemaan kaikki terveyssidepakkaukset läpi, ettei niissä olisi mitään ylimääräistä tuoksua. Muakin ärsyttää, kun haju tarttuu normipaketteihin ja hajusteettomia on to-del-la vaikea paikantaa.

En käsitä miksi tekotuoksuja pitää laittaa joka asiaan roskapusseista siteisiin.
0
1 vastaus

Ei saisi nauraa. Mutta tuo että kaverit haiselee puolestasi siteitä on vähän hassua! Mutta todella järkyttävää myös, jos oletus on, että kertakäyttöiset kuukautissuojat on parfymoituja.
0
1 vastaus

Mun on nyt pakko kommentoida. On todella hyvä että tämä vaarallinen ”kemikaaliside -suuntaus” on nyt nostettu keskusteluun. Mutta surullista on tässäkin keskustelussa huomata, kuinka pahinta mitä tasa-arvoinen nykynainenkin edelleen pelkää, on se että eihän kukaan vaan huomaa että on kuukautiset! Moni nainen vuotaa neljännesosan hedelmällisestä iästään. Koko se aikako pitäisi pelätä ja hävetä, rapinaa, kuukautisten tai siteen hajua..? Ymmärrän että ohivuodot ovat ärsyttäviä, mutta täydellisessä maailmassa ne eivät olisi sen nolompia kuin muutkaan tahrat. Tämä ”niiden” päivien häpeä on ikivanha juttu ja voisi jo unohtua. Aiban turhaa energian ja huolen hukkaa. Ei ole helppoa teinityttöjenkään selvitä koulussa epäsäännöllisten kuukautistensa kanssa, kun me aikuiset naisetkin viestitämme, että asia pitää salata muilta. En itsekään ole tarpeeksi rohkea. Töissä voidaan valittaa esim. päänsärkyä, mutta harva kehtaa valittaa kuukautiskipujaan miespuolisten työkavereiden kuullessa. Eipä tekisi pahaa miestenkin nähdä, mitä moni nainen joutuu kestämään. Vaikka kuukautiset vaikuttavat valtavasti naisten elämään, ne ovat edelleen tabu. On yhteiskunnallisesti kätevää kun näin suuri kansanterveydellinenkin asia on ”shh shh vessajuttu” – säryt jne. Kärsitään hiljaa. Itse kannattaisin rahallista tukea naisille kuukautiskuluihin. Mehän ne uudet veronmaksajatkin tehdään.
0
1 vastaus

Meillä on työyhteisössä vain naisia. Ehkäpä juuri siksi meillä kyllä puhutaan ja tiedetään. Ehkä se on helpompaa sanoa, kun toiset ymmärtävät.
0
1 vastaus

Tämäkin oli hyvä:
”Ottaa pataan nämä mainokset, että pitäisi muka ostaa jotain tuoksutuppoja voidakseen matkustaa muiden kanssa hississä etteivät muut haista. Anna mun kaikkeni kestää!”
0
1 vastaus

Huh huh. Mä ihan pöyristyneenä luen tätä tekstiä ja näitä kokemuksia. Älytöntä. Mä en enää käytä siteitä itse, kun sairastelujen myötä on jo etuajassa vaihdevuodet alkaneet, mutta aihe koskettaa, kun kemikaaleista olen tarkka. Onneksi on teitä, jotka antavat palautetta. Täähän on ihan järjetöntä.
0
1 vastaus

Kyllä.. Olen miettinyt samaa ja se hajuste tuntuu tunkevan esim. käsilaukuista repuista ja omista housuistakin :S
0
1 vastaus

Voi ei.
0
1 vastaus

rakastan kuukuppiani vielä vähän enemmän tämän postauksen jälkeen 😀
miksei kaikki maailman naiset käytä sitä? helppo, vaivaton, hajuton. täydellinen!
tee postaus ja levitä kuukupin ilosanomaa 😀
minua ärsyttää allwaysin melkein aggressiivinen mainonta.
oispa lunetella tai jollakin muulla kuukuppi-merkillä laittaa edes vähän rahaa mainontaan, niin varmasti naiset käyttäisivät enemmän niitä.
0
1 vastaus

Tuo mainos, jossa väitetään naisten haisevan on aivan törkeä ja agressiivinen.
Itsekin vasta nyt tajuan, miten onnekas kuukupin käyttäjä olen!
0
1 vastaus

Oletko koskaan kuullut esim. sellaisesta kuin vaginismi?
Kaikki eivät valitettavasti – syystä tai toisesta – voi käyttää kuukuppia, vaikka se erinomainen keksintö onkin.
0
1 vastaus

Kertakäyttöiset siteet voi vaivatta korvata kestositeillä.
Niitä(kään) ei kukaan meille agressiivisesti mainosta, vaikka tuotteina hakkaavat kertakäytöiset siteet milloin vain. Sama juttu kuin vaikka vaipoissakin. Siteitä ja vaippoja jaetaan ilmaisnäytteinä jo heti synnytyssairaalassa tai teineille koulussa. Että tässä on, käytä näitä, nää on hyviä. Eikä siinä mitään…
…paitsi että ne vaihtoehdot tuppaa sitten jnohtumaan.
Kestositeen tekee vaikka itsekin, eikä sen kustannuksen päätä huimaa. Alkuinvestoinnin jälkeen käyttö on käytännössä ilmaista. Ei siis mikään massabisneksen paikka, joten miksi sitä markkinamiehet huutelisivat…
0
1 vastaus

Kestositeitä on varmasti myös vaikea markkinoida teineille, jotka eivät ehkä vielä itse hoida pyykkiään. Äidit, oletteko antaneet teineillenne kestositeitä! Kertokaa kokemuksia!
0
1 vastaus

Eroaako laittaminen pyykkikoriin oikeastaan siteiden laittamisesta vessaroskikseen?
0
1 vastaus

Kyllä. Ja aina vaan: synnytyksen jälkivuoto. Siihen ei voi käyttää muuta kuin sidettä.
0
1 vastaus

Joo, ihan järkyttävä haju, muutenkin jo kaikki pesuainehyllyvälit tarvii kiertää, niin nyt ei voi mennä kuukautissuojahyllynkään ohi voimatta pahoin, saatikka sitten wc-paperi hyllyyn ohi, kun sielläkin on tässä tämän vuoden aikana alkanut haisemaan hajusteet. Mikä ihmeen buumi on pistää kaikkeen hajusteita sellasiin tuotteisiin, missä niitä ei todellakaan tarvita ( en kyllä keksi juuri yhtään tuotetta, missä niitä tarvittais). Kyllä itekkin oon siirtynyt kuukupin käyttäjäksi.
0
1 vastaus

Moi! Mun eräs ystävä kertoi, että Always käyttäisi tavan siteissään jonkin sortin matoja, jotka syövät veren eli siteet ovat todella imukykyisiä. Mua kiinnostaisi tietää asian todenperäisyys. Kuulostaa kyllä todella ällöttävälle. Itselläni kuukautisten aikaan alapää on aina reagoinut tavan Always siteisiinkin. En osaa selittää sitä tarkemmin.
0
1 vastaus

Ei ollut matoja tuoteselosteessa. 😀
0
1 vastaus

Olen nähnyt näistä Alwaysseistä vain mainoksen ja sekin on jo jotenkin kummallinen. En ole tajunnut, että ihminen haisisi kuukautisten aikaan jotenkin pahalle?! Kävin kyseleen työkavereiltakin ja tultiin yhessä siihen tulokseen, et ihminen, jolla normihygienia on kunnossa ei haise menkkojenkaan aikana niin, että muut sen haistaisi. Ennemmin nuo hajustetut siteet paljastaa sen, että on ”ne päivät”.

Itse en ole voinut käyttää Alwayssejä ikinä, jo teininä sain ihan hirveät allergiareaktiot niistä ja sen jälkeen en ole edes kokeillut. Enkä ikimaailmassa laittaisi jalkoväliini hajusteilla kyllästettyjä siteitä tai vessapaperia! Kuukuppia käyttäisin niin mielelläni, mutta se ei pidä mulla lainkaan. Ehkä pitäisi kokeilla sitä nyt taas, kun kierukkaa ei enää ole. Kierukan kanssa menkat oli niin runsaat, ettei sitä ole pitänyt varmaan mikään. Kierukan poiston jälkeen tilanne helpottunut, että pitäisi kai kokeilla sitä kuppia taas.
0
1 vastaus

En ole nähnyt mainosta, mutta tuohan kuulostaa aivan törkeälle naisten halventamiselle. Aikuiset varmasti ymmärtävät sen olevan puppua, mutta joku lapsi tai teini saattaa jopa mennä härskin mainostajan lankaan.
0
1 vastaus

Satuin ostamaan paketillisen kyseessä olevia turhakkeita, sillä lähikaupan tarjonta ei muuhun antanut mahdollisuutta. Siteet löyhkäävät niin vahvasti, että selkä suorassa istuessa itse haistat siteet, ja vieressäkin istuva tajuaa aika nopsaan, että uusi alwaysin sidehän se siellä lemuaa 😀 Porukalla haistattelin tätä pakettia (joka jäi kaappiin lojumaan) arvovaltaiselle kaveriraadilleni ja olimme kohtuullisen pöyristyneitä koko tuotteesta. Nainen ei haise yhtään sen pahemmalta kuukautisten aikana sieltä kun piettää hygieniansa kunnossa. Niinkuin tässä ei olisi jo allerginen kaikelle muullekin mahdolliselle, niin terveyssiteet tähän vielä sitten päälle, pöh.
0
1 vastaus

😀
0
1 vastaus

Kiitos että otit asian puheeksi, mä ostin vuosi sitten pitkän tauon jälkeen sidepaketin (raskauden ja imetyksen jälkeen) enkä hormonihuuruissani edes tajunnut hajun lähdettä heti vaan epäilin että raskauden aikana herännyt vihikoiran hajuaisti teki tepposet ja haistoin yhtäkkiä vain voimakkaasti aina olemassa olleita hajuja. En voinut udkos että Unilever ihan oikeasti hajustaisi siteensä niin voimakkaasti että sokeakin ne löytää hypermarketin hyllyltä.

Ennen kuin paikansin hajun lähteen (Sanoinko jo että olen joskus vähän hidas) sain elämäni ensimmäisen hiivatulehduksen ja ihan järkyttävän kutisevan ihottuman.

Lähetin palautetta Unileverille joka vielä kehtasi väittää ettei siteisiin ole lisätty hajustetta vaan siinä teknologiassa saattaa olla mieto tuoksu. No minä en kaipaa tuoksuvaa teknologiaa. Lohduksi sain voi voucherin joko voin ostaa lisää alwayseja.

Olin käyttänyt Alwaysiä ekoista menkoista asti mutta enpä käytä enää vaan siirryin paikalliseen ”pirkkaan” ja ilokseni huomasin että ne ovat todella toimivia ja hintakin on vajaa puolet Alwaysin high tech hajusiteistä.

Huomasin äskettäin että Tampaxkin on alkanut tekemään muutoksia tuotteisiinsa ja nopealla silmäyksellä näytti siltä että joku ”hajulukko” teknologia oli lisätty ainakin pearliin. En todellakaan aio tai uskalla testata.
0
1 vastaus

Tätä palautetta, jossa ihmiset ovat saaneet näistä tuotteista oireita on jo niin paljon!
Hiivatulehduskin on niin ärsyttävä ja jopa aika kallis hoitaa. Pyydä vahingonkorvauksia ja rahat takas!
0
1 vastaus

Oho, pitääkin tutkia noita tamponeja myös!
0
1 vastaus

Tampooneihinkin hajusteita, ei kai?? Siis mitä ihmettä? Miten ne menkat sieltä sisuksista tamponin kanssa haisee? Ja mitähän reaktioita siitä tulee, jos emättimen ulkopuolellakin hajusteet aiheuttavat oireita!

Muutenkin on outoa, että laitetaan hajustetta, että voit käyttää samaa rätyiä jopa 8 tuntia! Siis miksi sitä ei voisi aikaisemmin vaihtaa? Kuka pitää samaa sidettä koko päivän, yh?

Ja anteeksi huuteluni, mutta tämä asia saa minut nyt kovin tuohtuneeksi 😀
0
1 vastaus

Valitettavasti kyllä, piti oikein googlettaa valehtelevatko silmäni mutta ei vaan ne ovat ihan oikeasti lanseeranneet kevyesti hajustetut Tampax activet, ei siis pearlit kuten edellisessä postauksessa mainitsin.
0
1 vastaus

Ok. VOI Vee. Ei voi olla totta! SIIS MIKSI KUKAAN HALUAISI HAJUSTAA EMÄTTIMENSÄ???
0
1 vastaus

Tästä aiheesta kannattaakin tuohtua!
0
1 vastaus

Eikä! Kai pakkauksessa on merkintä että tamponi on HAJUSTETTU!?!
0
1 vastaus

OMG
0
1 vastaus

Koska toimin haittakemikaaleista vapaiden tuotteiden jälleenmyyjänä yrityksessä joka kampanjoi kemikaalien käyttöä vastaan ajauduin ihan ”ammatti mielenkiinnosta” lukemaan tätä artikkelia facebook jaon kautta.
Luettuani tarkemmin ja nähtyäni kommentit ajattelin että voisin antaa asiaan rehellisen ja avoimen miehen näkökulman sekä mielipiteeni tuotteiden turvallisuudesta.

Kuukautisten haju?
Olen 40v ja en muista koskaan elämäni aikana haistaneeni kuukautisia kenestäkään tai ainakin jos olen haistanut niin haju ei ole ollut niin merkittävä että se olisi jäänyt mitenkään erityisesti muistiin, ei edes rakastellessa kuukautisten aikana. Toki käytetyt siteet voivat roskiksessa seistessään aromeja päästellä ilmaan mutta hei, kyseessä on normaalit ja luonnolliset hajut, miksi niitä pitäisi hävetä? Paljon mieluummin ne kuin kemikaalit!

Kemikaalit ja tuotteiden turvallisuus?
Olen tarkastellut tuotteiden ainesosia tarkemmin yli 2,5 vuotta ja viimeiset 7 kuukautta erityisesti syventäen tietoani haitallisien kemikaalien osalta.
Tieto aiheuttaa usein tuskaa, mutta tietämättömyys voi aiheuttaa vielä paljon pahempaa jälkeä!! Voitte kukin lisätä tietoisuuttanne katsomalla pari englanninkielistä videota sivuilla http://livinglifechemicalfree.com/
Sillä aikaa kun vastuulliset yhtiöt ottavat askelmia kemikaalien vähentämiseksi, Always näyttää menevän vauhdilla tuotekehittelyssään huonompaan suuntaan aiheuttaen suurta vahinkoa kuluttajille. Tuotteita jotka sisältävät always tuotteiden kemikaaleja en käyttäisi missään kohti ihoa saatikka sitten herkässä paikassa jossa tuotteen kemikaalit imeytyvät pahimmillaan limakalvoilta suoraan elimistöösi. Sen perusteella mitä uudessa paukkauksessa EI lue ja miten yhtiö vastaa kyselyihin toimii Always yhtiö erittäin vastuuttomasti, suorastaan häikäilemättömästi piittaamatta asiakkaiden hyvinvoinnista ja terveydestä.
Tämä olisi selkeä joukkokanteen paikka viimeistään siinä vaiheessa kun always tuotteiden käyttäjillä alkavat kaikki muut vakavat oireet kehon immuunipuolustuksen romahtaessa näiden käytettyjen kemikaalien takia. Toivon kuitenkin että nämä tuotteet saadaan pois kaupoista välittömästi ja hyvissä ajoin ennen sitä.
ÄLKÄÄ hyvät naiset missään nimessä käyttäkö näitä ALWAYS uutuustuotteita!!

Kerroin joidenkin yhtiöiden askelista parempaan suuntaan. Olemme olleet vahvasti mukana kampanjoimassa jotta yhä useampi yhtiö tekisi näin, tässä Michael Wennigerin (yrityksemme johtaja) facebookissa julkaisema kirje Janet Nudelmanilta (”turvallinen kosmetiikka” kampanjan johtaja) jossa todetaan revlonin lupautuneen poistamaan yhteisestä painostuksestamme joitain haitallisista kemikaaleista tuotteissaan jotka on yhdistetty mm. rintasyöpiin ja lasten saantiin:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=904364939596294
Tekisi mieli kirjoittaa tähän myös mitä kaikkea hormonipillerit ja kierukat saa naisissa aikaan mutta ei tehdä tästä kuitenkaan romaanin pituista kommenttia.

Vaihtoehto kuukautissiteille?
Törmäsin sanaan kuukuppi n. 0,5v sitten. Mikä ihmeen kuukuppi?!? Miehet ei tätä sanaa juurikaan tiedä jos nyt ei kaikki naisetkaan. Luettuani aiheesta sanaan törmättyäni totesin että kuukuppi on sellainen tuote jota jokaisen naisen kannattaisi ainakin kokeilla, sitä on suitsutettu erittäin paljon niiden osalta jotka sitä ovat käyttäneet. Toki kaikki ei sovi kaikille mutta suosittelen kokeilemaan 🙂
0
1 vastaus

Kiitos! Mahtavaa saada tänne miehinen näkökulma ”kuukautisten hajuun”.
Oma miehenikin on sen verran tiedostava, että jos pyydän ostamaan kuukautissuojia, tulee taatusti mahdollisimman ekoa ja ympäristömerkittyä.

Mutta nyt on tullut lisää tärkeää tietoa Always-siteistä: Myös ”fragnance free” -tuotteet haisevat. Eli haju on tuossa ”uudessa teknologiassa” itsessään. On todella huolestuttavaa, että tuotteessa on maininta hajusteettomuudesta kun se sitä ei selkeästi ole. Nyt on otettava selville, saako tällaista ”fragnance free” – väitettä kyseisessä tuotteessa olla.

Ehdotan myös, että asianomaiset tekevät joukkokanteen. Tänne ja asiaa käsitteleviin keskusteluihin on tullut valtavasti käyttäjäkokemuksia. Moni on joutunut hoitamaan vaivaansa, käymään lääkärissä ja ostamaan lääkkeitä tuotteiden takia. Näistä on saatava korvaus vamman aiheuttajalta!
0
1 vastaus

Hei mielenkiintoista.. Kommentoinkin jo tuonne myöhemmin. Mä ihmettelinkin, miten Alwaysin hajustamaton sidepakkaus, jonka ostin ennen tuota hajupakkausta, haisi myös kemikaaleille! Ja mä luulin jo, että tulin jotenkin hajuharhaiseksi siitä hajusidepaketista. Mutta nyt selvisi sekin! Kiitos
0
1 vastaus

Olen aina saanut allergiaa ja astmaoireet pahentunut, kun olen käyttänyt Alwaysia. Alapää on ollut kuin tulessa. Jos siteitä on pakko käyttää ”hätätilassa”, niin käytän Vuokkosia. Kk-kuppi on ollut käytössä ainakin 6 vuoden ajan. Ei ole ollut ikinä hajuongelmia. Puhdas veri ei haise. Hyvä hygienia on oltava muutenkin. Ei niitä siteitäkään ole tarkoitettu tuntitolkulla lilluttaa pöksyissä. Hyvä aihe. Kiitos, kun kirjoitit siitä!
0
1 vastaus

Tämäkin, että astmaoireet pahenevat kun näitä siteitä käyttää, kertoo hajusteiden sopimattomuudesta ihmiskäyttöön. Hurjaa! Minäkään en ole huomannut, että kuukuppi haisisi millekään. Päin vastoin, raikkaalle!
0
1 vastaus

Kiitos että kirjoitit tästä aiheesta, luulin että olin ainoa joka oli Alwaysin hajusta järkyttynyt ja iho-oireita saanut.

Sen ajan jonka tuoksusiteitä käytin oli itselläni paljon normaalia likaisempi/epähygieenisempi olo. Olen siis erittäin tarkka puhtaudestani, mutta nyt hajusteet tekivät todella epämiellyttävän ja likaisen olon. (Ihan kuin olisin likainen ja yrittäisin sitä peittää kaatamalla päälleni hajusteita, vaikka siis olin erittäin hyvin pitänyt puhtaudestani huolta)
0
1 vastaus

Kiinnostava näkökulma, että hajustettujen tuotteiden käyttö saa aikaiseksi likaisen olon. Ehkä paljon hajusteita käyttävät jäävät jotekin tuon ajatuksen vangiksi eivätkä koskaan siksi voi olla käyttämättä hajusteita.
0
1 vastaus

No NYT tiedän mistä tämä yhtäkkinen hiivatulehdus/epätavallisen runsas kokkareinen valkovuoto saattaa johtua! Onkohan noissa Alwaysin pikkuhousunsuojissa sama hajuste? Oli ainoa vaihtoehto lähikaupassa ja se oli ostettava, mutta on kyllä voimakas haju! Mitään iho-oireita ei ole (enkä ole erityisen herkkä hajusteille muutenkaan) mutta pitääpä kokeilla häviävätkö nuokin oireet suojamerkin vaihtamisen jälkeen! Siteitä ei ole onneksi tarvinnut käyttää yli kymmeneen vuoteen kuukupin löytämisen jälkeen!
0
1 vastaus

Kannattaa kokeilla, jos oireet helpottaisivat! Suurimmassa osassa Always-pikkuhousunsuojia on nettisivun mukaan ”hajuja neutralisoiva” tekniikka. Katsopa, millainen pakettisi on: https://www.everydayme.fi/tag/always-tuote
0
1 vastaus

Kyllähän siellä näyttäisi tuota ”teknologiaa” olevan, ja muka miedosti hajautettu. Nyt meni phs-merkki vaihtoon!
0
1 vastaus

Kyllä on olemassa ihmisiä, joilla on niin tarkka hajuaisti, että he haistavat koska naisella on kuukautiset. Itse kuulun heihin eikä tämä ole mikään vitsi. Pystyn aika helposti sanomaan tietyissä tiloissa, että koska kavereilla on kuukautiset ja haistan omanikin helposti. Ihmisestä lähtee kuukautisten aikaan samanlainen rautainen veren haju kuin kiimaisesta narttukoirasta, mutta lievempi.
0
1 vastaus

Se on biologiaa, ja niin kuuluukin olla. Se, että voit havaita tuoksun ei vielä tarkoita, että ihminen haisisi pahalle. Tai sitä, että ruuhkabussiin astuessasi kaikki kanssamatkustajat kääntyisivät havainnon tehtyään katsomaan.

Nolompaa musta olisi ehdottomasti se, että työpaikan kahvihuoneessa tiedettäisiin kemiallisesta parfyymikoodista, kenellä tällä kertaa on vuotopäivä.
0
1 vastaus

Ihan oikeasti, kuukupin käyttäjä ei haise. Tamponin narun kautta voi vielä jotain hajuakin päästä ilmoille, mutta hyvin istuva kuukuppi ei päästä mitään hajua.
0
1 vastaus

No sanottakoon toisena miesnäkökulmana, että kyllähän se kuukautisvuoto tuoksahtaa siltä mitä se on – juuri mainitulta rautaiselta vereltä. Ei se mihinkään kilometrien päähän haise, mutta lähellä toista tarkkanenäinen voi haistaa, että henkilöllä on kuukautiset.

Oma vaimoni toteaa usein, että hän haistaa itsekin haisevansa vereltä, jos sidettä ei ole vaihdettu tarpeeksi usein. Minäkin haistan sen ajoittain sisätiloissa hänen lähellään. Ei tämän vuoksi tarvitse kemikaaleja alapäähänsä tunkea, mutta en nyt rehellisesti sanottuna ymmärrä miksi asia pitää kieltää niin jyrkästi ja väittää, että veri on hajutonta tai tuoksuu kukkasilta.

En minäkään miehenä kiellä, että miehinen hiki tai virtsa haisee naisten samoja erittäitetä paljon pahemmalta testosteronin siihen tuoman väkevän katkun vuoksi.
0
1 vastaus

Vakuutan, että kuukautiskuppiin tullut veri ei haise. Veri haisee vasta päästessään kosketuksiin ilman kanssa. Moni täällä on myös kertonut, että veri haisee aivan erilaiselta kestositeissä, kuin näissä kemikaaliläpysköissä.
0
1 vastaus

Juuri näin, pitikin mainita ekassa kommentissani että itse omaan ns. ”normaalin” hajuaistin ja tosiaan tarkkanenäinen/hajuallerginen joita on paljon harvemmassa voi toki haistaa ne kuukautiset kenties jopa kauempaakin (puhutaan siis ihmisistä jotka haistaa esim. virtsan 10 metrin päästä seinän takaa jos wc ovi on jäänyt auki). Mutta oleellisinta asiassa on se ettei ylimääräisiä haitallisia kemikaaleja tieten tahtoen housujen sisään laiteta kun eivät ne tee hyvää muuallakaan. Täältä löytyy kosmetiikka tietokanta josta voit katsoa mitä kaikkea ikävää suomessakin yleisesti kaupoissa myytävät kosmetiikkatuotteet oikeastaan sisältävät: http://www.ewg.org/skindeep (klikkaa ”continue to ewg.org >” ja syötä hakuun esim. tuotemerkki vaikkapa ”pantene”)
Tietokannan listauksesta tuotetta klikkaamalla saat esiin tarkat tiedot kemikaaleista joita kyseinen tuote sisältää.
Yleensä lapsille tarkoitetut ja hypoallergiset yms. tuotteet ovat niitä pahimpia vaikka luulisi asian olevan päinvastoin 🙁
0
1 vastaus

Hajusiteitä on ollu jo jonkin aikaa, koska muistan ostaneeni mielenkiinnosta yhden paketin noin vuosi sitten. Iho-oireita en saanut mutta siteen käsitteleminen jälkeen se haju ei meinannut lähteä sormista edes pesemällä. 🙁 En voi vannoa oliko always,
alldays(tekeekö nää ees enää…?) vai libresse kun en muista. Joku ulkomainen kumminkin.
0
1 vastaus

Itseäni on ärsyttänyt, kun joutuu ulkomaan reissuilla ostamaan lapselle vaippoja ja kaikki vaipat on yleensä hajustettuja. Mitähän ne myrkyt tekee lapsen herkälle iholle? Onneksi Suomessa myytävät vaipat on hajusteettomia.
0
1 vastaus

Täällä tuli aiemmin ilmi, että myös vaipat, ainakin Pampersit ovat lukijan mukaan hajustettuja. Otanpa selvää asiasta!
0
1 vastaus

huoh.. ja mä kun luulin olevani ainut tulistunut tästä asiasta… Ostin vahingossa kaupasta tällaisen hajullisen Always-sidepaketin (kun en tiennyt, että niihin oli lisätty hajusteita). Koko päivän ihmettelin, mikä ihme kitkerä, paha, kemiallinen haju minussa on, kunnes tajusin että se on se kamala side joka haisee! Lähetin katkeran palautteen yhtiölle ja sainkin rahani takaisin, koska mielestäni minua oli kuluttajana huijattu. Kerroin olevani myös erittäin allerginen ja astmaattinen henkilö, mutta minulle vakuuteltiin tuotteiden olevan ihan turvallisia. No, ihan sama- en halua mitään lisäkuormaa itseeni. Kaiken lisäksi ilmoitettiin, että ovat tehneet tämän uuden siteen, koska sitä on pyydetty (ööö.. en minä ainakaan).

No, valitettavasti en voi tällä hetkellä käyttää muita kuin siteitä kuukautisten aikana ja sainpa nyt ainakin hyvän syyn vaihtaa kotimaiseen Vuokkoset-merkkiin!
0
1 vastaus

”ihan” turvallisia. Eivät todellakaan ole turvallisia, yrityksillä voi tietysti olla erilaisia käsityksiä turvallisesta kuin kuluttajalla…rahaa takovalle yritykselle turvallinen voidaan käsittää siten ettei siihen ainakaan heti menehdy ja jos esim. syöpä vuosien päästä korjaa pois niin kuka sitä enää tulee yhdistäneeksi kyseiseen tuotteeseen ?
0
1 vastaus

Tuoteainesosissa mainitaan mm. BHT jota siis epäillään sen voivan aiheuttaa syöpää (concern), on rajoitetusti tutkimustietoa siitä että se on karsinogeeni (European Food Safety Authority), yksi tai useampi nisäkkäiden soluilla tehty testi osoittaa sen aiheuttavan mutaatioita ja eläinkokeissakin on suurina annoksina aiheuttanut kasvaimia. Nämä seikat vapaasti suomennettu täältä: http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/700741/BHT/
0
1 vastaus

Itseasiassa, nyt kävi ilmi, että tuo tuoteseloste on tuon kesymmän version tuoteseloste. Nämä ”teknologiaa” sisältävät saattavat sisältää vielä pahempia.

Olisiko täällä kellään pakkausta? Onko pakkauksessa tuoteseloste?
0
1 vastaus

Pakkaukset joista minä tein valituksen (always ultra night sininen yösidepakkaus) niin niissä ei ollut ainakaan tuoteselostetta. Eikä edes merkintää hajusteesta. Paketti oli samanlainen kuin aina ennenkin. Vaan sitten sai huomata että jotain on muuttunut. Mutta tuoteselostetta ei paketeissa ollut.
0
1 vastaus

Joo, näinhän se on. Vaikea tällaisessa tilanteessa on alkaa tekemään mitään suoranaisia tutkimuksia asiasta ja yhtiöhän haluaa kaiken oman etunsa mukaiseksi. En minäkään siis usko, että ovat millään tavalla turvallisia.
0
1 vastaus

Juuri näin!
0
1 vastaus

Miten he voivat vakuuttaa tämän olevan turvallista? Ei pidä paikkaansa.
0
1 vastaus

Parfyymia ei tarvitse lainkaan, kun näitä käyttää. Vahingossa ostin mutta parin siteen jälkeen loppupaketti lensi roskiin. Mielestäni todella harhaanjohtavasti markkinoidaan. Neutralisoi on eri asia kuin voimakkaasti hajustettu. Yök. Yök. Yök. Taitaa mennä koko merkki bannaan.
0
1 vastaus

En ihan ymmärrä, miten samassa tuotteessa voi olla parfyymiä, että tuoksua neutralisoivaa ainetta. Eikö se ole +-0 ? Silloin tuotteen pitäisi olla hajuton?
0
1 vastaus

Aurinkokuninkaan hovissa, eikä muissakaan entisaikain hoveissa peseydytty kunnolla, vaan aina lisättiin hajusteita, kun epähygienia sai aikaan hajuja. Ja lika peitettiin puuterilla. Tämä assosioitui siihen… Älytöntä meininkiä!
0
1 vastaus

Itsellä alapää ei tykkää edes tavallisista Alwayseista. Hyväksi tuotteeksi olen todennut kotimaiset Vuokkoset 100 % Bio -siteet.
0
1 vastaus

Ja piti vielä lisätä, että on tosi luotettava tuote. Ei tule ohivuotoja vaikka kuinka täyteen side tulee.
0
1 vastaus

Samaa mieltä, Vuokkoset on paras! Itse tosin käytän yleensä Vuokkosten tavallista mallia, mutta myös tuo Bio on hyväntuntuinen. Mielestäni se tavallinen tuntuu jotenkin vielä ”paperisemmalta” eli paremmalta. Joskus jossain pikkukaupoissa ei Vuokkosten siteitä ole, mutta jos joudun hätätapauksessa ostamaan jotakin muuta merkkiä, käytän sitä vain tasan sen hetken kunnes pääsen paremmin varusteltuun kauppaan – ihoni ei vain kestä muuta kuin Vuokkosta. Olen kokeillut myös jotakin muuta kotimaista, jotain pikkumerkkiä, mutta siitä tuli samanlaista ihoärsytystä kuin Alwaysin ja Libressen muovisiteistä. Always ja Libresse ovat ehdoton ei jopa hätätapauksessa.
0
1 vastaus

Hajusteille yksiselitteinen yäk. Ylempänä kaisa mainitsi lasten vaipat. Mielenkiintoinen tieto on, että viime Kuluttaja-lehdessä olleen testin mukaan myös lastenvaipoissa pääsääntöisesti ON hajusteita (mm. Libero, Pampers, x-tra, Pirkka, Toujours). Naty ja Muumi ovat hajusteettomia. Ilmeisesti hajustetta on melko vähän, koska vaipat eivät selvästi löyhkää, mutta ilmeisesti näihinkin ujutetaan jatkuvasti enemmän tätä ihmeellistä ”teknologiaa”. Ja nämä vaipathan ovat vauvojen ohuella iholla 24/7 parin vuoden ajan… Ja naisilla ei iho kestä sidettä edes sitä paria päivää… Pistää miettimään.
0
1 vastaus

Kiitos tästä hajustettujen listasta! Pitää kirjoittaa aiheesta. Aivan täysin kuvottava ajatus, että vaipatkin on nykyään hajustettuja. Juuri jossain oli uutinen, että syöpien määrä on valtavassa kasvussa. Ei tavallaan yllätä.
0
1 vastaus

Toisessa videossa joihin aiemmin linkitin kerrotaan että nykyään: 1/3 naisista kehittyy syöpä, 50% miehistä kehittyy syöpä. (Olikohan tämä vain USA vai koko maailman osalta)
0
1 vastaus

no nythän se selvisi miksi alapääni on ollut jo usean päivän ajan ärtynyt ja on kutittanut, välillä todella paljon. en edes huomannut tätä uutta ominaisuutta, nappasin vaan paketin kaupan hyllyltä mutta roskiin kyllä lentää nyt! ikinä aikaisemmin en ole mistään siteistä iho-oireita saanut.
0
1 vastaus

Tuttu palaute oli tuolla minkä myös minä sain kun valitin lemuavista tuotteista jotka aiheuttivat jo astmatyyppisen kohtauksen kun avasi pakkauksen. En ehtinyt edes käyttää, poistin samantien käytöstä. Taitaa kaikille tulla automaattisesti sama vastaus. Sanasta sanaan sama. Kaupassa kun kävelee hyllyn ohi koko käytävä lemuaa samalle. Ja kaikki lähistöllä olevat tuotteet myös. Kuukuppia kait sitä täytyy kokeilla…
0
1 vastaus

Huhhuh! Suosittelen kyllä kuukuppia. Pitää olla kärsivällinen, saattaa mennä pari kuukautta, että se toimii kunnolla.
0
1 vastaus

Tai kokeile kestositeitä
0
1 vastaus

Kiitos jutusta! Ostin epähuomiossa viikko sitten laatikon pikkuhousunsuojia Alwaysilta ja luulin että olivat se perus normal. Olen joskus vuosia sitten kokeillut heidän tuoksullisia jotka olivat ihan uusi juttu silloin. Sain hirveät allegiareaktiot. Ja nyt huomasin vasta kotona että paketti tuoksui hyvin voimakkaalle, arvasin heti mistä kyse. En todellakaan käytä. Toivotaan että kauppa ottaa takas. Ikävä että ovat sitten kautta linjan tunkeneet sitä tuoksua tuotteisiin. Täytyy vaihtaa merkkiä.
0
1 vastaus

Always pikkuhousunsuojissa sama ongelma. Ne ovat ainoita jotka pysyvät kunnolla kiinni edes muutaman tunnin mutta sellainen haju että kaikki tietää minun tarvitsevan virtsankarkailun takia pikkuhousunsuojia. Ja tyttäreni kommentti kun olin hänen autonsa kyydissä että mitä kamalaa hajustetta käytät? ;-(
0
1 vastaus

Ai kamala!
0
1 vastaus

Jakoon. nyt on tärkeetä.
0
1 vastaus

Käsittämätöntä, että edelleenkin intiimialueen tuotteisiin lisätään hajusteita, oli sitten kyse kuukautissiteistä tai vauvojen vaipoista. Lähes yhtä käsittämätöntä on se, ettei tuotekehityspaukkuja laiteta ekologisempien tuotteisiin, esim.biohajoaviin materiaaleihin Alwayksen tapauksessa. Onneksi on kuukuppi sekä kotimaiset Vuokkoset!
0
1 vastaus

Ostin alwaysin pikkuhoususuojia, mitä olen käyttänyt monta vuotta.(pysyvät hyvin kiinni pikkareissa)
Kotona haistelin että mikä haju vessassa on?? No sehän oli lähtöisin pikkuhoususuojista!! Jotka olin ostanut hajusteettomina!!
En tosin ole saanut alapäähäni niistä mitään oireita. Onneksi! Mutta se haju on aivan valtava, pää kipeäksi tulee. Merkki menee kyllä vaihtoon. Hyvä asia että tällaisista asioista tulee keskustelua!
0
1 vastaus

Haluaisiko joku kertoa, mitä siinä Always-mainoksessa tapahtuu?
0
1 vastaus

Alwaysia en ole käyttänyt pitkään, koska ne olivat jotenkin ’hiostavia’ alapäässä ja niitä käytettyä tuntui, että alapää on jotenkin ihmeellisessä lämpöhauteessa.? Samoin monta päivää kuukautisten loppumisenkin jälkeen alapäässä kauhea kutina ja punoitusta. Ikävä kyllä olen huomannut, että saan samoja oireita myös Libressesrä, vaikkakin huomattavasti mielyttävämpi pinta ja olotila niissä.
Varmaan allergisina ja aroopikkona vuosien kemikaaleista saanut jonkinlaisen kestoherkkyyden? Mutta en tajua, miten joka paikkaan pitää tunkea hajusteita ja kemikaaleja !?
0
1 vastaus

Suosittelen kokeilemaan kestositeitä! Niissä alapää ei ole päivätolkulla kiedottu hautovaa muoviin.
0
1 vastaus

Joku täällä aiemmin sanoikin, että myös joissain Libresseissä on hajustetta.
0
1 vastaus

Tiedätkö onko Libressen tuoksullisista siteistä samanlaisia kokemuksia kuin Alwaysin vastaavanlaisissa. Vahingossa ostin tuoksullisia kun en tiennyt semmoisia varoakkaan aikaisemmin, muutaman päivän jälkeen takapuolivakoon tullut joku iso paise, (sattuu istuminenkin) ja nyt jotain nokkosihottuman tapaista pakaraan. Liittyneeköhän just siteeseen, en tiedä, muttei aikaisemmin tuollaisia vaivoja ole ollut…
0
1 vastaus

Täytyypä kommentoida siinä toivossa, että palaute menee perille kuukautissidefirmoille! Alwayssia en ole käyttänyt, mutta haju iskee naamalle jo kun kävelee sen hyllyn ohi kaupassa. Kuvottavaa, täytyy kiirehtiä ohi henkeä pidättäen.

Libresseen olen ollut tyytyväinen, mutta niistäkin oli ilmestynyt hajustettu versio, jossa oli merkintä hajusta hyvin pienellä. Mies vahingossa osti niitä hajusiteitä, mutta eipä niitä uskaltanut käyttöön ottaa, kun haisivat myrkyltä jo pakkauksen läpi (vaikkei niin pahalta kuin alwayssit).

Käyttäisin niin mielelläni kk-kuppia, mutta saan siitä kipuja… 🙁

Jos tämä hajusidetrendi yleistyy, niin sitten täytyy siirtyä kestositeisiin, ja ehkä kannattais muutenkin tehdä se, ympäristösyistä!
0
1 vastaus

Olen yllättynyt, kuinka moni on täällä kehunut kestositeitä. Ehkä tosiaan pitäisi ainakin kokeilla.
0
1 vastaus

Kroatiassa lomaillessa törmäsin myös hajustettuun wc-paperiin. Huh sitä lemua wc:ssä!
0
1 vastaus

Huh, en ole ainoa! Olen käyttänyt Alwayseja viimeiset 16 vuotta, mutta tämän kamalan hajustemuutoksen jälkeen on ollut pakko vaihtaa merkkiä. Harmi, mutta lemu ja kemikaalit yhdessä on mulle ehdoton ei.
0
1 vastaus

Mulla kävi juuri näin. Koko ”naisen”ikäni käyttänyt alwaysia. Nyt sitten keväällä huhti tai toukokuussa ostin kaupasta uutta varastoa kaappiin ja kun tuli käyttöön niin voin pahoin pitkään ja se haju tarttui kaikkialle! Tuntui ettei siitä hajusta pääse eroon. Ja tuo alwaysin vastaus minulle tuntui tosi väheksyvältä. Piti kehittää uusi ratkaisu. Itse siirryin kestokangassiteisiin. Heidän häviönsä!
0
1 vastaus

No ilmeisesti minunkin on nyt sitten kokeiltava näitä kestositeitä kun niitä kaikki nii kehuu. 😀
0
1 vastaus

No, uskon, että jos Always on fiksu, se lanseeraa isosti sellaisen ”vanhanajan Alwaysin” jossa on vanha tuttu hajuton haju eikä turhia kemikaaleja. Toivotaan…
0
1 vastaus

Mulla tuli ihan älyttömän pahat oireet tälläisestä tuoksu pikkuhousunsuojasta. Siis lääkäriin piti mennä. Alapäähän tuli aivan kauhea allerginen ihottuma ja voit vaan kuvitella miten noloa se oli mennä lääkäriin ja kuinka ikävältä se tuntui. Never again
0
1 vastaus

No onpa ärsyttävää! Ja jos gynekologille menit niin ei varmasti edullistakaan.
0
1 vastaus

Olen käyttänyt jo vuosia Alwaysin tuoksullisia siteitä, ja pidän niistä kovasti. En nyt ole varma onko tässä kyseessä jokin uusi tuoksu, tuo vanha on mieto ja peittää mukavasti kuukautisvuodon hajun. Minulla kun sitä vuotoa tulee, ja reilusti.
0
1 vastaus

Kiva saada tänne yksi positiivinenkin kommentti. Oletko kokeillut näitä uusia tuotteita?
0
1 vastaus

Mä tykästyin uusiin tuoksuviin siteisiin. Taidan olla outolintu, mutta ei iho ärsyynny ollenkaan ja olo on raikkaampi 🙂
0
1 vastaus

Hyvä jos tuote sopii sinulle. Itsekään en saa kuin vähän huonoa oloa, mutta en silti uskaltaisi käyttää tällaista tuotetta, joka aiheuttaa suurelle osalle ihmisiä haittaa. Kemikaalit imeytyvät ja allergia tai yliherkkyys voi syntyä käytön myötä.

Lisäksi osa haittavaikutuksista voi ilmetä vasta vuosien päästä.
0
1 vastaus

Kiitos kirjoituksestasi! Se selvitti kertaheitolla saamieni oireiden lähteen. Sain koko vartalon kattavan nokkosihottumaa muistuttavan allergisen reaktion. Mainitsin heti oireiden alettua perheenjäsenelleni, että ihan kuin oireet johtuisivat siteestä. Puna alkoi alueelta ja levittyi jalkoihin ja nopeasti koko vartaloon. Unohdin kuitenkin siteen pohtiessani allergian syytä, koska se tuntui niin hassulta. Olin punainen ja kutiseva kolme päivää siteen käytön lopettamisen jälkeen. Lääkäri määräsi kortisonia, joka tehosi vasta tuon kolmen päivän jälkeen. Punainen olomuotoni aiheutti töissä ja kanssaeläjissä kovasti ihmetystä, joten pienestä reaktiosta ei ollut kyse. Kiitos kovasti vielä! Teen ilmoituksen Alwaysille ja Tukesille.
0
1 vastaus

Hyvä että teet ilmoitukset! Ilmoita myös haitasta aiheutuneet kulut: ansionmenetys ja lääkäri- ja lääkekulut.
Hurja kokemus!
0
1 vastaus

Kiitos kirjoituksestasi! Se selvitti kertaheitolla saamieni oireiden lähteen. Sain koko vartalon kattavan nokkosihottumaa muistuttavan allergisen reaktion. Mainitsin heti oireiden alettua perheenjäsenelleni, että ihan kuin oireet johtuisivat siteestä. Puna alkoi alueelta ja levittyi jalkoihin ja nopeasti koko vartaloon. Unohdin kuitenkin siteen pohtiessani allergian syytä, koska se tuntui niin hassulta. Olin punainen ja kutiseva kolme päivää siteen käytön lopettamisen jälkeen. Lääkäri määräsi kortisonia, joka tehosi vasta tuon kolmen päivän jälkeen. Punainen olomuotoni aiheutti töissä ja kanssaeläjissä kovasti ihmetystä, joten pienestä reaktiosta ei ollut kyse. Kiitos kovasti vielä! Teen ilmoituksen Alwaysille ja Tukesille.
0
1 vastaus

Ei voi muuta sanoa kuin että tämän uudistuksen myötä loppuu Alwaysin osto minullakin. Vaikka en kovin kauheasti kiinnitä huomiota kemikaaleihin ja olen ollut ihan tyytyväinen Alwaysiin tähän saakka, niin tuo haju on niin järkyttävä, että ei kiitos!
0
1 vastaus

Hyvä. Tavallaan olen minäkin sitä mieltä, että kuluttajien ei tarvitse kiinnittää huomiota kemikaaleihin. Todellisuus on kuitenkin aika karu. Hyvä apu on esimerkiksi Joutsenmerkki, joka valvoo että tuotteissa ei ole ainakaan niitä pahimpia kemikaaleja.
0
1 vastaus

Hei! Always siteistä mulla ei ole kokemusta, mutta Pampers vaipoista vähän. Sain esikoiseni 8 vuotta sitten ja synnytyslaitokselta lähtiessä sain lahjuskassin jossa oli Pampers vaippoja sekä lastenkirja. Laukun sisältö tuoksui todella voimakkaasti ja heitin vaipat pois, koska käytimme kestoja. Kirjan pistin talteen ja se on meillä edelleen, mutta se tuoksuu yhä samalta kuin 8 vuotta sitten. Siis vaipoista irronnut voimakas tuoksu on 8 vuoden jälkeenkin kirjassa.. ja tällaisia tuotteita saa käyttää vauvojen ohuella iholla.
0
1 vastaus

Mistä noita kestositeitä saa ostaa Suomessa?
0
1 vastaus

Omani olen tehnyt itse niistä jämäpaloista, joita jäi yli ommellessani lapsilleni aikanaan kestovaippoja.
Mutta saa näitä ihan ostettuakin valmiina. Yleensä myydään samoissa nettikaupoissa, joissa kestovaippojakin, sekä osassa apteekkejavarmasti myös. Googlaamalla löytyy..
0
1 vastaus

Hei! Laitoin palautetta pampers-vaipoista. Kun ne todellakin haisevat, vaikka niiden pitäisi olla hajusteettomia. Tällaisen vastauksen sain:

Kiitos viestistäsi. On ikävä kuulla että olet ollut pettynyt Pampers- vaippoihin ja koet niiden tuoksun voimakkaaksi. Kuluttajapalaute on meille ensiarvoisen tärkeää, olen laittanut kommenttisi eteenpäin asiaankuuluvien tahojen tiedoksi. Pampers- vaippojen raaka-aineet ovat tarkkaan testattuja ja täyttävät näiden tuotteiden tiukat turvallisuuskriteerit. Vaippoihin ei lisätä lainkaan hajusteita. Vaippojen kierto tehtaalta kaupan hyllyyn on usein hyvin nopeaa, toisinaan etenkin hyvin uusissa vaipoissa saattaa vielä tuntua jäämähajua. 
0
1 vastaus

Jotain sellaista lähes kaikissa kertakäyttövaipoissa on, joka *haisee*, etenkin kastuttuaan. Meillä käytettiin molemmilla lapsilla kestovaippoja, eikä niissä vauvan (tuore) pissa tuoksahtanut millekään, mutta voi sitä kertiksen lemua heti ensimmäisen pissan jälkeen! Olin niin tottunut kestojen hajuttomuuteen, että joskus oli tosi vaikea ottaa syliin jonkun toisen vauva, jolla oli pissainen kertisvaippa, haisi niin hirveälle. Ja Pampers oli silloin 10 vuotta sitten se kamalin löyhkääjä.
0
1 vastaus

Totta, tiedän mitä hajua tarkoitat. Me käytettiin kyllä kertakäyttövaippoja, mutta hyvin vähän kun harrastettiin VVV:tä
0
1 vastaus

Hei!
Osaisitkohan sanoa Chlas Ohlsonilla myytävistä maaleista, että ovatko sisäilman kannalta turvallisia? Meillä hyvä sisäilma, en sitä haluaisi mennä millään pilaamaan. Tai vastaavasti osaatko suositella jotakin turvallista seinämaalia kodin sisäpinnoille? Kiitos jo etukäteen mikäli ehdit vastaamaan! 🙂
0
1 vastaus

Älä missään nimessä osta niitä maaleja!
0
1 vastaus

Hyvä Maria! Kiitos tästä ja seuraavasta samanaiheisesta kirjoituksesta, vaikka en Alwaysia ole enää vuosiin käyttänytkään. Kierrän sen ja Libressen siteet (ja nyt puhutaan ihan niistä tavallisista, ei hajustetuista) kaukaa nimenomaan siksi, että ne SAAVAT minut haisemaan ihan hirveälle. Normaalisti kuukautisvuotoni ei haise (muuta kuin lievästi raudalle kuten veri aina), mutta noiden muoviläpysköiden kanssa ei mene kuin hetki, niin kammottava haju on muodostunut, samoin kuin ihon aristus :-/ Onneksi Vuokkosten siteitä ei ole vielä muutettu noin hirveiksi, vaikka nekin ovat vuosien varrella menneet kyllä huonompaan suuntaan. Olen liian mukavuudenhaluinen ollakseni vielä siirtynyt kestositeisiin tai kuukuppiin, mutta olen melko varma että Vuokkosetkin vielä pilataan. Nimittäin joskus kauan sitten Alwayskin oli ok – kunnes materiaali muutettiin Libressen kaltaiseksi. Vuokkos-option poistuttua joudun turvautumaan kestositeisiin. Noita muovihirvityksiä en suostu missään tapauksessa käyttämään.
0
1 vastaus

Tällä hetkellä 1.7. P&G asiakaspalvelun mukaan ainoat tuotteet jossa ei ole uutta teknologiaa on Always Ultra Silk Normal tai Always Ultra Silk Normal Plus- terveyssiteitä siivekkeillä.

Teknologia siteissä, näemmekö vielä ajan, että terveyssiteissä on mikroprosessorit ja ne tviittaavat kännykkääsi, että vaihda minut. Sen jälkeen niistä sitten tulisikin sähköjätettä/ongelmajätettä kuten elektronisista/digitaalisista raskaustesteistä nykyään.
0
1 vastaus

En ole kyllä tasan ikinä tiennyt onko jollain naisella menkat vai ei. Joten normi hygienia on Aivan riittävä keino!!!
0
1 vastaus

Hei, kiitos! Ystävä linkkasi Ilta-Sanomien uutisen, jota kautta päädyin tänne.

Olen itse saanut vuosi sitten juuri Alwaysin siteestä allergisen reaktion, ja se olikin ensimmäinen kosketukseni (pun intended) hajusteallergiaan. Sisäreidet olivat niin rikki, että ainoastaan maatessa oli jotenkuten hyvä olla. Suun kautta nautittu kortisoni yhdistettynä kortisonivoiteeseen auttoi tilanteeseen, samoin kuin takaisin kuukuppiin vaihtaminen. Mutta se tärkein! Eipä olisi tullut pieneen mieleenkään tehdä Tukesille ilmoitusta moisesta, mutta nyt on sekin rustailtu, kiitos sinun!

(Ja siitä hajusta – olen teini-ikäisestä asti haistanut tietynmerkkisiä siteitä käyttävät naiset. Sopii arvata, onko ko. merkki Always 😉 )
0
1 vastaus

Oho! Kuulostaapa aika rajulta reaktiolta! Hyvä että Iltasanomatkin kirjoitti aiheesta. Iltalehti tosiaan jo kirjoitti aiemmin. Yllättävää, että Tukesille ilmoituksen on tehnyt vain kymmenisen ihmistä, täällä kommenttikentässä on varmaan monta kymmentä, jotka kertovat saaneensa oireita. On todella tärkeää, että niitä ilmoituksia tehdään sinne Tukesille.
0
1 vastaus

Kiitos paljon tästä jutusta! Sain selityksen yllättäviin iho-ongelmiini. En enää ikinä käytä Alwaystä. Siirryn Vuokkosiin ja kestosidettäkin voisin kokeilla, kun sitä on täällä kehuttu.
0
1 vastaus

Kiitos! Tavallaan kiva juttu, vaikka iho-oireet ei kuulosta hyvältä. Olen tämän kirjoituksen jälkeen myös kokeillut Vuokkosia, mukavia ovat!
0
1 vastaus

Kiitos tästä jutusta! Lähetin juuri sähköpostia Alwaysille ja kysyin, mihin osoitteeseen voin palauttaa ostamani siteet. Haisevat todella voimakkaasti kemikaalille ja epäilen saaneeni niistä iho-oireita.
0
1 vastaus

Hyvä! 😀 Minulle ei vieläkään olla vastattu Alwaysiltä kysymykseen, sisältääkö tuote aineita, jotka ovat ECHAn erityistä huolta aiheuttavien aineiden listalla. Outoa.
Jos sait oireita, tee myös ilmoitus Tukesille!
0
1 vastaus

Tein reklamaation, tämä oli tehty todella hankalaksi ja aika kauan piti etsiä, miten löydän sähköposti osoitteen.
Sain tuotteista vakavia allergia oireita ja lääkärin kustannukset sekä lääkitys tulivat melko kalliiksi. Saa nähdä mitä vastaavat. Jos eivät, otan yhteyden kuluttaja-asiamieheen. Sen verran tuskaiset oltavat, että asia ei jää tähän.
0
1 vastaus

Aivan järkyttävä kuulla! Tee myös ilmoitus Tukesiin: https://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara—palvelu/Ilmoitus-vaarallisestapuutteellisesta-tuotteesta/
0
1 vastaus

Haluaisin kuulla onko asia mennyt millään tavoin eteenpäin?
Ja saanko kysyä millaisia oireita sait, sillä itselläni on todella järkyttävät oireet.
0
1 vastaus

Tukesilta erittäin nopeaa toimintaa.
Sieltä tuli samantien soitto ja kertoivat, että ilmoituksia on tulluttämän kesän aikana toista kymmentä ja oireet ovat olleet rajuja.
Joku näissä siteissä on pahasti pielessä.
0
1 vastaus

Jesss!!! Niin siistiä. Siis ei oireet, mutta se että asialle tehdään jotain!!!
Kiitos kaikille lukijoille ja ”valittajille”!
0
1 vastaus

Tein valituksen Tukesille sekä P&G:lle.
Sain noin viikon jatkuneesta käytöstä todella rajun allergisen reaktion, joka alkoi epämukavalla kirvelyllä ja polttamisen tunteena. Alapäähäni ilmestyi patti, jota luulin karvatupen tulehdukseksi. Ymmärsin pian lopettaa hajustettujen pikkuhousunsuojien käytön, mutta se ei poistanut oireita. Nyt kolme päivää siteiden käytön lopettamisen jälkeen alapäässä on useita kirveleviä ja verestäviä patteja ja iho on rikki. Virtsaaminen kirvelee ja olo on tukala. Olen varannut itselleni ajan gynegologille huomenna. Onko muillakin ollut näin rajuja oireita.
Kauheaa elää pelossa olenko saanut herpeksen, vai voiko pikkuhousunsuojat todellakin aiheuttaa näin vakavia oireita.

Kaipailisin muilta allergisia oireita saaneilta kommentteja? Jostain luin, että joku oli joutunut ihan kortisonikuurille hajustettujen siteiden käytön seurauksena.
0
1 vastaus

Havahduin Always-terveyssideongelmaan kuunnellessani radio-ohjelmaa tänään 16.10.Iltapäivällä. Vanha sidevarastomme tyhjeni ja ostin viikko sitten pahaa-aavistamatta Always-sidepaketin. Onneksi vain yhden, sillä kärsin koko siteiden käyttöajan karmeasta päänsärystä, johon ei auttanut edes särkylääkkeet. Osasin yhdistää oireeni suhteisiin vasta tuon radio-ohjelman myötä.

Olen hajusteallergiikko ja lisäksi kärsin myös luonnonhartsiallergiasta, jolloin siteiden kuitukangas jo yksinään saattaa ärsyttää pahasti. Olenkin ollut hyvin merkkiuskollinen kaikissa käyttämissämme tuotteissa. En todellakaan haluaa ostaa hajustettuja tuotteita tietämättäni. Vaikka kuinka tutkin tuota Always-sidepakkausta en löytänyt mainintaa hajusteita tai edes tuoteselostetta. Törkeää!

Nyt nuo hajupussit neutraloivat roskiksen tuoksuja ja minä vaihdan tuotemerkkejä. Alapään iho-ongelmista siteiden ja pikkuhousunsuojien käytön yhteydessä kärsiviä suosittelen tutustumaan tuohon luonnonhartsiallergiaan. Itselleni ko. Asia oli täysin tuntematon, kunnes ihotautilääkäri otti asian puheeksi vastaanotolla. Lyhyehkön tiedonhaun jälkeen huomasin todellakin kärsiväni myös siitä

Mutta tuosta päänsärystä en kyllä halua enää todellakaan kärsiä!

Kiitos, kun olet ottanut asiaa voimakkaasti esille.
0
1 vastaus

No niin! Teepä ehdottomasti ilmoitus Tukesille:
https://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Vaarallinen-tavara—palvelu/Ilmoitus-vaarallisestapuutteellisesta-tuotteesta/

Tämä Always-tapaus on ollut aivan uskomaton, alkaen tuosta että paketissa ei ole merkintää hajusteesta. Ja siis edes Tukes ei ole saanut valmistajalta vielä selvitystä tuotteen kemikaaleista.

Otan selvää luonnonhartsiallergiasta, monilla asiakkaillani on tosiaan se sekä monikemikaaliyliherkkyys.
0
1 vastaus

Asiaa! En ole koskaan tykännyt hajustetuista siteistä. Niitä on jo aiemmin ollut markkinoilla. En käsitä, miksi alapään pitäisi tuoksua ruusuilta. Kuten sanoit, hyvän hygienian pitäisi pitää pahat tuoksut loitolla. En ole koskaan ikinä haistanut kenenkään kuukautisia (tapana ei ole pitää nenää toisen jalkovälissä kiinni), ja minä olen tarkkanenäinen.
En käsitä tätä kemikaalien määrää joka paikassa. :/
0
1 vastaus

No niinpä!
0
1 vastaus

Kirjoitin myös asiakaspalveluun ensimmäisten tuoksullisten pakkausten saavuttua kauppaan ja sain aikalailla samanlaisen vastauksen kuin postauksessasi. Minä olin ostanut kaksi sidepakettia mutta kaupassa en tuoksua vielä huomannut (näitä uusia oli ilmeisesti niin muutama vasta hyllyssä). Kotona ihmettelin valtavaa lemua vessassa joka aiheutti päänsärkyä itselleni (hyperallergikko) sekä siskolleni joka ei ole allerginen. Samaan aikaan meillä oli vieras yökyläilemässä ja ensin laitoin tuoksun hänen käyttämäkseen esim. hajuvesi tms. kunnes tajusin että se tulee kaapista oven takaa. Olen ollut siitä lähtien vankka alwaysin käyttäjä kun ensimmäiset menkat on alkaneet ja nyt on hätä kädessä.
0
1 vastaus

Uhh. Todella moni on sanonut saavansa päänsärkyä. Olisi niin kiinnostava saada selville, mikä sen aiheuttaa. Oletko muuten tehnyt ilmoituksen Tuksesille? Olisi tosi tärkeä saada viesti myös sinne.
0
1 vastaus

Olisi kiva saada päivityspostaus missä mennään näiden terveyssiteiden kanssa? Onko Tukes ottanut käsiteltäväksi tms.?
0
1 vastaus

Totta, se pitäisi tehdä pian. Nyt mulla on just kamala kiire kaikkien töiden kanssa. Mutta teen!
0
1 vastaus

Mieheni osti näitä minulle vahingossa. Vaikka tiesin jo pakkausta avatessa että tästä ei hyvä seuraa, kokeilin silti ja seurauksena oli migreeni, hengenahdistusta ja ihon kutinaa. Haju näissä siteissä on uskomattoman voimakas. En voisi päästää edes ketään kotiini jolla on näitä päällä… Ja enpä ole kuukautisia keltään koskaan haistanut… Minusta tämä tuote kokonaisuudessaan on ihmisarvoa alentava…
0
1 vastaus

Kyllä. Hyvin kuvailtu. ”Ihmisarvoa alentava”. Teithän ilmoituksen Tukesille?
0
1 vastaus

Hei! Kiitos tästä mitä kirjoitit. Olen vasta 12-vuotias, ja luulin että se inhottava haju on ”normaalia” siteissä… Mutta nyt kyllä merkki vaihtuu hyvin äkkiä kun sain tietää tästä törkeydestä… Käsitinkö nyt miten tämän, onko kyse vain ”always”- tuotteista, että koskeeko tämä hirvitys myös esim. libresseä? Kiitos vielä<3
0
1 vastaus

Always on nyt poistanut hajustetut siteet, mutta nyt muilla merkeillä on myös hajustettuja. Kannattaa olla siis tarkkana ostoksilla! Itse suosittelen kuukuppia, voi kun niitä olisi ollut kun minä olin teini!
0
1 vastaus

Vähän vanhempi teksti mutta jos nyt kuitenkin tän kommentin huomaat 😀
Eli siis itse käytän tällä hetkellä vuokkosten 100% bio siteitä mutta olen miettinyt vaihtavani kuukuppiin jossain kohtaa. Olen myös törmännyt ”kestositeisiin” jotka on siis käsintehtyjä kankaisia (eri kangasyhdistelmiä löytyy oman maun mukaan paljon) pestäviä siteitä. Näitä olen innostunut testaamaan myös, täytyy kuitenkin tilata jostain sillä omat ompelutaidot ei ole luotettavat. Tuolta > http://www.preciousstars.net sivulta meinasin tilata, sillä kyseisellä tekijällä on youtube kanava ja koen että näistä on hyvä aloittaa. Kyllähän suomestakin varmasti löytyy. Haluaisin siis tietää oletko kuullut kestositeistä ja mikä on mielipiteesi niistä. Parempiahan ne varmaan on kun normaalit siteet ja hyvä vaihtoehto ihmiselle joka ei uskalla heti kokeilla kuukuppia.
0
1 vastaus

Kiitti viestistä!
Kestositeet on varmaan hyvä vaihtoehto myös. Itse olen nyt ihan vannoutunut kuukupin käyttäjä, joten ei ole ollut tarvetta kokeilla.
0
1 vastaus

Hei!
Ostin hiljattain Always pikkuhousunsuojapaketin ja kotona huomasin että ne haisevat järkylle parfyymille. Koko kylpyhuoneen kaapisto jossa niitä säilytän haisee. Olen erittäin hajusteyliherkkä, enkä siedä minkäänlaisia hajustettuja tuottteita. Otin yhteyttä kuluttajapalveluun ( alwaystuotteet) ja sain vastaukseksi että tuotteet eivät ole ”hajustettuja” vaan että niissä on käytetty uutta teknologiaa ja että haju haihtuu.. Ei haihdu ja hajustettu on! Kuulemma ainoat ”hajustamattomat” pikkuhousunsuojat on twist&flex. Eivät voineet lähettää tuotenäytettä ”hajustamattomasta” tuotteesta. Sääli, sillä en uskalla enää ostaa Alwaysin tuotteita kun niistä ei pakkauksesta selviä ovatko hajustettuja vaiko ei. Myöntävät kyllä että on huonosti merkitty pakkauksissa, eli ei merkitty ollenkaan mikäli hajustettu..
0
1 vastaus

Olen huomannut saman. Haisevat aivan samalle, kuin ne hajustetut siteet. Tästä pitäisi tehdä ilmoitus Tukesiin.
0
1 vastaus

Alwaysit olleet aina oudon kemikaalisen hajuisia ja muovisen ja hengittämättömän tuntuisia. Pirkka ja Vuokkoset ovat hyviä.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: