Arkijumppa

Teksti

VAROITUS!
Seuraava teksti saattaa aiheuttaa kateutta.

tytöt

Minulla minulla alkoivat työt ja koulu elokuun alussa. Lasten leikkikoulu sen sijaan alkoi vasta viime viikolla. Siihen asti, arjen pyörittäminen oli jonglöörausta, koko ajan yksi pallo on tippumaisillaan… mutta sitten saatiinkin viimetingassa sukulainen tai lastenhoitaja rekrytoitua pariksi tunniksi.

hypyt

Nyt kun koulu alkoi, arkijumpaksi riittää aikataulujen sovittelu yhteen naapureiden kanssa. Meillä on maailman parhaat sellaiset. Naapureiden lapset ovat vuoden meidän lapsia nuoremmat. Meillä on nyt siis sarja 5, 4, 3 ja 2-vuotiaita. Tänä syksynä nelivuotias naapurin tyttö aloitti samassa leikkikoulussa meidän lasten kanssa.

noidat

Olemme sopineet järjestelyn, jossa viemme ja haemme lapset vuoroviikoin päivähoitoon. Iltapäivisin lapset syövät päivällisen ja viettävät pari tuntia vuorotellen meillä, vuorotellen naapureiden luona.

Poikkeuksia tehdään tarpeen mukaan ja silloin jumpataan kalenterit taas yhteen. Arkisin iltapäiväharrastuksia ei vielä lapsilla ole. Koulupäivän jälkeen puuhailu kotona ja omalla pihalla riittävät hyvin. Iltapäivisin naapureiden luona peuhataan ja meillä askarrellaan.

jalat

Kuvien kalusteet sain lainaan bObles Suomi -kalustevalmistajalta. Naapureiden luona on enemmän tilaa kuin meillä, joten hauskat kalusteet ovat olleet käytössä naapureilla. Tosin eilen kalusteet tuotiin meille tuoreen viisivuotiaan juhliin.

Ne olivat hitti!

DSCF8351

Kakku tehtiin pojan kanssa kahden. Skeittaavan viisivuotiaan taiteili Raquel.

Onko teillä yhteiseloa naapureiden kanssa? 

 

Kommentit

3 kommenttia

[…] käydä aina tietyssä puuhapisteessä itsekseen. Hauskinta heillä oli ”radalla” eli Gymin liikuntapisteessä ja Designmuseon työpajassa, jossa oli bObles-huonekaluja. Vaikka meillä on […]

hyvä järjestely on sujuvan arjen tae , lapset tuntevat turvallisuutta hyvistä rutineista

Voi Maria mitä teit! Aiheutit kyllä kateutta tällä postauksella mutta sellaista hyvänmielistä. Meillä naapurisysteemi ei toimi ihan niin hyvin kuten teillä mutta olen ollut todella onnellinen ja tyytyväinen omaankin mahdollisuuteeni.

Meillä on siis myös mukavia lastenleikittämis (kaitsemis) asioita seinänaapurimme kanssa. Lapset saavat joko juosta asuntojemme välillä miten haluavat tai sitten joko naapuri tai minä vietämme aikaa lasten kanssa ulkona toisen saadessa ottaa hetken rennommin (tai siis siivota rauhassa). 🙂 Nyt varsinkin kun kärsin itse aikamoisen huonosta olosta oma tyttäreni on viihtynyt naapurissa erityisen paljon. Ihanat naapurit ovat voimavara. Jes.

Olen mahdollisesti kommentoinut johonkin postaukseesi vain kerran aiemmin mutta myönnän olet koukuttanut minut jutuillasi jo aikoja sitten. Sanoisin että olet yksi lempibloggaajistani! Miehenikin lukee välillä blogiasi. 😉

Kaikkea ihanaa perheellenne.

Maria

Hauska kuulla, että, muillakin yhteistyö sujuu! Hyvät naapurit ovat kullanarvoisia. Terveisiä perheelle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä